Προσωπικότητες Κόκκινου Χρώματος

[fblike]

kokkino

ΝΟΥΣ/ ΣΩΜΑ

Στις κόκκινες προσωπικότητες αρέσει πολύ να εκφράζονται μέσα από τη σεξουαλικότητα και το φυσικό τους σώμα. Ζουν τη ζωή τους Εδώ και Τώρα με δύναμη, καρτερικότητα και αυτοπεποίθηση. Η πραγματικότητα για αυτούς είναι χειροπιαστή, γιατί την βλέπουν, την ακούν, την αισθάνονται και τη μυρίζουν. Οι προσωπικότητες αυτές διαθέτουν αξιοπρόσεκτη δύναμη θελήσεως κι απολαμβάνουν όλες τις υλικές εκφάνσεις της ζωής. Οι κόκκινες προσωπικότητες είναι πολύ δυνατές, δραστήριες και τις συναντά κανείς συχνά σε συνεταιρικές επιχειρήσεις ή σε ηγετικές θέσεις.

Οι κόκκινες προσωπικότητες αντιλαμβάνονται τη ζωή μέσω της φυσικής πραγματικότητας και της δράσης. Πρωταρχικό τους κίνητρο είναι το να αισθάνονται ζωντανοί και δυνατοί. Αναζητούν συνεχώς την έξαψη, κρίνοντας το περιβάλλον τους και την επιτυχία τους από το πόσο ισχυρό και ανταγωνιστικό είναι. Οι κόκκινες προσωπικότητες αγωνίζονται για την επιτυχία και είναι γεννημένοι νικητές. Ζουν τη ζωή με πάθος. Αντιπροσωπεύουν το στοιχείο της φωτιάς: τη σωματική αγάπη, το πάθος, τη θερμότητα και την επιθυμία. Όσο πιο πολύ βιώνουν την έξαψη, τόσο πιο ζωντανή αισθάνονται.

Οι κόκκινες προσωπικότητες είναι πρακτικές, προσανατολισμένες στη δράση και τους αρέσει να επιτυγχάνουν αποτελέσματα. Διακατέχονται από μία ακόρεστη επιθυμία να νικήσουν και να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο και σημαντικό στη ζωή τους. Η ισχυρή δύναμη της θέλησής τους και η έντονη, σχεδόν απεριόριστη φυσική τους ενέργεια τους επιτρέπει να είναι εξαιρετικά δραστήριοι, επίμονοι και επιτυχημένοι σχεδόν σε ό,τι και να κάνουν.

Για τα άλλα άτομα μερικές φορές η δύναμη των κόκκινων προσωπικοτήτων είναι δυσβάστακτη. Η ενθουσιώδης, φυσική και συναισθηματική τους ενέργεια ίσως απλά «δεν υποφέρεται».

Στις κόκκινες προσωπικότητες αρέσει η ενθουσιώδης και διεγερτική ατμόσφαιρα στην εργασία και στην ιδιωτική ζωή, κάτι που σε άλλα άτομα ίσως δημιουργεί άγχος και ένταση. Έχουν την τάση να ωθούν και να πιέζουν τους εαυτούς τους στα άκρα. Έχουν ανάγκη να αποδείξουν – κυρίως στους εαυτούς τους – ότι μπορούν να κάνουν ό,τι και όσα θέλουν.

Οι κόκκινες προσωπικότητες είναι πραγματικά κοινωνικοί άνθρωποι. Απολαμβάνουν την παρέα με τους φίλους ή τους γνωστούς τους. Μία χαρακτηριστική ιδέα για το πώς θα περάσουν καλά, μπορεί να συμπεριλαμβάνει τον ολονύκτιο χορό, τον εορτασμό οποιουδήποτε σχεδόν πράγματος μαζί με τους φίλους τους ή μία νύχτα γεμάτη πάθος με τον εραστή τους.

Ενώ οι κόκκινες προσωπικότητες μπορεί να είναι ανοιχτές και επικοινωνούν εύκολα, δεν είναι πολύ αποτελεσματικοί όταν πρόκειται να μιλήσουν για τα μύχια αισθήματά τους. Ίσως να μην έχουν μάθει να μιλάνε και να μοιράζονται τις προσωπικές τους σκέψεις και τα συναισθήματα. Η απόκτηση ευαισθησίας και διαύγειας αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα προς την ελεύθερη έκφραση του εαυτού τους. Οι κόκκινες προσωπικότητες βιώνουν τα αισθήματα και τα συναισθήματά τους μέσα από το φυσικό τους σώμα. Έτσι, είναι πολύ αισθησιακά όντα.

Όταν βρίσκονται σε αρμονία, είναι δραστήριοι, αισιόδοξοι, ειλικρινείς και πιστοί. Εκπέμπουν προς τα έξω δύναμη και επιμονή με έντονη επιθυμία να ζήσουν τη ζωή στο έπακρο. Για τις κόκκινες προσωπικότητες, ο σκοπός της ζωής είναι να βιώσουν το φυσικό κόσμο ολοκληρωτικά με χαρά, θάρρος και ενέργεια. Οι κόκκινες προσωπικότητες μπορούν πράγματι να αποτελέσουν για την ανθρωπότητα παράδειγμα ισχύος, δύναμης και ζωτικότητας.

Η κόκκινη προσωπικότητα έχει σε μεγάλο βαθμό ανάγκη από ανεξαρτησία και φυσική ελευθερία. Τους αρέσει να εξερευνούν όλες τις πτυχές της υλικής πραγματικότητας. Απολαμβάνουν επίσης την ισχύ και την συγκίνηση που τους προσφέρει η εξερεύνηση και η περιπέτεια. Μπορεί να είναι απολύτως μοναδικοί και ιδιαίτεροι. Είναι ικανοί να εκφράσουν τόσο πάθος μέσα από μη συμβατικούς τρόπους έκφρασης, που μερικές φορές δεν ταιριάζουν στο κοινωνικό στερεότυπο ενός κανονικού πολίτη. Εν τούτοις, οι κόκκινες προσωπικότητες έχουν συνηθίσει αυτή τη μοναδικότητα και στην πραγματικότητα, ανθούν μέσα από αυτήν. Περιέργως, έχουν την τάση να είναι μοναχικά άτομα τα οποία απλά τυχαίνει να έχουν πολλούς φίλους.

Είναι περίεργοι, επίμονοι και αδιάκριτοι. Ενδιαφέρονται με πάθος για όλες τις εκφάνσεις της ζωής. Εάν επιθυμείτε μία ζωή γεμάτη έξαψη και δράση, ενώστε τις δυνάμεις σας με μία κόκκινη προσωπικότητα. Δυσκολεύονται να ασκήσουν την υπομονή τους ή να περιμένουν την ολοκλήρωση των έργων. Θέλουν τα πάντα να πραγματοποιούνται άμεσα και δεν φοβούνται να επιμένουν ότι οι ιδέες και οι στόχοι τους είναι επί του παρόντος οι πιο σημαντικές. Οι κόκκινες προσωπικότητες όχι μόνο γνωρίζουν πώς να τραβήξουν την προσοχή, αλλά και πώς να αποκτήσουν ό,τι θέλουν. Οι ισχυρές, φυσικές-συναισθηματικές τους ενέργειες σε συνδυασμό με τη δύναμη θελήσεως, τους προσφέρουν τα κατάλληλα εργαλεία και αποτελούν την κινητήριο δύναμη, ώστε να είναι επιτυχημένοι στον ανταγωνιστικό, υλικό τους κόσμο.

Οι κόκκινες προσωπικότητες μπορεί εύκολα να χάσουν την υπομονή τους και να απογοητευτούν, εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν. Αισθάνονται πιο άνετα να δραστηριοποιηθούν φυσικά σε μια ορισμένη κατάσταση παρά να διερευνήσουν αμφίβολες διανοητικές ιδέες. Η μάθηση μέσα από την πράξη αποτελεί μία ιδέα με την οποία είναι πολύ περισσότερο εξοικειωμένοι. Μαθαίνουν ευκολότερα να χορεύουν, να αποσυναρμολογούν ένα αυτοκίνητο ή να πουλούν ασφάλειες ζωής μέσα από την πράξη. Η μάθηση μέσα σε τάξεις δεν είναι αρκετά χειροπιαστή για αυτούς. Η διαρθρωμένη καθοδήγηση και η μάθηση βάσει βιβλίων τις περισσότερες φορές προϋποθέτουν την ύπαρξη διανοητικών αρχών οι οποίες δεν είναι πραγματικές και ούτε χειροπιαστές, παρά μόνο όταν συγκεντρωθούν πολύ.

Επειδή το σώμα των κόκκινων προσωπικοτήτων συνεχώς διατρέχεται από ισχυρές, φυσικές και συναισθηματικές ενέργειες, δυσκολεύονται να μείνουν ακίνητοι και να είναι ήρεμοι. Θέλουν μόνο να επιτύχουν την ισορροπία. Αρμονία για αυτούς σημαίνει την κίνηση του φυσικού τους σώματος και την εύρεση τρόπων εξισορρόπησης της εσωτερικής τους δύναμης. Εάν οι κόκκινες προσωπικότητες βρουν θετικές διεξόδους για τη φυσική-συναισθηματική τους ενέργεια, θα γίνουν πολύ ισχυρές και θα είναι σε θέση να εκδηλώσουν τα όνειρά τους. Τα αθλήματα τα οποία απαιτούν φυσική αντοχή και δύναμη είναι υπέροχες διέξοδοι για τις δυνατές, παρορμητικές τους ενέργειες.

Εάν οι κόκκινες προσωπικότητες δεν βρίσκονται σε κατάσταση αρμονίας, ίσως αισθανθούν συναισθηματική ή σωματική εξάντληση. Μπορεί να είναι απογοητευμένοι, καταθλιπτικοί ή να έχουν φυσικές / συναισθηματικές εκρήξεις. Όταν αισθάνονται ανίσχυροι, οι δυνατές συναισθηματικές και σωματικές τους ενέργειες μπορεί να απελευθερωθούν μέσα από τη σωματική πάλη, την έντονη ερωτική συνεύρεση ή τη συναισθηματική εξάντληση και την κατάρρευση.

Είναι δύσκολο να βρίσκεται κανείς κοντά σε ανίσχυρες κόκκινες προσωπικότητες, επειδή μπορεί να γίνουν πολύ απαιτητικοί, σφοδροί, εκρηκτικοί και έχουν την ακατάσχετη ανάγκη να είναι το επίκεντρο της προσοχής.

Οι μη ισορροπημένες κόκκινες προσωπικότητες μπορεί να εκδηλώσουν μία έντονη και καταπιεστική προσωπικότητα που θέλει να έχει τον έλεγχο. Εν τούτοις, ίσως να μην το έχουν συνειδητοποιήσει λόγω της αδιάκοπης, γρήγορης δραστηριότητάς τους και επειδή η ανάγκη τους για νίκη και επιτυχία έχει την τάση να θολώνει την αντίληψή τους. Δεν συνειδητοποιούν ότι οι άλλοι μπορεί να μη θέλουν να συμβαδίσουν με τη συγκεκριμένη ταχύτητα και ένταση. Όταν βρίσκονται σε ανίσχυρη κατάσταση, οι κόκκινες προσωπικότητες, χωρίς καν να το σκεφτούν, εύκολα παραβλέπουν τα αισθήματα και τα όρια των ατόμων γύρω τους.
Οι κόκκινες προσωπικότητες συμμετέχουν ως ακροατές σε συζητήσεις με πνευματικά και μυστικιστικά θέματα, όμως είναι πολύ προσγειωμένοι στο δικό τους ρεαλισμό ώστε να είναι ανοικτοί σε τέτοιου είδους σκέψεις. Από την άλλη μεριά, μπορεί περιστασιακά να ανακαλύψουν την έξαψη και την δύναμη της πνευματικότητας και να αποφασίσουν να δουν τι κρύβεται στα αλήθεια πίσω από όλα αυτά.

Λόγω της παθιασμένης τους ενέργειας, της δύναμης της θελήσεώς τους και της επιθυμίας τους να βρίσκονται πάντα μπροστά, οι κόκκινες προσωπικότητες μπορεί να γίνουν πολύ ισχυροί ηγέτες. Η πνευματικότητα των κόκκινων προσωπικοτήτων είναι χειροπιαστή. Μπορεί να αντιλαμβάνονται το Θεό ως ένα ισχυρό ανθρώπινο ον το οποίο έχει τον έλεγχο και ξέρει να καθοδηγεί τη ζωή των ανθρώπων. Όμως οι άνθρωποι με κόκκινη προσωπικότητα μπορεί να είναι πολύ εκκεντρικοί και ανορθόδοξοι ώστε να μην είναι δυνατό να ενταχτούν στην οργανωμένη θρησκεία.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Οι κόκκινες προσωπικότητες είναι κοινωνικές. Τους αρέσει να βρίσκονται κοντά σε άλλους ανθρώπους. Μία από τις αγαπημένες τους δραστηριότητες είναι οι κοινωνικές συναναστροφές καθώς και το να κάνουν απλά παρέα με τους φίλους, τους γνωστούς ή τους συντρόφους τους. Όπου και να πάνε, εύκολα κάνουν φίλους και βρίσκουν ανθρώπους να μιλήσουν. Τείνουν να εκπέμπουν μία αύρα έλξης και έξαψης γύρω τους. Στα πάρτι, οι κόκκινες προσωπικότητες συνήθως είναι το επίκεντρο της προσοχής. Τους αρέσει να περιβάλλονται από όμορφες γυναίκες ή όμορφους άντρες.

Η έντονη, ενεργητική και αναζωογονητική προσωπικότητά τους σε συνδυασμό με τη δύναμη και τη ζωτικότητα που αποπνέουν τους κάνει πολύ ευχάριστους στην παρέα. Στις κόκκινες προσωπικότητες αρέσει η συναναστροφή με τους άλλους και τους ενδιαφέρει πάντα να ακούν τις απόψεις τους και να μοιράζονται τις σκέψεις τους.

Οι άνθρωποι με κόκκινη προσωπικότητα μπορεί να είναι εκκεντρικοί και μοναδικοί. Λόγω της πολύ δυνατής ατομικότητάς τους και της έντονης αίσθησης πρωτοτυπίας που διαθέτουν, μπορεί να δυσκολεύονται να συμμορφωθούν με τους κοινωνικούς κανόνες. Η ασυνήθιστη και μάλλον ξεχωριστή τους συμπεριφορά καθώς και το ντύσιμό τους μπορεί καμιά φορά να σοκάρουν ένα συντηρητικό άτομο.

Μερικές φορές οι κόκκινες προσωπικότητες μπορεί να είναι ευαίσθητες και να πληγώνονται εύκολα, αν και δεν θέλουν να δείχνουν την ευαισθησία τους. Ίσως είναι ιδιαίτερα συναισθηματικοί. Έχουν ανάγκη να εκφράζουν τα αισθήματα και τα συναισθήματά τους ώστε να βιώσουν την ηρεμία και την αρμονία. Όπως και οι πράσινες, οι κόκκινες προσωπικότητες συνήθως εκφράζουν τα αισθήματα και τα συναισθήματά τους με φυσικό τρόπο. Έχουν ανάγκη να απελευθερώνουν την παρορμητική, σφοδρή τους ενέργεια. Συνήθως, πρέπει να εκφράζουν τα συναισθήματά αυτά μέσω του φυσικού τους σώματος.

Είναι άτομα που επικοινωνούν με πολύ δυνατό τρόπο και προτιμούν τις κοινωνικές ή επαγγελματικές συναντήσεις περισσότερο, παρά τις εξεζητημένες πνευματικές συζητήσεις. Στις κόκκινες προσωπικότητες αρέσουν τα πάρτι και οι μεγάλες συγκεντρώσεις, αν και προσέχουν πολύ ποιους θα συναναστραφούν. Θα ανοιχτούν μόνο στους φίλους που γνωρίζουν πολλά χρόνια ή σε ανθρώπους που ξέρουν ότι μπορούν να εμπιστευτούν. Οι κόκκινες προσωπικότητες αισθάνονται πιο άνετα με ανθρώπους που καταλαβαίνουν τις επιθυμίες και τους στόχους τους.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ

Οι κόκκινες προσωπικότητες είναι κοινωνικά όντα και έχουν όρεξη για ζωή. Τους αρέσει τόσο να τους διεγείρουν οι άλλοι σωματικά και συναισθηματικά όσο και να διεγείρουν οι ίδιοι τους άλλους. Οι επιθυμίες τους αποτελούν την κινητήριο δύναμή τους. Επίσης, τους αρέσει η αντιπαράθεση και να σοκάρουν τους άλλους, μόνο και μόνο για να δουν τις συναισθηματικές αντιδράσεις. Το σεξ για τις κόκκινες προσωπικότητες σημαίνει ζωή. Στο δικό τους σύμπαν αποτελεί την πρωταρχική δύναμη.

Το σεξ για τους ρεαλιστές αυτούς είναι μία αισθησιακή και παθιασμένη εμπειρία. Πρέπει να απολαμβάνει κανείς τη ζωή σε ένα φυσικό σώμα με κάθε της πτυχή.

Τα άτομα με προσωπικότητα κόκκινου χρώματος είναι δύσκολο να έχουν μία μακροχρόνια σχέση στην οποία θα είναι συναισθηματικά ανοικτοί. Προσανατολίζονται περισσότερο σε σύντομες, συναρπαστικές σχέσεις και συνευρέσεις. Οι κόκκινες προσωπικότητες έχουν πολλούς φίλους, όμως μόνο λίγοι από αυτούς είναι στενοί. Μπορεί να προτιμούν το ρομαντικό συναίσθημα της πρώτης έλξης και τους συναρπάζει να συναντούν έναν καινούριο σύντροφο. Τους αρέσει να παίζουν με τη φωτιά.

Λόγω της σεξουαλικής τους ορμής, οι κόκκινες προσωπικότητες μπορεί να μην είναι μονογαμικές. Η σεξουαλική τους δύναμη ελκύει πολλές όμορφες γυναίκες ή όμορφους άντρες. Οι κόκκινες προσωπικότητες αισθάνονται τον σεξουαλικό οργασμό ως τη δυνατότερη εμπειρία. Για αυτούς είναι σχεδόν το ίδιο με την πνευματική φώτιση.

Στις κόκκινες προσωπικότητες αρέσει να βγαίνουν με τους φίλους τους, να χορεύουν όλη νύχτα και να συχνάζουν σε μπαρ και σε κλαμπ. Εάν έχουν το θάρρος να δεσμευτούν σε μία σχέση, είναι πολύ πιθανό να έχουν περιστασιακά ανάγκη από φυσική ελευθερία. Όταν είναι σε κατάσταση πάθους, το σεξ και η έξαψη υπάρχουν στη σχέση τους. Οι κόκκινες προσωπικότητες είναι πολύ ειλικρινείς και πιστοί σύντροφοι.

Οι κόκκινες προσωπικότητες συχνά έλκονται από προσωπικότητες χρωμάτων του δικού τους χρωματικού φάσματος (βαθυκόκκινο, κόκκινο & πορτοκαλί). Τους αρέσει η έξαψη και η διέγερση που προσφέρει ο έρωτας και προσελκύουν πολλούς συντρόφους. Όμως η οικειότητα και η βαθύτερη κατανόηση μπορεί να αποτελούν πρόκληση για αυτούς.

Η συναναστροφή δύο κόκκινων προσωπικοτήτων οδηγεί συχνά σε έκρηξη ή σε ζωηρό ανταγωνισμό. Εν τούτοις, φαίνεται πως καθρεφτίζουν πολύ καλά ο ένας τον άλλο. Οι κίτρινες προσωπικότητες με τη παιχνιδιάρικη και χαρούμενη τους διάθεση ενισχύουν τη σεξουαλική και φυσική δύναμη των κόκκινων προσωπικοτήτων.

Ο πορτοκαλί τυχοδιώκτης και ο κόκκινος νικητής χρειάζονται και οι δύο πολύ χρόνο για τον εαυτό τους. Αυτές οι στενές σχέσεις μπορεί να απαιτούν πολύ χώρο και βαθειά κατανόηση του άλλου. Για μία υγιή δημιουργική σχέση ή για την επιτυχημένη αλληλεπίδραση με κυανές, ιώδεις, μωβ και λευκές προσωπικότητες, οι κόκκινες προσωπικότητες πρέπει να κατανοήσουν την ευαισθησία τους και την ανάγκη τους για εσωτερική ηρεμία.

Οι κόκκινες προσωπικότητες φαίνεται να έλκονται από τις πράσινες και βαθυπράσινες προσωπικότητες λόγω της εξυπνάδας, της κομψότητας και της εσωτερικής τους δύναμης. Και λόγω των διορατικών και καινοτόμων χαρακτηριστικών τους, οι βιολετί ταιριάζουν πολύ με τις κόκκινες προσωπικότητες, αν και απαιτείται μεγάλη ευαισθησία και από τις δύο πλευρές. Η θεϊκή ενόραση της βιολετί προσωπικότητας και η παθιασμένη φύση της κόκκινης προσωπικότητας μπορεί να δημιουργήσουν θαύματα επί της γης.

Γενικά, οι κόκκινες προσωπικότητες ίσως είναι ανάγκη να καταλάβουν ότι οι άλλοι δεν είναι τόσο δραστήριοι σωματικά και τόσο φιλόδοξοι όσο οι ίδιοι. Η ευαισθησία και συνείδηση της ιδιαιτερότητας των άλλων θα δημιουργήσει σχέσεις που οδηγούν στην ολοκλήρωση.

 

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Είναι σχεδόν αδύνατο να σταματήσει κανείς τις κόκκινες προσωπικότητες, εάν έχουν αποφασίσει να πετύχουν ένα συγκεκριμένο στόχο. Νιώθουν μεγάλη ορμή για ολοκλήρωση των έργων. Καθοδηγούν τους άλλους με την ακατανίκητη δύναμη της θέλησης τους. Για την κόκκινη προσωπικότητα, το «όχι» δεν αποτελεί αποδεκτή απάντηση. Επιμένουν στην επιτυχία, και παροτρύνουν την ομάδα τους ώστε να καταβάλει τη μέγιστη προσπάθεια.

Οι κόκκινες προσωπικότητες δεν καθοδηγούν με στρατηγική ή με όραμα, αλλά με θάρρος και με δύναμη. Οι κόκκινες προσωπικότητες επιλύουν τα προβλήματά τους με τον καλύτερο τρόπο, όταν παραμένουν δραστήριοι με θετικές προσδοκίες και ιδέες. Δεν τους αρέσει να κάθονται άσκοπα και να συζητούν θεωρητικά. Έχουν δημιουργικές, όμως μερικές φορές και ανορθόδοξες ιδέες. Θέλουν να συμμετέχουν σωματικά στην επίλυση των προβλημάτων που προκύπτουν. Εάν τα πράγματα δεν πάνε όπως θέλουν, μπορεί να γίνουν ανυπόμονοι, να θυμώσουν ή να απογοητευτούν από τον εαυτό τους, τους στενούς τους φίλους ή τους συνεργάτες τους. Η έντονη αυτή τάση δημιουργεί προστριβές σε ένα ομαδικό περιβάλλον.

Εν τούτοις, εάν παραμείνουν συναισθηματικά και διανοητικά ανοιχτοί, μπορεί να επιλύουν τα προβλήματα με πολύ δημιουργικό και δυνατό τρόπο. Όπου απαιτούνται αντοχή, θάρρος και δύναμη, οι κόκκινες προσωπικότητες είναι καλοδεχούμενοι παίκτες σε ομάδες.

Μόλις αποφασίσουν σταθερά να ακολουθήσουν μία κατεύθυνση, οι κόκκινες προσωπικότητες δυσκολεύονται να αποδεχτούν άλλες απόψεις και λύσεις. Όσο πιο ανοικτοί και ευέλικτοι είναι, τόσο πιο πολύ καταλαβαίνουν, πότε να αλλάξουν κατεύθυνση και να ωθήσουν τα διάφορα έργα προς την πετυχημένη ολοκλήρωση.

Το χρήμα αποτελεί ένα σημαντικό ζήτημα για τις κόκκινες προσωπικότητες, κυρίως επειδή αντιπροσωπεύει την εξουσία στην κοινωνία μας. Ξέρουν πώς να αποκτήσουν ένα καλό εισόδημα. Οι κόκκινες προσωπικότητες συχνά έχουν τη δική τους εταιρεία και τους συναντά κανείς σε ηγετικές θέσεις. Το κίνητρό τους είναι τα χρήματα που κερδίζουν, ενώ συμμετέχουν ενεργά σε συναρπαστικά έργα που αποτελούν πρόκληση.

Είναι ανεξάρτητοι και εμπιστεύονται τις δυνάμεις τους. Δεν τους αρέσει να τους λένε τι να κάνουν, πότε να το κάνουν ή τι να πιστέψουν. Συχνά επιλέγουν επαγγέλματα τα οποία τους επιτρέπουν να είναι κύριοι του εαυτού τους και να εκφράζουν τις δικές τους ιδέες ως άτομα. Θέλουν να έχουν τον έλεγχο και να είναι κύριοι της δικής τους ζωής. Σε πολλούς αρέσει να είναι μόνοι τους και να επικεντρώνονται στη δουλειά τους. Προοδεύουν όταν είναι ελεύθεροι να βρουν τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο να πετύχουν τους στόχους τους. Τους είναι δύσκολο να μάθουν να συνεργάζονται αποτελεσματικά σε ομάδες.

Μερικές κόκκινες προσωπικότητες προτιμούν τη σωματική εργασία, η οποία τους προσφέρει την ευκαιρία να εκδηλώσουν τη δυναμική τους ενέργεια μέσα από το σώμα τους. Έχουν τη βαθειά επιθυμία να είναι οι καλύτεροι και τη θέληση να κάνουν «ό,τι χρειάζεται» προκειμένου να φέρουν εις πέρας τους στόχους τους. Νιώθουν την ανάγκη να έχουν τον έλεγχο της δουλειάς και της ζωής τους. Οι ανταγωνιστικές, συναρπαστικές και ενδιαφέρουσες δουλειές προσελκύουν τις κόκκινες προσωπικότητες. Λόγω της θέλησης για επίτευξη και ολοκλήρωση των έργων, οι κόκκινες προσωπικότητες μπορεί να είναι ζωτικής σημασίας σε οποιοδήποτε εργασιακό περιβάλλον.

Μερικά από τα επαγγέλματα των κόκκινων προσωπικοτήτων περιλαμβάνονται στα εξής: επιχειρηματίας, επαγγελματίας αθλητής, πωλητής, υπεύθυνος μάρκετινγκ, διαχειριστής, χειρουργός, διοικητής σε οποιοδήποτε τομέα, αθλητής, χορευτής και μοντέλο.

 

ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ

Οι κόκκινες προσωπικότητες έχουν τεράστια σωματική και συναισθηματική ενέργεια. Εάν μάθουν πώς να βρίσκουν θετικές διεξόδους για την ισχυρή αυτή δύναμη, διοχετεύοντας τη ζωτική τους ενέργεια σε δημιουργικά έργα και θετικές δραστηριότητες, θα είναι επιτυχημένα και ευτυχισμένα άτομα.

Για να διατηρήσουν οι προσωπικότητες κόκκινου χρώματος την αρμονία, πρέπει να βιώνουν και να εκφράζουν το πλήρες δυναμικό τους. Πρέπει να βρουν θετικές δραστηριότητες για να εκφράσουν την ισχυρή, εκρηκτική και δυνατή τους ενέργεια, όπως είναι τα αθλήματα, η άσκηση, η εργασία και η δημιουργικότητα. Πρέπει επίσης να μάθουν να βιώνουν τη δύναμή τους με δημιουργικό τρόπο και να εκδηλώνουν την έντονη σωματική και συναισθηματική τους ενέργεια χωρίς να πληγώνουν τον εαυτό τους ή τους άλλους.

Όταν μάθουν, πώς να είναι αρκετά ευαίσθητοι ώστε να έχουν επαφή τόσο με τα δικά τους αισθήματα όσο και με αυτά των άλλων, θα έχουν περισσότερη αγάπη και αποδοχή στη ζωή τους. Για τις κόκκινες προσωπικότητες είναι δύσκολο να χαλαρώνουν, να ηρεμούν ή απλά να μην κάνουν τίποτα. Έχουν τόσο πολλή ζωτική ενέργεια. Ένας καλός τρόπος να αφεθούν και να χαλαρώσουν οι κόκκινες προσωπικότητες είναι να ακολουθήσουν «την επικεντρωμένη επίγνωση εν δράσει», όπου υπάρχει για αυτούς δραστηριότητα χαλαρωτική, μέσα από την οποία θα εκδηλώσουν θετικά και με ασφαλή τρόπο την ενέργειά τους. Έτσι, οι σωματικές δραστηριότητες και τα αθλήματα είναι θαυμάσιοι τρόποι να εκδηλώσουν τη ζωτική τους δύναμη. Το τζόκινγκ, το κολύμπι και ο χορός τους βοηθούν να χαλαρώσουν. Οι κόκκινες προσωπικότητες συχνά βιώνουν την χαλαρότητα αυτή σα να επρόκειτο για «μέθη». Οι κόκκινες προσωπικότητες μπορούν να χαλαρώσουν και να ηρεμήσουν βλέποντας αθλήματα στην τηλεόραση.

Πρέπει να καταλάβουν εν τέλει, ότι η νίκη δεν είναι το σημαντικότερο πράγμα στη ζωή. Συχνά νιώθουν ένα είδος κενού, όταν έχουν επιτύχει τους στόχους τους και αναρωτιούνται τι έπεται. Εφόσον βρουν πολύ θετικούς και ανθρωπιστικούς στόχους, θα είναι σε θέση να αισθανθούν καλά για τις επιτυχίες τους και θα απολαμβάνουν το να ζούνε το παρόν.

Οι κόκκινες προσωπικότητες επαναφορτίζουν τις ζωτικές τους μπαταρίες, όταν βρίσκουν δημιουργικούς τρόπους έκφρασης φυσικών δραστηριοτήτων. Όταν μπορούν να εκφράσουν τα συναισθήματά τους με αποτελεσματικό τρόπο, παραμένοντας ευαίσθητοι και ανοικτοί, θα βιώσουν μία βαθύτερη και πιο ολοκληρωμένη αίσθηση του σκοπού τους – το οποίο σε τελική ανάλυση, είναι αυτό που ποθούν. Έχουν ανάγκη να επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους με συμβατικό τρόπο. Αντιπροσωπεύουν τη φωτιά, τη ζωτική ενέργεια, τη δύναμη της θέλησης και το πάθος. Η ανάπτυξη μια θετικής άποψης για τη ζωή με θετικές προσδοκίες οι οποίες ωφελούν τους εαυτούς τους και τους συντρόφους τους θα προσφέρει στις κόκκινες προσωπικότητες μία ύπαρξη με νόημα και αφθονία σε όλα τα επίπεδα. Με τον τρόπο αυτό, θα βρεθούν σε πραγματική κατάσταση ισχύος.

 

Οι ακόλουθες είναι λέξεις για τα χαρακτηριστικά και τις πράξεις που σχετίζονται με τις προσωπικότητες ΚΟΚΚΙΝΟΥ χρώματος.

Περιοχή Περιγραφή

Σώμα Σωματική ζωτικότητα, ενεργητικότητα, ισχυρή δράση, ηγετικοί,
πρακτικοί, αντοχή, σεξουαλικοί, ζωτική δύναμη, υπερενεργητικότητα.

Συναισθήματα Ενθουσιασμός, πάθος, αισθησιακοί, οι επιθυμίες τους αποτελούν τα κίνητρά τους, αυτοπεποίθηση, παρορμητική διέγερση, εκρηκτικός χαρακτήρας, θυμός.

Διάνοια Δύναμη θελήσεως, ανταγωνιστικοί, θέληση για νίκη, ενθουσιασμός, ευθείς.

Πνευματικότητα Ο Θεός αποτελεί φυσική πραγματικότητα και αντανακλάται σε κάθε θετική πράξη.

Κίνητρα Επιτυχία, νικητές, γεμάτη και έντονη ζωή.

Αποστολή/ Όραμα Να βιώσουν και να απολαύσουν τη ζωή Εδώ και Τώρα.

Πρόοδος Εκρηκτική, εξελίσσεται με δύναμη και επιμονή.

Άσκηση Μπόντι μπίλντιγκ, ποδόσφαιρο, τρέξιμο, όλα τα ανταγωνιστικά και
επαγγελματικά αθλήματα, αεροβική, τζόγκινγκ, χορός

Επαναφόρτιση μπαταριών Η ενοποίηση της δύναμης της θελήσεως με την αγάπη, η εξισορρόπηση της
σωματικής και συναισθηματικής τους έκφρασης, η κοινωνικότητα, η απροκατάληπτη συμπεριφορά.

Επικοινωνία Έντονη, δυνατή φωνή, δυναμικοί, επικοινωνούν εύκολα, ευθείς.

Αλληλεπίδραση Παρορμητικοί, ηλεκτρισμένοι, εκρηκτικοί, ισχυροί, ενθουσιώδεις, ευθείς.

Σχέσεις Απόλαυση, διέγερση, γενικά σύντομες σχέσεις.

Κοινωνικότητα, Φίλοι Επίκεντρο της προσοχής, πολύ δραστήριοι, ευθείς.

Σεξ, Οικειότητα Ερωτισμός, διέγερση, έξαψη, παθιασμένοι εραστές.

Χρήματα Ασφάλεια, σύμβολο επιτυχία, φυσική επιρροή & δύναμη, παρορμητικά σπάταλοι.

Επιτυχία Κάνουν τα πάντα προκειμένου να επιτύχουν και να νικήσουν. Η επιτυχία είναι δύναμη.

Επάγγελμα Επαγγέλματα στα οποία μπορούν να είναι δραστήριοι και τα οποία τους παρέχουν κίνητρα και τη δυνατότητα επιτυχίας και νίκης. Έχουν ανάγκη τις αλλαγές.

Καριέρα Ηγέτες, πωλήσεις, πρωτοβουλία, παραγωγικότητα, επιχειρηματίες.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
error: Content is protected! © 2020 Copyright Astro1.gr | All Rights Reserved.