Προσωπικότητες Πορτοκαλί Χρώματος

[fblike]

portokaliΝΟΥΣ/ ΣΩΜΑ

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες είναι οι δημιουργικοί τυχοδιώκτες του χρωματικού φάσματος. Έχουν την εσωτερική επιθυμία να είναι δημιουργικοί και δραστήριοι, απολαμβάνοντας τη ζωή στο έπακρο. Είναι αυτόνομοι και ανεξάρτητοι, ενώ διαθέτουν φυσικά, διανοητικά και συναισθηματικά χαρίσματα. Απολαμβάνουν την έξαψη που τους προσφέρει η διαμόρφωση της φυσικής πραγματικότητας. Στις πορτοκαλί προσωπικότητες αρέσει να επινοούν και να σχεδιάζουν στρατηγικές για την επόμενη περιπέτεια ή το επόμενο έργο και μετά να τις εκτελούν. Έχουν ανάγκη να συμμετέχουν έμπρακτα στην εργασιακή διαδικασία. Δυσκολεύονται να επαναπαυτούν και να αφήσουν άλλους ανθρώπους να εργαστούν για αυτούς. Είναι πάντα απασχολημένοι με την ανάλυση, την οργάνωση και τη δημιουργία.

Για μία πορτοκαλί προσωπικότητα το κίνητρο στη ζωή σχετίζεται με το πόση απόλαυση και ικανοποίηση μπορούν να τους προσφέρουν οι περιπέτειές τους, οι προκλήσεις και τα δημιουργικά έργα. Θέλουν να ζήσουν στο έπακρο τις ιδέες τους.

Σχεδιάζουν και ενορχηστρώνουν τα δημιουργικά τους έργα εξαιρετικά καλά, δείχνοντας στους άλλους και στους εαυτούς τους ότι μπορούν να πετύχουν τα αποτελέσματα στα οποία στοχεύουν.

Το να αντιμετωπίζουν και να ξεπερνούν ό,τι φαντάζει αδύνατο – είτε εντός του ίδιου του νου τους είτε εντός της φυσικής πραγματικότητας – είναι αυτό που αναζητούν κατά βάση. Επίσης έχουν ανάγκη να πείθουν τους άλλους για τη δυνατότητα που έχουν να ελέγχουν οι ίδιοι την επιτυχία τους. Για τους δημιουργικούς αυτούς τυχοδιώκτες η ζωή είναι πραγματική, συγκεκριμένη και χειροπιαστή.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες έχουν ανάγκη να είναι κύριοι της φυσικής και διανοητικής πραγματικότητάς τους. Δυσκολεύονται να συμβιβάσουν την ανάγκη τους αυτή με το συναισθηματικό τους σώμα. Μερικές φορές το να αφεθούν σημαίνει ότι χάνουν τον έλεγχο. Η χαλάρωση είναι το κλειδί της εξισορρόπησης των φυσικά και διανοητικά δραστήριων αυτών προσωπικοτήτων. Η διέξοδος για την περιπετειώδη ενέργειά τους είναι η φυσική και διανοητική δημιουργικότητα με καθαρή συναίσθηση των συναισθημάτων τους.

Οι φυσικές πορτοκαλί προσωπικότητες ανθούν μέσα από την έξαψη, την περιπέτεια, τη συγκίνηση και τον κίνδυνο. Απολαμβάνουν την πρόκληση και την αντιμετώπιση όλων των πτυχών της υλικής, διανοητικής και συναισθηματικής πραγματικότητας. Τους αρέσει να ανακαλύπτουν τα όριά τους σε όλα τα επίπεδα κι έπειτα, να τα επεκτείνουν.

Μερικές πορτοκαλί προσωπικότητες δημιουργούν ασυνήθιστες και επικίνδυνες καταστάσεις, με σκοπό να νιώσουν πιο ζωντανοί. Τους αρέσει η ορμή που τους προσφέρει η αδρεναλίνη. Η προοπτική της οικογένειας μπορεί να φαίνεται πολύ συντηρητική στους τυχοδιώκτες αυτούς. Ίσως να μην προσανατολίζονται σε φιλοσοφικές θεωρίες και πνευματικές ιδέες. Όταν οι πορτοκαλί προσωπικότητες επικεντρωθούν στην ισχυρή διανοητική ενέργεια που αποκτούν όταν έρχονται σε επαφή με τα συναισθήματά τους, θα τους ανοιχτούν καινούριοι δρόμοι προσωπικής επίγνωσης και πληρότητας.

Στο παρελθόν υπήρξαν πολλές πορτοκαλί προσωπικότητες στις σελίδες της ιστορίας, ειδικά όπου για την επιβίωση ήταν απαραίτητη η περιπέτεια και το θάρρος και όταν τα ταξίδια σε καινούριες περιοχές, η ανακάλυψη νέων τόπων και η αντιμετώπιση των φυσικών δυνάμεων ή άλλων εθνών ήταν τρόπος ζωής.

Στη σημερινή πολιτισμένη κοινωνία, οι αρετές αυτές δεν είναι τόσο απαραίτητες όσο ήταν τότε. Αυτό εξηγεί γιατί οι περισσότερες πορτοκαλί προσωπικότητες διοχετεύουν την ενέργειά τους σε υλικά δημιουργικά έργα και περιπέτειες.

Ένα μεγάλο ποσοστό των πορτοκαλί προσωπικοτήτων διοχετεύει τις αναζωογονητικές του ενέργειες σε διανοητικές και δημιουργικές δραστηριότητες που δεν είναι υλικές. Είναι δραστήριοι διανοητικά και πιο ανοικτοί στα συναισθήματά τους, προσδίδοντας στις ιδέες υλική υπόσταση. Τους αρέσει να εργάζονται σε καινούριες, τολμηρές επιχειρήσεις και έργα τα οποία τους υπόσχονται την πρόκληση, την έξαψη και την περιπέτεια. Στους τολμηρούς αυτούς ανθρώπους αρέσει να ασχολούνται με τις επιχειρήσεις, να ιδρύουν εταιρείες, να αγοράζουν και να πωλούν προϊόντα, να σχεδιάζουν και να υλοποιούν στρατηγικές και να οργανώνουν και να κλείνουν δουλειές. Δεν φοβούνται τις λεπτομέρειες και επιθυμούν να τονώνουν και να ενεργοποιούν οι ίδιοι τις ιδέες και τα έργα τους. Για αυτούς είναι σημαντικό να συμμετέχουν ενεργά, να θέτουν τα πράγματα σε κίνηση και να τα διατηρούν σε κίνηση μέχρι να ολοκληρωθούν.

Όταν είναι σε αρμονική κατάσταση και η προσωπικότητά τους είναι ισορροπημένη, οι πορτοκαλί προσωπικότητες μπορεί να αισθάνονται γεμάτες αυτοπεποίθηση και επιτυχία, ανακαλύπτοντας θετικούς και υγιείς τρόπους έκφρασης της δημιουργικότητάς τους.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες είναι οι καλύτεροι αναλυτές και ερευνητές. Εύκολα εντοπίζουν τη δομή, τους κινδύνους και τα πλεονεκτήματα που ενέχονται σε κάθε έργο. Έχουν τη δυνατότητα να βρεθούν στο ίδιο μήκος κύματος με άλλους ανθρώπους, διευθύνοντας τους σε οποιαδήποτε κατάσταση. Η ικανότητα αυτή του να αντιλαμβάνονται τι κρύβεται στο μυαλό των άλλων, χρησιμοποιείται ευρέως στους τομείς των πωλήσεων και του μάρκετινγκ. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την προώθηση έργων τα οποία βοηθούν την ανθρωπότητα ή να καταχραστεί για την προσωπική εξουσία και το κέρδος.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες μπορεί να δυσκολεύονται να σταματήσουν να σκέφτονται και να σχεδιάζουν. Οι φυσικές και διανοητικές τους ενέργειες είναι πολύ ισχυρές και η επιθυμία για έκφραση και δημιουργία μερικές φορές δημιουργεί πολύ άγχος.

Πολλές πορτοκαλί προσωπικότητες συνδυάζουν την υλική και τη διανοητική δημιουργικότητα. Τους αρέσει να σχεδιάζουν, να οργανώνουν και να αναπτύσσουν καινούριες συσκευές ή ιδέες. Επίσης, θέλουν να διαμορφώνουν τις ιδέες αυτές μέχρι το στάδιο της υλοποίησής τους. Έχουν την ανάγκη να συμμετέχουν ενεργά στην υλοποίηση των ιδεών τους.

Στις πορτοκαλί προσωπικότητες αρέσουν οι σωματικές δραστηριότητες που είναι συγκινητικές και συναρπαστικές. Τους αρέσουν τα αθλήματα, όπως είναι η ιστιοπλοΐα, η πτώση με αλεξίπτωτο, ο αιωροπτερισμός, η ορειβασία, οι αγώνες αυτοκινήτων ή το bungee jumping. Ανθούν μέσα από τη συγκίνηση, την ευχαρίστηση και το αίσθημα πληρότητας που τους παρέχει η σωματική κίνηση και η περιπέτεια.

Προτιμούν τα ατομικά ανταγωνιστικά αθλήματα από τα οργανωμένα ομαδικά. Οι πορτοκαλί προσωπικότητες δεν αισθάνονται άνετα, εάν δεν μπορούν να κινήσουν τα σώματά τους ελεύθερα ή εάν συμμετέχουν σε λάθος δραστηριότητα.

Οι άνθρωποι με πορτοκαλί προσωπικότητα, όταν δεν είναι σε κατάσταση ισορροπίας, μπορεί να γίνουν εγωιστές , ζηλιάρηδες και εγωκεντρικοί. Μπορεί να ενδιαφέρονται μόνο για τις δικές τους πράξεις και ιδέες, ανεξάρτητα από την επίδραση που μπορεί να έχουν στους άλλους. Στην περίπτωση αυτή δεν εκδηλώνουν καμία στοργικότητα, θαλπωρή ή συμπάθεια και μπορεί να είναι απόμακροι, ψυχροί και επιφυλακτικοί.

Εάν οι πορτοκαλί προσωπικότητες δεν βρίσκονται σε επαφή με τη δημιουργική τους δύναμη, προσπαθούν να ελέγχουν και να εξουσιάζουν τους άλλους. Μερικές φορές μπορεί να προσπαθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους μέσα από τη χειραγώγηση. Χρησιμοποιούν την ενέργειά τους ως αντιστάθμιση της αποσύνδεσης από τον εαυτό τους – τα συναισθήματά και τη δημιουργικότητά τους.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες πρέπει να έχουν επίγνωση της υποχρέωσης που έχουν να χαλαρώνουν τόσο σωματικά όσο και διανοητικά για αρκετό διάστημα μέχρι να γνωρίσουν τον εαυτό τους. Δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν ποιοι είναι συναισθηματικά, διανοητικά και πνευματικά.

Η βασική αποστολή τους είναι να αποδεχτούν την πορεία που θα τους συναρπάσει πραγματικά – την περιπέτεια της ανακάλυψης του εαυτού τους. Η πρόκληση αυτή απαιτεί περισσότερο θάρρος από ότι όλες οι υπόλοιπες υλικές δραστηριότητες μαζί.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες πιστεύουν ότι η πνευματικότητα και η θρησκεία είναι ιδέες οι οποίες πρέπει να εκφραστούν στον υλικό κόσμο. Επιπλέον, ίσως έχουν μία υλική αντίληψη του Θεού, βλέποντας την πηγή αυτή του πνεύματος εδραιωμένη στη φύση και στον κόσμο που έχει δημιουργήσει ο άνθρωπος. Πιστεύουν ότι το χάρισμα που τους έχει παραχωρηθεί από το Θεό στοχεύει στη διαμόρφωση της δικής τους πραγματικότητας καθώς και της υλικής πραγματικότητας στον πλανήτη γη.

Οι περιπετειώδεις πορτοκαλί προσωπικότητες απολαμβάνουν τη ζωή, διασκεδάζουν και είναι δημιουργικές. Πρωταρχικός τους στόχος είναι αποκτήσουν επαφή με τα συναισθήματά τους, να δημιουργούν με την καρδιά τους και να εμπιστεύονται τη διαίσθησή τους. Η συνένωση και εξισορρόπηση των υλικών, διανοητικών και συναισθηματικών τους πτυχών είναι ουσιαστικής σημασίας για την προσωπική ευτυχία και πληρότητα σε όλα τα επίπεδα. Τότε, οι πορτοκαλί προσωπικότητες μπορεί να ζουν απόλυτα στο «Εδώ και το Τώρα» και η ματιά τους στην πραγματικότητα θα είναι πνευματική και διαφωτιστική.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες μπορεί να προτιμούν να ζουν στο δικό τους κόσμο της περιπέτειας, της συγκίνησης και της έξαψης και να χαθούν μέσα στα ίδια τα δημιουργικά έργα τους. Δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για το τι σκέφτονται οι άλλοι ή η κοινωνία για αυτούς. Ούτε παίρνουν προσωπικά τις κατηγορίες, όταν τους θεωρούν εγωιστές, εγωπαθείς ή εγωκεντρικούς. Απλά θέλουν να γίνει το δικό τους.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες δεν τηρούν υποχρεωτικά όλους τους κανόνες της κοινωνίας. Είναι εκείνοι που διαρκώς προκαλούν τις κοινωνίες, τις προσωπικές προσδοκίες, τα όρια και τους περιορισμούς. Το σώμα και ο νους τους είναι σχεδιασμένα να κατανικούν όλους τους φυσικούς περιορισμούς και τις δεσμεύσεις. Για τις πορτοκαλί προσωπικότητες είναι σημαντικό να βρουν κατάλληλες και θετικές διεξόδους για να εκφράσουν τις φιλοδοξίες τους.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες κατέχουν τη δυνατότητα να εξηγούν τις ιδέες τους με σαφήνεια και αποτελεσματικότητα καθώς και με πολύ πάθος και τόλμη. Αυτό που πρέπει να μάθουν στη ζωή τους, είναι να εκφράζουν τα συναισθήματά τους και να επικοινωνούν μέσα από τα εσωτερικά τους αισθήματα. Διαφορετικά, ίσως να νιώθουν ανασφαλείς, να παραμένουν αναξιοποίητοι και να αισθάνονται μοναξιά.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες χρειάζονται πολύ χρόνο και χώρο για τον εαυτό τους. Πολλοί αισθάνονται ζωντανοί και ευτυχισμένοι κυρίως όταν έχουν επιτύχει σε ένα τεράστιο έργο ή όταν έχουν συμμετάσχει σε μία συναρπαστική περιπέτεια. Οι στενές σχέσεις με φίλους ή συντρόφους δεν είναι βασικής σημασίας στη ζωή τους. Για τις πορτοκαλί προσωπικότητες η ένωση με την ευαισθησία, τη συμπόνια και την ευγένειά τους αποτελεί δοκιμασία. Μόνο τότε, μπορούν να δημιουργήσουν στενές σχέσεις και να μάθουν να εκφράζουν τα συναισθήματά τους.

Επειδή πολλές πορτοκαλί προσωπικότητες είναι σε καλή σωματική φόρμα, είναι ελκυστικοί και όμορφοι, δε δυσκολεύονται να βρουν συντρόφους και εραστές. Μερικές πορτοκαλί προσωπικότητες δεν ενδιαφέρονται για σταθερές, μακροχρόνιες σχέσεις, αλλά περισσότερο για τα έργα και τις περιπέτειες παρά για οικογένεια και γάμο. Η πρόκληση, συγκίνηση και ευχαρίστηση της γνωριμίας καινούριων ανθρώπων μπορεί να είναι πιο συναρπαστική από την παρέα των παλιών φίλων.

Είναι δύσκολο για τις πορτοκαλί προσωπικότητες να εμπλακούν συναισθηματικά και να αναλάβουν την ευθύνη μίας σχέσης. Εάν αισθανθούν αρκετά ελεύθεροι και ανεξάρτητοι, ίσως είναι πρόθυμοι να δεσμευτούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Η αλληλεπίδραση με άλλες πορτοκαλί ή κόκκινες προσωπικότητες συχνά δημιουργεί μία έντονη σχέση γεμάτη ενέργεια. Οι προστριβές και οι εγωιστικές διενέξεις δεν είναι ασυνήθιστες. Οι βαθυκόκκινες και οι πορτοκαλί προσωπικότητες φαίνεται να έχουν παρόμοια ενδιαφέρονται και ταιριάζουν πολύ. Στις πορτοκαλί προσωπικότητες αρέσει η παιχνιδιάρικη διάθεση των κίτρινων προσωπικοτήτων. Και οι δύο είναι πολύ δημιουργικοί και παραγωγικοί και για το λόγο αυτό έχουν πολλά κοινά.

Επειδή οι κυανές προσωπικότητες έχουν ανάγκη από οικειότητα και είναι τόσο ευαίσθητοι, ίσως να μην νιώθουν ρομαντική έλξη για αυτούς. Τόσο οι πορτοκαλί όσο και οι ιώδεις προσωπικότητες μπορεί να διαθέτουν δυνατά εσωτερικά αισθήματα και δημιουργικότητα, αν και ζουν σε ολότελα διαφορετικό κόσμο. Στις πράσινες και βαθυπράσινες προσωπικότητες αρέσει να μιλάνε για όλα για ώρες, ενώ οι πορτοκαλί προσωπικότητες χρειάζονται πολύ χρόνο για τον εαυτό τους.

Το να κατανοήσουν την ευαισθησία και την πνευματική φύση των μωβ και λευκών προσωπικοτήτων είναι πολύ δύσκολο για τις περισσότερες πορτοκαλί προσωπικότητες. Η πρακτικότητα των πορτοκαλί προσωπικοτήτων και τα θεωρητικά οράματα των βιολετί προσωπικοτήτων φαίνεται να αλληλοενισχύονται. Από την άλλη μεριά, οι βιολετί προσωπικότητες μπορεί να είναι πολύ πνευματικές για τις πορτοκαλί.

Στην πραγματικότητα, η μεγαλύτερη πρόκληση για τις πορτοκαλί προσωπικότητες είναι να δημιουργήσουν σχέσεις οι οποίες διαπνέονται από ευαισθησία, κατανόηση και συναισθηματική ελευθερία. Δεν πρέπει να αποφεύγουν να ανοίξουν τις καρδιές τους.

 

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες είναι ανεξάρτητα και αυτάρκη άτομα. Μπορεί να προτιμούν να έχουν τη δική τους επιχείρηση ή εταιρεία και τους αρέσουν περισσότερο οι εργασίες που διεκπεραιώνονται σε σύντομο χρόνο ή τις οποίες μπορούν να αναλάβουν ως ελεύθεροι επαγγελματίες, παρά να δεσμεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Επειδή οι ανάγκες τους είναι πρακτικής φύσης και έχουν τη δύναμη να είναι δημιουργικοί και δραστήριοι, διαθέτουν ικανότητες ώστε να έχουν δικό τους εισόδημα. Εάν τους δοθεί η ευκαιρία, οι πορτοκαλί προσωπικότητες ζουν μία περιπετειώδη και συναρπαστική ζωή και βρίσκουν τον τρόπο να κερδίσουν χρήματα μέσα από αυτό.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες ξοδεύουν γενναιόδωρα τα χρήματά τους σε ασυνήθιστα έργα ή χόμπι. Ίσως να μην επιθυμούν την πολυτέλεια, όμως είναι κάτι παραπάνω από πρόθυμοι να ξοδέψουν οσαδήποτε, σε μερικές περιπτώσεις ό,τι έχουν, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις ιδέες τους.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες μπορεί να είναι ισχυροί αρχηγοί, όμως συνήθως αυτό δεν αποτελεί το σκοπό της επιτυχίας των καινοτόμων στόχων τους. Προτιμούν να ακολουθήσουν το δικό τους δρόμο, εκπληρώνοντας τα δικά τους όνειρα. Μπορεί να είναι πολύ ισχυροί και δημιουργικοί αρχηγοί, εάν αντιληφθούν την αναγκαιότητα συνεργασίας με τα άλλα μέλη της ομάδας. Είναι πιο αποδοτικοί σε ένα περιβάλλον το οποίο τους παρέχει έναν ορισμένο βαθμό ελευθερίας και ανεξαρτησίας. Οι πορτοκαλί προσωπικότητες ζουν καθοδηγούμενες από υλικά πρότυπα και από τον αχαλίνωτο ενθουσιασμό τους. Λόγω του περιπετειώδους και πρωτοποριακού τρόπου ζωής τους μπορεί να αποκτήσουν θαυμαστές ή ακόμη και οπαδούς.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες επιλύουν τα προβλήματα με δημιουργικό τρόπο. Είναι σε θέση να αναγνωρίσουν και να αναλύσουν όλους τους παράγοντες, να υπολογίσουν πιθανούς κινδύνους, να ζυγίσουν με έξυπνο τρόπο όλες τις πιθανότητες, να βεβαιωθούν ότι έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα μέσα κι έπειτα να αναλάβουν δράση. Προτιμούν τις υλικές ή διανοητικές προκλήσεις και συχνά τους συναντά κανείς σε δουλειές οι οποίες τους εγγυώνται μεγάλο βαθμό ανεξαρτησίας κατά τη λήψη αποφάσεων και τη χρήση της δημιουργικής τους ενέργειας. Συχνά συναντά κανείς τις πορτοκαλί προσωπικότητες στις επιχειρήσεις, στις πωλήσεις, στο μάρκετινγκ και σε οποιοδήποτε άλλο επάγγελμα τους επιτρέπει να αποκτήσουν προσωπική επιρροή.

Τους αρέσει να εκφράζουν τη δυνατή δημιουργική ζωτικότητά τους και εργάζονται σκληρά, πρόθυμοι να πάνε ένα βήμα παραπέρα. Όποτε υπάρχει ανάγκη για ένα δυνατό, άφοβο άτομο με θάρρος, ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, ψάξτε για μία πορτοκαλί προσωπικότητα.

Ορισμένα επαγγέλματα των πορτοκαλί προσωπικοτήτων είναι τα εξής: Κασκαντέρ, ορειβάτης, επιχειρηματίας, πωλητής, σχεδιαστής, παράγων οικοδομικής ανάπτυξης, αρχιτέκτονας, εξερευνητής και ντέντεκτιβ.

 

ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ

Η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίζουν οι πορτοκαλί προσωπικότητες είναι το ταξίδι στην εσωτερική τους πραγματικότητα, η εξερεύνηση της άγνωστης αυτής χώρας και η διεύρυνση της προσωπικότητάς τους. Και όμως, θα είναι αυτό θα είναι η μεγαλύτερη πηγή ικανοποίησης σε όλα τα επίπεδα.

Τα άτομα με πορτοκαλί προσωπικότητα αγγίζουν την αρμονία, εάν αναγνωρίσουν ότι στη ζωή τους χρειάζεται ισορροπία σώματος, νου και πνεύματος. Η εξερεύνηση τόσο του εξωτερικού όσο και του εσωτερικού κόσμου τους προσφέρει τη δυνατότητα να ζήσουν τη ζωή τους σε πολλαπλά επίπεδα. Μόλις συνδεθούν με την εσωτερική δημιουργική τους ενέργεια, θα ενισχύσουν τον εαυτό τους με μία δύναμη που δεν είχαν φανταστεί.

Μπορούν να προσεγγίσουν την εσωτερική γνώση και τη σοφία, εάν οι δημιουργικές ενέργειες εκδηλωθούν ελεύθερα με σκοπό τη βοήθεια και στήριξη της ανθρωπότητας. Η ένωση με τα αισθήματά τους και το να παραμείνουν ανοικτοί και να νοιάζονται για την ανθρωπότητα είναι παράγοντες ζωτικής σημασίας για τις πορτοκαλί προσωπικότητες.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες φορτίζουν τις μπαταρίες τους αυτομάτως, εφόσον εκφράζουν τη δημιουργικότητά τους με αρμονικό τρόπο. Πρέπει να κατανοήσουν ότι η δημιουργία επικίνδυνων συναρπαστικών εμπειριών οδηγεί σε αρρωστημένες καταστάσεις. Χρησιμοποιώντας τη δύναμή τους δημιουργικά, βοηθώντας τους άλλους και βιώνοντας τον εσωτερικό τους κόσμο, την ευαισθησία, τα αισθήματα και την προσωπική τους ανάπτυξη, θα ανακαλύψουν θετικούς και αρμονικούς τρόπους έκφρασης και επαναφόρτισης των μπαταριών τους.

Σκοπό της ζωής των πορτοκαλί προσωπικοτήτων είναι η ένωση με το δημιουργικό τους δυναμικό και η επαφή με το συναισθηματικό τους σώμα, καθώς θα βιώνουν την υλική τους ύπαρξη. Πέρα από αυτό, είναι η ελευθερία να χαράσσουν καινούριους δρόμους και να εκφράζουν καινούριες ιδέες, διευρύνοντας και ξεπερνώντας τα όρια της πραγματικότητας, όπως τα αντιλαμβάνονται οι άλλοι.

Οι πορτοκαλί προσωπικότητες πρέπει να έχουν ιδιαίτερα επίγνωση της φυσικής και συναισθηματικής τους κατάστασης. Η υγιεινή διατροφή υψηλής περιεκτικότητας σε ενέργεια είναι σημαντική. Ένα περιβάλλον στο οποίο θα μπορούν να εκφραστούν συναισθηματικά και να επικοινωνούν ελεύθερα με τους φίλους και την οικογένεια είναι αποφασιστικής σημασίας.

Με αθλήματα, όπως είναι η ιστιοπλοΐα, η ορειβασία, η ιππασία και η οδήγηση μοτοσικλέτας επαναφορτίζονται εύκολα και με περιπετειώδη τρόπο οι μπαταρίες των πορτοκαλί προσωπικοτήτων. Η μεγαλύτερη πρόκληση για αυτούς είναι να ανακαλύψουν τα όριά τους, εκφράζοντας στη ζωή τους την περιπέτεια και την ανεξαρτησία με εξαιρετικά θετικό και δημιουργικό τρόπο. Αυτό θα τους προσφέρει την πραγμάτωση και την πληρότητα του εαυτού τους σε βαθμό που ούτε καν είχαν ονειρευτεί.

 

Οι ακόλουθες είναι λέξεις για τα χαρακτηριστικά και τις πράξεις που σχετίζονται με τις προσωπικότητες ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ χρώματος.

Περιοχή Περιγραφή

Σώμα Περιπετειώδεις, σωματικοί, δημιουργικοί, αναζητούν τη συγκίνηση, τους αρέσει να διαμορφώνουν τα πράγματα και να αμφισβητούν τη φυσική πραγματικότητα, ενθουσιώδεις.

Συναισθήματα Ευτυχία, απόλαυση, θετικότητα, ισχύς, συμπονετικοί, απολαμβάνουν την
υλική πραγματικότητα, αυτοπεποίθηση, περιέργεια, συναισθηματικό άγχος.

Διάνοια Δημιουργικοί, επινοούν σχέδια, αναλυτικοί, παραγωγικοί, φιλόδοξοι, τους αρέσουν οι
προκλήσεις, τους αρέσει να έχουν τον έλεγχο, έχουν ανάγκη για δράση, φρόνημα, ένταση.

Πνευματικότητα Βρίσκουν γαλήνη και ευδαιμονία στις περιπέτειες ή στα δημιουργικά έργα τους.

Κίνητρα Περιπέτεια, συγκίνηση που προσφέρουν οι εμπειρίες, αγώνας για ολοκλήρωση των έργων,
έξαψη και αδρεναλίνη.

Αποστολή/ Όραμα Να βιώσουν το δημιουργικό τους δυναμικό μέσα από τις χαρές και την απόλαυση.

Πρόοδος Βήμα προς βήμα, σχεδιασμός, ισχυροί, δυνατοί, προσγειωμένοι.

Άσκηση Περιπετειώδεις, δραστηριότητες στην ύπαιθρο, ορειβασία, αγωνιστικά αθλήματα, ιστιοπλοΐα.

Επαναφόρτιση μπαταριών Χαλάρωση νου και σώματος, αρμονική δημιουργική έκφραση, να χαίρονται τη ζωή.

Επικοινωνία Δυναμικοί, ευθείς και ειλικρινείς.

Αλληλεπίδραση Δυνατοί και ισχυροί, προσανατολισμένοι στο στόχο, θέλουν να έχουν τον έλεγχο και χειραγωγούν τους άλλους.

Σχέσεις Συντροφικότητα, ανεξάρτητα άτομα, φαίνονται επικεντρωμένοι στον εαυτό τους.

Κοινωνικότητα, Φίλοι Σωματικά και διανοητικά ελκυστικοί, λίγοι στενοί φίλοι

Σεξ, Οικειότητα Χαρά και απόλαυση, σωματική άσκηση και ανακούφιση, δεν δεσμεύονται.

Χρήματα Είναι αναγκαία για τις περιπέτειες και τα δημιουργικά έργα.

Επιτυχία Ένας βαθμός απόλαυσης και δημιουργικότητας, η επίτευξη των δικών τους στόχων.

Επάγγελμα Ελεύθεροι επαγγελματίες, έχουν ανάγκη από φυσική ελευθερία και ανεξαρτησία.

Καριέρα Τους συναντά κανείς στις επιχειρήσεις, στο μάρκετινγκ, στις πωλήσεις, διευθυντές, διοργανωτές, επιχειρηματίες.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση

Close Menu
error: Content is protected! © 2020 Copyright Astro1.gr | All Rights Reserved.