Μύρο

[fblike]

Λατινική ονομασία: Commiphora myrrha
Οικογένεια: Burseraceae
Κοινή ονομασία: Σμύρνα
Χρησιμοποιούμενα μέρη: το θυμίαμα, η ρητίνη, το λάδι, το αιθέριο έλαιο.

Ιδιότητες: Το μύρο είναι τονωτικό, στυπτικό, αρωματικό, αποχρεμπτικό και έχει αντισηπτικές ιδιότητες. Βοηθάει στην επούλωση πληγών, στις φλεγμονές, την ιγμορίτιδα, τις παθήσεις του στόματος και στα στομαχικά ή πεπτικά προβλήματα. Χρησιμοποιείται επίσης για τους πόνους της έμμηνου ρήσης, την αρθρίτιδα, τους πονοκεφάλους και το άσθμα.

Χρησιμοποιείται σαν:
Βάμμα: Σε μορφή βάμματος βοηθάει στους πόνους της περιόδου, το αναπνευστικό, τα πεπτικά προβλήματα και τις λοιμώξεις.
Αιθέριο έλαιο: Σε μορφή αιθέριου ελαίου είναι πολύ χρήσιμο στην αποτοξίνωση, επούλωση και την αναγέννηση των κυττάρων και ιστών. Είναι διεγερτικό της μήτρας, μυκητοκτόνο, έχει μεγάλες επουλωτικές ιδιότητες και θεραπεύει τις πληγές χωρίς να αφήνει σημάδια.

Μαγικές Ιδιότητες & Χρήσεις: Έχει χρησιμοποιηθεί πολύ στην αρχαιότητα ως εξαγνιστικό και ιερό φυτό. Στην αρχαία Αίγυπτο χρησιμοποιούσαν το λάδι απ’ το φυτό για την επούλωση πληγών, το καλλωπισμό του δέρματος και πίστευαν πως προσφέρει μακροζωία και αιώνια νεότητα. Στους ναούς της Ίσιδας και του Ρα καίγανε πάντα το θυμίαμα του μύρου για να έρθουν σε επαφή με τους θεούς και να εξαγνίσουν το κακό. Σαν θυμίαμα το μύρο ανεβάζει τις πνευματικές δονήσεις, εξαγνίζει και γαληνεύει το πνεύμα. Δίνει μεγάλη προστασία από ψυχικές ή αρνητικές επιθέσεις, καθαγιάζει και φέρνει δυνατή και ευλογημένη ενέργεια σε ένα χώρο ή άτομο.

Φύλο: Θηλυκό
Πλανήτης: Σελήνη
Στοιχείο: Νερό
Θεότητες: Ίσιδα, Ρα, Εκάτη
Δυνάμεις: Προστασία, εξορκισμός, θεραπεία,
πνευματικότητα.

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail