Φασκόμηλο

[fblike]

Λατινική ονομασία: Salvia officinalis
Χρήση: Είναι ένα ήπιο διουρητικό και ελέγχει την υπερβολική εφίδρωση, γι’αυτό καλό είναι να μην λαμβάνεται όταν κάποιος έχει πυρετό. Είναι καλό για πλύσεις και γαργάρες για λοιμώξεις και μολύνσεις του λάρυγγα και του στόματος, λαρυγγίτιδα, ερεθισμένες αμυγδαλές ή μολυσμένα ούλα. Βοηθάει στη δερματίτιδα, εκζέματα και στην τριχόπτωση. Χρησιμοποιείται επίσης σαν κομπρέσες για πληγές ή τραύματα.
Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Φρέσκα και ξερά φύλλα και άνθη.

Χρησιμοποιείται σαν:
Έγχυμα: Σε ένα λίτρο νερό βραστό ρίχνουμε 1 με 2
κουταλιές, το αφήνουμε για 10 λεπτά και το σουρώνουμε.
Αιθέριο έλαιο: Είναι αντιφλεγματικό και βοηθάει στους πόνους της περιόδου αν το χρησιμοποιήσουμε σαν εντριβή. Σε 2 κουταλιές λάδι ( ελαιόλαδο ή αμυγδαλέλαιο) προσθέτουμε 5 σταγόνες αιθέριο έλαιο φασκόμηλου και το χρησιμοποιούμε πάνω στην πάσχουσα περιοχή.
Σκόνη του φυτού: 2 γραμμάρια σκόνη του φυτού, σε μορφή κάψουλα ή διαλυμένη σε λίγο νερό.

Μαγικές χρήσεις: Διώχνει την κακοτυχία, απορροφάει την αρνητική ενέργεια και προστατεύει από ψυχικές επιθέσεις και το κακό μάτι ειδικά σε μορφή θυμιάματος ή αν κάψουμε μερικά φύλλα του φυτού. Φέρνει τύχη και οικονομική σταθερότητα έλκοντας χρήματα και ευημερία. Δίνει σοφία, σύνεση και καθαρίζει την σκέψη. Πραγματοποιεί ευχές ιδιαίτερα αν γραφτούν πάνω σε φύλλα του φυτού και τοποθετηθούν κάτω από έναν κρύσταλλο χαλαζία.

Δυνάμεις: Προστασία, μακροζωία, σοφία, πραγματοποιεί ευχές

Φύλο: Αρσενικό
Πλανήτης: Δίας
Στοιχείο: Αέρας, Γη
Κρύσταλλοι: Λευκός χαλαζίας, αμέθυστος, αβεντουρίνη, λάπις λάζουλι
Θεότητες: Δίας, Θόρν, Άρτεμης, Χείρων

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail