Αφιέρωμα στους Ιχθύες
  • Post Author:
  • Post Category:Blog

[fblike]

Ιατρική Αστρολογία για τους Ιχθύες, το ζώδιο του μήνα!

Το ζώδιο των Ιχθύων κυβερνά τα πόδια, τα δάχτυλα των ποδιών και το λεμφικό σύστημα. Επίσης επηρεάζεται και από το απέναντί του ζώδιο που είναι ο Παρθένος και αυτό δίνει μια τάση που επιδρά στη κοιλιακή περιοχή και τα έντερα. Ένας Ιχθύς μπορεί να αντιμετωπίσει θέματα που αφορούν τα πόδια, εντερικές διαταραχές, όπως και αρκετές εξαρτήσεις. Οι εξαρτήσεις δεν περιορίζονται μόνο στη κατάχρηση αλκοόλ, ποτών, φαρμάκων και επικινδύνων ουσιών, μπορεί να αφορούν καταστάσεις, άτομα ή σκέψεις που μπορεί να τους οδηγήσουν σε μελαγχολία ή και κατάθλιψη. Παράγεται επίσης και η επιθυμία για ποτό και παραισθησιογόνες ουσίες σε μεγάλο βαθμό, πράγμα που αν συμβεί στη ζωή του ατόμου μπορεί να δημιουργήσει αρκετά θέματα που δεν θα επιλύσει εύκολα, μιας και οι Ιχθύες αγαπούν πολύ την όμορφη και γαλήνια πλευρά της ζωής και δύσκολα μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ρεαλιστικής πλευρά. Ο συνεχής αγώνας ώστε να βρουν τους ιδανικούς ανθρώπους που θα τους κατανοήσουν και θα τους στηρίξουν, μπορεί να οδηγήσει σε μοναξιά και απαισιοδοξία. Η μελαγχολία, η κατάθλιψη, η θλίψη επηρεάσει πολύ τους Ιχθύες, ίσως περισσότερο από οποιαδήποτε άλλο ζώδιο. Ο πρωταρχικός Κυβερνήτης των Ιχθύων είναι ο Ποσειδώνας και αυτός ο πλανήτης κυβερνά τη ζωηρή φαντασία, τις εξαρτήσεις, τις ναρκωτικές ουσίες και το αλκοόλ. Κάποιος που έχει γεννηθεί στο ζώδιο των Ιχθύων, θα πρέπει να προσπαθήσει να κυβερνήσει το νου και το σώμα του ώστε η ζωή του να κυλήσει με αρμονία και να βρει ότι αναζητά.

Κάθε άτομο είναι μοναδικό και έχει την δική του ξεχωριστή δόνηση που του δίνεται την στιγμή της γέννησής του, για το λόγο αυτό ο γενέθλιος χάρτης είναι πολύ σημαντικός για την περαιτέρω ανάλυση του ατόμου και της υγείας του. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι να γνωρίζει την ακριβή ημέρα, τόπο και ώρα γέννησής του, ώστε να αναλυθούν με ακρίβεια οι τάσεις που μπορεί να προκύψουν στη ζωή του.

 

Υπάρχουν κάποιες όψεις που μπορούν να προσδιορίσουν κάποιες τάσεις, για την προσβολή της υγεία του ατόμου κατά τη διάρκεια της ζωή του. Μερικές από τις όψεις είναι οι εξής:

Αν στον γενέθλιο χάρτη υπάρχει μια δυσαρμονική όψη Πλούτωνα-Ποσειδώνα, αυτό θα μπορούσε να δώσει μια τάση για μια ασθένεια που θα ξεδιπλωθεί αργά και δεν θα δώσει ιδιαίτερα σημάδια της εμφάνισής της στα αρχικά στάδια.

Αν υπάρχουν τρείς ή περισσότερες δυσαρμονικές όψεις με τη Σελήνη, είναι πολύ πιθανό να υπάρχει έλλειψη βιταμίνης Β-2 (ριβοφλαβίνη) και Καλίου.

Αν υπάρχουν τρείς ή περισσότερες δυσαρμονικές όψεις με τον Δία, η έλλειψη βιταμίνης Β-6 είναι πιθανή, όπως και της Ινοσιτόλης, του Μαγγανίου, του Χρωμίου και του Ψευδαργύρου.

Δυσαρμονική όψη Σελήνης- Άρη, πιθανή αναιμία που προκαλείται από την έλλειψη της Β-2 ή του Σιδήρου. Δημιουργεί επίσης δυσανεξία στα γαλακτοκομικά προϊόντα, προβλήματα στους βλεννογόνους του σώματος, ειδικά τα νεφρά και κατακράτηση υγρών. Οι γυναίκες μπορεί να υποφέρουν από δύσκολη εμμηνόρροια, φλεγμονή των αναπαραγωγικών οργάνων ή του στήθους, λόγω πιθανής έλλειψης βιταμίνη Ε και Σεληνίου.

Η Αφροδίτη σε δύσκολη όψη με τον Άρη, ο Άρης σε δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο ή τον Πλούτωνα, δείχνει πιθανή βλάβη των μυών που μπορεί να βοηθηθούν με βιταμίνη Ε.

Δυσαρμονική όψη Σελήνης-Άρη και/ή ο Άρης στον Κριό ή στο Ζυγό, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα που σχετίζονται με το στομάχι, όπως συνεχείς καούρες, και δυσλειτουργία των επινεφριδίων.

Σελήνη σε δύσκολη όψη με το Δία, μπορεί να υπάρξουν πιθανές ασθένειες που σχετίζονται με το ήπαρ, τη κακή πέψη, οφείλονται στο ότι δεν αρκεί η λεκιθίνη που παράγεται από το εν λόγω όργανο να διαλύσει τα λίπη. Οι γυναίκες που έχουν κατακράτηση υγρών πριν ή / και κατά τη διάρκεια του εμμηνορροϊκού κύκλου, έχουν ανάγκη από βιταμίνη Β-6. Η κατακράτηση υγρών δημιουργεί προβλήματα στις γυναίκες ιδιαίτερα όταν υπάρχει πανσέληνος. Η έλλειψη του μαγγανίου μπορεί να συμβάλει στην κατάθλιψη μετά τον τοκετό.

Ο Δίας σε εξάγωνο ή τρίγωνο με τον Κρόνο, δείχνει άριστη απορρόφηση και την αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών. Καλή υγεία και αντοχή, αν το άτομο αρρωστήσει μπορεί να ανακάμψει γρήγορα.

Αν υπάρχει δυσαρμονική όψη Ήλιου-Κρόνου και Σελήνης ή Ποσειδώνα με τον Κρόνο

Στις γυναίκες, είναι πολύ πιθανό να παρουσιαστεί έλλειψη ασβεστίου, με αποτέλεσμα να παρουσιάσουν προβλήματα των οστών.

Δυσαρμονική όψη Ήλιου- Ποσειδώνα, μπορεί να δημιουργήσει ατονία, ευαίσθητη υγεία, σωματική αδυναμία και παρατεταμένοι χρόνοι επούλωσης. Το άτομο αρρωσταίνει εύκολα από κρυολογήματα, λοιμώξεις, γρίπη και πρησμένους λεμφαδένες, ιδιαίτερα κατά την παιδική ηλικία. Μπορεί να υπάρχει έλλειψη βιταμίνης Α, όπως και ασβεστίου και βιταμίνης D. Η όψη αυτή δίνει επίσης μια τάση για λανθασμένες διαγνώσεις από ιατρικούς παράγοντες, καλό είναι να ζητάτε πάντα μια δεύτερη ιατρική γνώμη πριν προχωρήσετε σε θεραπεία ή εγχειρήσεις. Η κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών θα σας βοηθήσει αρκετά ώστε να παραμένετε υγιείς.

Δυσαρμονική όψη Σελήνης-Ποσειδώνα, μπορεί να εμφανίσει ευαισθησία/δυσανεξία σε φάρμακα και αλκοολούχα προϊόντα. Πιθανή είναι η απώλεια του καλίου ιδιαίτερα αν χρησιμοποιείτε διουρητικά, της βιταμίνης Β-2 και δυσανεξία στον καφέ.

Δυσαρμονική όψη Κρόνου-Ποσειδώνα, υπάρχει έλλειψη βιταμίνης C, μπορεί να παρουσιαστεί με το πέρασμα των χρόνων χαμηλή πίεση του αίματος, αρθρίτιδα, ρευματοειδής αρθρίτιδα ή οστεοαρθρίτιδα, δυσανεξία σε βαρέα μέταλλα, όπως υδράργυρο, μόλυβδο ή κάδμιο.

Ο Ήλιος ή ο Ερμής σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό, δείχνει πιθανές παθήσεις του νωτιαίου μυελού .Η βιταμίνη B-1 θα μπορούσε να βοηθήσει αρκετά.

Ο Ήλιος σε δύσκολη όψη με τον Ουρανό, το άτομο μπορεί να μην είναι δεκτικό στη μάθηση, να είναι νευρικό και πολύ ανήσυχο. Σε κάποια σημεία του σώματος μπορεί να εμφανιστούν σπασμοί ή συστολές, όταν το άτομο βρίσκεται κάτω από πίεση. Υπάρχει ανάγκη για βιταμίνη Α ή D. Μπορεί το άτομο να είναι επιρρεπές σε ατυχήματα.

Ο Πλούτωνας σε σύνοδο με την Αφροδίτη ή το Δία, η γονιμότητα είναι σε πολύ καλά επίπεδα, δυνατότητα απόκτησης πολλών παιδιών.

Ποσειδώνας στην Παρθένο ή στους Ιχθύες, πιθανή αδυναμία των εντέρων που μπορεί να προκαλέσει διάρροια ή η κακή αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών, προκαλώντας ελλείψεις σε ορισμένες βιταμίνες ή μέταλλα, αδυναμία στου συκωτιού, πιθανή έλλειψη ορισμένων αναγκαίων ενζύμων.

 

Πρόληψη-Ωφέλιμες τροφές

Τα τρόφιμα που είναι πολύ ευεργετικά για τους Ιχθύες είναι τα ψάρια, τα λαχανικά, τα φρούτα, το λεμόνι, οι χυμοί φρούτων και λαχανικών, τα μούρα, τα βατόμουρα, τα μήλα και το γκρέιπφρουτ. Καλό είναι να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα, λόγω της ευαισθησίας που μπορεί να σας προκαλέσουν, μερικοί από σας ίσως έχουν ιδιαίτερη δυσανεξία σε αυτά. Αντιθέτως η κατανάλωση δημητριακών και σπόρων, όπως το καστανό ρύζι, το σέλινο, ο μαϊντανός και τα πράσινα λαχανικά είναι πολύ ωφέλιμα για σας. Η καθημερινή άσκηση και ένας υγιεινός τρόπος ζωής θα σας χαρίσουν ένα πολύ δυνατό και όμορφο σώμα. Ιδιαίτερα ότι συνδυάζει την σωματική άσκηση με την πνευματική, θα σας βοηθήσει να εναρμονίσετε το ενεργειακό σας πεδίο και να έχετε ευεξία, ο διαλογισμός, η γιόγκα και το Pilates είναι από τις δραστηριότητες που θα έχουν πολύ θετική επίδραση σε σας. Η αρωματοθεραπεία και η χρήση αιθέριων ελαίων μπορούν να σας προσφέρουν την χαλάρωση και την ηρεμία που ζητάτε και η Υπνοθεραπεία να βοηθήσει πολύ σε θέματα και προβλήματα ύπνου ή εξαρτήσεων.

Ευεργετικά Αιθέρια έλαια
Λεβάντα, Γεράνι, Σανταλόξυλο, Νερολί

Ευεργετικά Βότανα
Χαμομήλι, Βασιλικός, Φασκόμηλο, Λουΐζα

Ευεργετικοί Κρύσταλλοι
Αμέθυστος, Κεχριμπάρι, Άκουα Μαρίνα

 

Καλές ημέρες για ιατρικές επισκέψεις, εξετάσεις ή επεμβάσεις:

02/03, 23/03, 27/03

Καλές μέρες για επεμβάσεις αισθητικής/πλαστικής χειρουργικής:

07/03, 09/03, 23/03

Δυσμενείς ημέρες:

01/03, 12/03, 18/03, 30/03

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail