1ο ΤΣΑΚΡΑ- ΙΕΡΟ ΠΛΕΓΜΑ

[fblike]

Το πρώτο τσάκρα κόκκινου χρώματος βρίσκεται στην ουρά της σπονδυλικής στήλης, έχει τη βάση του προς τα κάτω και την κορυφή του προς τη συνδέσμωση ιερού οστού και κόκκυγα. Συνδέεται με τις αισθήσεις, τις φυσικές λειτουργίες και το ένστικτο και από αυτό εξαρτώνται η κίνηση και η αφή. Διακυβερνά την εκδήλωση της ζωτικής δύναμης του ατόμου στον φυσικό κόσμο και αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την επαφή με τη γη.

Όταν το 1º τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Ζωτική ενέργεια, σωματική δύναμη, αποδοχή του σώματος και της ζωής, αποδοχή της αγάπης, αναγέννηση, σταθερότητα, ασφάλεια, βασικές αξίες, ισορροπημένες δράσεις, πρωτοβουλία, ισοσκελισμένη δομή, υλοποίηση και πραγματοποίηση ιδεών.

Όταν το 1º τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Μη αποδοχή του σώματος, ανασφάλεια, μη αποδοχή της σεξουαλικότητας ή υπερβολική σεξουαλικότητα, ενδόμυχη απογοήτευση, αποκαρδίωση, φυσική επιθετικότητα, παραίτηση, αδράνεια- παθητικότητα, σωματικό και διανοητικό λήθαργο, αναβολή των στόχων.

 

ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Muladhara
ΕΝΝΟΙΑ: Ρίζα
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη
ΣΥΜΒΟΛΟ: Κίτρινο τετράγωνο, χρυσοκίτρινο ορθογώνιο
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης στο κόκκυγα
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Όσφρηση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Σπονδυλική στήλη, οστά, δόντια, νύχια, πρωκτός, παχύ έντερο, προστάτης, αίμα
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ: Γονάδες
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: Τα σεξουαλικά όργανα, τα οστά, το δέρμα, τα μαλλιά, τα νύχια, το αίμα.
Eίναι υπεύθυνο για τη γείωση που έχει το άτομο.
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Κόκκινο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: στο chakra αυτό οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι κόκκινοι και οι μαύροι. Ίασπις, γρανάτης, ρουμπίνι, κόκκινο κοράλλι, καπνώδης χαλαζίας, μαύρη τουρμαλίνη, όνυχας, αιματίτης.
ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Τζίντζερ, αγγελική, κυπαρίσσι, θυμάρι
ΔΟΝΗΣΗ: 700 Hz
ΗΧΟΣ: Lum, Lam
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: Do

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail