Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Η Σελήνη είναι ο δορυφόρος της Γης με τροχιά: 384.400 χιλιομέτρων και διάμετρο: 3476 χιλιομέτρων. Από τα Αρχαία χρόνια δημιουργήθηκαν άπειροι μύθοι, θρύλοι και λατρείες γύρω απ’ τη σελήνη. Οι άνθρωποι απέδιδαν στη Σελήνη Θεϊκές ικανότητες και την λάτρευαν σαν Θεότητα, πίστευαν ότι είχε δικιά της βούληση και συμβόλιζε την γέννηση, τον θάνατο αλλά και την αναγέννηση. Οι Αρχαίοι λαοί ακολουθούσαν τις φάσεις της και οργάνωναν την ζωή τους με βάση τον κύκλο της, έκαναν πολλές γιορτές και τελετές αφιερωμένες στη Σελήνη για να έχουν εύνοια, αφθονία, γονιμότητα και καλή σπορά.

Οι δύο πιο θεμελιώδεις ενέργειες σε έναν γενέθλιο χάρτη είναι ο Ήλιος και η Σελήνη. Ο Ήλιος μας δίνει την αίσθηση της προσωπικότητας και του σκοπού, ενώ η Σελήνη μας παρέχει τη δεκτικότητα και την εφαρμογή του σκοπού μας. Η Σελήνη είναι το πιο κοντινό ουράνιο σώμα ελέγχει όλα τα υγρά στοιχεία, καθώς και τη ροή του αίματος στο ανθρώπινο σώμα, τη διάθεση και το ψυχισμό μας. Καθώς η Σελήνη διανέμει το φως του ήλιου κάθε βράδυ, βιώνουμε αυτή την συντροφική σχέση που έχουν μεταξύ τους και μπορούμε να κατανοήσουμε τη σύνδεσή τους, στη διαμόρφωση της προσωπικότητας του ανθρώπου. Αστρολογικά η Σελήνη συνδέεται με τη ψυχή, την θηλυκή ενέργεια, τη μητέρα, τα συναισθήματα μας και τον πνευματικό μας κόσμο. Κυβερνά το υποσυνείδητο (ασυνείδητο), τη μνήμη, το θηλυκό αρχέτυπο, τα βαθύτερα ένστικτα και συναισθήματά μας. Η Σελήνη επηρεάζει τον άνθρωπο όχι μόνο σε πνευματικό επίπεδο, αλλά και σε σωματικό αφού το ανθρώπινο σώμα αποτελείται από περίπου 75% νερό, που είναι το στοιχείο που κυβερνά και επηρεάζει περισσότερο η Σελήνη. Σε σωματικό επίπεδο επηρεάζει το στομάχι, το αναπαραγωγικό σύστημα, τη κοιλιακή χώρα, τη λέμφο, τους αδένες και γενικά όλα τα υγρά που υπάρχουν στο σώμα μας. Η Σελήνη ανάλογα με την θέση και τη φάση που έχει στο γενέθλιο χάρτη σας, σας επηρεάζει θετικά ή αρνητικά, μπορεί σας δώσει πολλά χαρίσματα, πνευματικές δυνατότητες και προϋποθέσεις για την ψυχική, πνευματική και σωματική σας υπόσταση αλλά και εμπόδια και δυσκολίες σε ορισμένους τομείς, ανάλογα με τον που βρίσκεται και τι όψεις έχει. Κάθε βράδυ μια διαφορετική ποσότητα του φωτός εκπέμπεται από τη Σελήνη, κάνει ένα κύκλο είκοσι οκτώ ημερών και η διαδρομή της χωρίζεται σε οκτώ φάσεις. Οι 8 φάσεις της είναι οι εξής: 1)Νέα Σελήνη, 2)Αύξων Μηνίσκος, 3)Πρώτο τέταρτο, 4)Αύξων Αμφίκυρτος, 5)Πανσέληνος, 6)Φθίνων Αμφίκυρτος, 7)Τελευταίο τέταρτο, 8)Φθίνων Μηνίσκος. Κάθε φάση διαρκεί περίπου 3,5 μέρες. Οι φάσεις αυτές έχουν τα δικά τους μοναδικά χαρακτηριστικά που επηρεάζουν όλη τη ζωή στον πλανήτη μας. Εδώ θα αναλύσουμε τις 4 κύριες φάσεις της Σελήνης.

 

Αντιστοιχίες της Σελήνης

Κυβερνήτης: Καρκίνος

Έξαρση: Ταύρος

Αδυναμία: Αιγόκερως

Πτώση: Σκορπιός

Λέξεις-κλειδιά: Μητέρα, θηλυκό, ψυχή, συναίσθημα, γονιμότητα

Χρώματα: Λευκό, ασημί, γαλάζιο

Πέτρες/Κρύσταλλοι: Οπάλιο, φεγγαρόπετρα, μαργαριτάρι, λευκός χαλαζίας

Μέταλλα: Ασήμι

Φυτά/Βότανα: Γιασεμί, τριαντάφυλλο, λοτός, κρίνο, αλθαία.

 

Οι 4 κύριες Φάσεις της Σελήνης

animo2on

moonline

 

 

Νέα Σελήνη– Η Σελήνη είναι 0-45 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο

new_moon_background

Η πρώτη φάση είναι η Νέα Σελήνη κατά την οποία η Σελήνη δεν εκπέμπει κανένα φως, και έτσι αρχίζει ο κύκλος της. Κατά τη διάρκεια της Νέας Σελήνης είναι πολύ καλό να γίνονται νέα ξεκινήματα, ευνοεί κάθε αλλαγή, είτε αφορά την υλική υπόσταση του ανθρώπου είτε τη πνευματική. Κατά την περίοδο αυτή καλό είναι να σπείρουμε ότι θέλουμε να θερίσουμε αργότερα. Το παλιό αντικαθιστάται με νέες προσεγγίσεις που αποκτήθηκαν μέσω της έμπνευσης και της ενέργειας που εκπέμπεται στη φάση αυτή. Είναι μια καλή φάση για ξεκούραση, για να απαλλαγούμε από κάθε τι παλιό που δεν χρειαζόμαστε, ήρθε η στιγμή να κάνουμε νέα ξεκινήματα, την αρχή ενός νέου κύκλου και να οραματιστούμε τους στόχους μας, να κάνουμε σχέδια για τον μέλλον. Καλό είναι να ξεκινάμε καινούργια πράγματα σε αυτή τη φάση της Σελήνης γιατί είναι σίγουρο ότι θα ευδοκιμήσουν.
Σε αυτή τη φάση μπορεί να αισθάνεστε αρκετά ευαίσθητοι, σκεπτικοί και δημιουργεί μια αίσθηση εσωστρέφειας και ενδοσκόπησης. Η ενέργεια σας δεν είναι τόσο ισχυρή και μπορεί να νιώσετε κόπωση, ανάγκη για ξεκούραση και στοχασμό.

 

 

 

Γέμιση– Η Σελήνη είναι 45-90 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο (Αύξων Μηνίσκος)

Moon-phase

Η Γέμιση είναι μία φάση, όπου η Σελήνη μας δίνει μια υπέροχη ενέργεια ώστε να ανθίσει ο σπόρος που έχουμε φυτέψει κατά τη Νέα Σελήνη. Η δημιουργικότητα και η παραγωγικότητα είναι στα ύψη, κάθε τι μπορεί να βελτιωθεί και να προοδέψει. Σε αυτή τη φάση μπορεί να οργανωθούν πολύ καλά σχέδια και επιθυμίες που θέλουμε να υλοποιήσουμε, όπως και οτιδήποτε χρειάζεται μελέτη και καλή οργάνωση, ευδοκιμεί την ανάπτυξη και την επέκταση. Τα πάντα ανθίζουν σε αυτή τη περίοδο.

 

 

 

Πανσέληνος– Η Σελήνη είναι 180-225 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο

Moon-phases

Η φάση της πανσελήνου είναι η ολοκλήρωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου οι καρποί που έχουμε σπείρει επιτέλους καρποφορούν. Η Σελήνη σε αυτή τη φάση μας χαρίζει όλο της το φως και την ενέργειά της, είναι στο απόγειό της και μας επηρεάζει περισσότερο από κάθε άλλη φάση. Τα πάντα εδώ παίρνουν σάρκα και οστά, ολοκληρώνονται.

 

 

 

 

Χάση– Η Σελήνη είναι 225-270 μοίρες μπροστά από τον Ήλιο (Φθίνων Αμφίκυρτος)

Moon-pγγhase11s

Η Χάση φάση είναι η συγκομιδή, αυτή είναι η στιγμή της μετάβασης. Το φως του φεγγαριού αρχίζει και ελαττώνεται και σιγά-σιγά προς το τέλος της φάσης αυτής θα εμφανιστεί το σκοτάδι. Η αλλαγή είναι στον αέρα αν και δεν είναι ακόμα συνειδητή επιλογή σε αυτή τη φάση. Μπορεί να αισθανόμαστε ανικανοποίητοι με κάποιες καταστάσεις ή γεγονότα και πως κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Παλιά θέματα και εκκρεμότητες μπορεί να έρθουν στο προσκήνιο για να επανεξεταστούν. Δεδομένου ότι αυτή η φάση εξελίσσεται είναι πιθανόν να αισθανθούμε την ανάγκη για απομόνωση και ενδοσκόπηση. Η φάση αυτή, είναι μια στιγμή διαλογισμού, εσωτερικής αναζήτησης και εσωτερικού διαλόγου. Είναι μια εποχή μετάβασης.

Όλοι γεννιόμαστε κάτω από την επιρροή μιας από τις φάσεις της Σελήνης. Η μοίρα κατά την οποία βρίσκεται θα εντοπίσει την έντασή της αλλά και τα χαρακτηριστικά της.

moonline

 

Σελήνη Κενή Πορείας

Όταν η Σελήνη εισέρχεται σε ένα καινούργιο ζώδιο το διάστημα της μετάβασής της από το ένα ζώδιο στο άλλο ονομάζεται σελήνη κενη πορείας, αυτ μπορεί να διαρκέσει μόλις λιγα λεπτά ή μέχρι το πολύ 2 μέρες. Είναι ένα διάστημα που συστήνεται για να βάλουμε σε τάξη τη σκέψη μας, να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας, να διαλογιστούμε, να συγκεντρώσουμε την ενέργεια μας, να ασχοληθούμε με τον εαυτό μας, να κάνουμε έναν απολογισμό. Όχι όμως για να πάρουμε οποιαδήποτε απόφαση ή να κάνουμε ένα καινούργιο ξεκίνημα γιατί υπάρχει μεγάλη πιθανότητα ή να είναι λανθασμένο ή να μην μας βγει σε καλό είτε τώρα είτε σε βάθος χρόνου!

 

Το Πέρασμα της Σελήνης από τα Ζώδια

moon

astro1bar

aries

Σελήνη στον Κριό

Δίνει μεγάλη ανεξαρτησία και καλή σκέψη η οποία έχει ως στόχο να βάλουμε σε τάξη τη ζωή μας χωρίς να δεχόμαστε εξωτερικές παρεμβάσεις. Υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση, όμως προσέξτε γιατί το στοιχείο της Φωτιάς που κυριαρχεί μπορεί εύκολα να φέρει τάση για σύγκρουση, παρεξηγήσεις και ανταγωνισμούς. Έχετε τη δύναμη και την ενεργητικότητα να ξεκινήσετε καινούργια σχέδια ή να φέρετε εις πέρας κάτι που έχετε αφήσει στη μέση, όμως μην αφήσετε την ανυπομονησία να σας καταβάλλει γιατί οι βιαστικές κινήσεις δεν θα σας ωφελήσουν. Ο Κριός μυθολογικά εκπροσωπεί το κριάρι και το σύμβολο περιγράφει με μεγαλύτερη ακρίβεια εκείνους που γεννήθηκαν κάτω από την επιρροή του.

Ο Κριός κυβερνά το κεφάλι, τα εγκεφαλικά ημισφαίρια, τα διάφορα όργανα μέσα στο κεφάλι και τα μάτια, τα αυτιά, τη μύτη, τα δόντια. Έτσι, κάθε δύσκολη ή αγχωτική μέρα θα φέρει επιπτώσεις επάνω στο κεφάλι, επομένως πονοκεφάλους, νευραλγίες και ένταση.

 

 

moontaurusΣελήνη στον Ταύρο

Η Σελήνη σε αυτό το Ζώδιο έχει πολύ ισχυρή επίδραση. Κάνει τους ανθρώπους να ηρεμούν και να βιώνουν ειρήνη, γαλήνη, σταθερότητα και να αισθάνονται ασφαλείς. Η σταθερή φύση του Ταύρου κάτω από την εναλλαγή της Σελήνης, δίνει απλόχερα καλή διάθεση, δύναμη, επιμονή, υπομονή, σύνεση και αποφασιστικότητα. Προσελκύει θετικά πράγματα ιδιαίτερα σε κοινωνικό και προσωπικό επίπεδο, την υγεία, τον πλούτο και την οικογένεια. Υπάρχει μεθοδικότητα στη σκέψη, στη επικοινωνία και πρακτικότητα. Φροντίστε τους ανθρώπους που αγαπάτε και ασχοληθείτε με την οικογένεια και το σπίτι. Καλό θα είναι αν θέλετε να κάνετε κάποια σημαντική συμφωνία ή συνεργασία να την αποφύγετε όσο η Σελήνη είναι σε αυτό το Ζώδιο.

Ο Ταύρος κυβερνά το λαιμό, τον ουρανίσκο, το λάρυγγα και τις αμυγδαλές, την κάτω γνάθο, τα αυτιά, μπορεί να παράγει, επίσης, αφροδίσια νοσήματα, δυσκοιλιότητα, ή ακανόνιστη έμμηνο ρύση.

 

MoonΣελήνη στους Διδύμους

Η Σελήνη στους Διδύμους δίνει μεγάλη ελευθερία και μια πολύ καλή διάνοια. Υπάρχει αγάπη για την επιστήμη, τη μάθηση, τη λογοτεχνία , τη ποίηση. Ιδιαίτερα τα επαγγέλματα που έχουν να κάνουν με το λόγο ευνοούνται πολύ, λογοτεχνικά επαγγέλματα, ιδίως στον τομέα της εφημερίδας, όπου μπορούν να φτερουγίζουν από το ένα θέμα στο άλλο, όπως απαιτείται από το εξαιρετικά ανήσυχο μυαλό τους. Η θέση αυτή δίνει επίσης μια υπέρμετρη αγάπη για ταξίδια, καθώς και την επιθυμία για θέσεις ή μέρη όπου συναντά κανείς πολλούς ανθρώπους. Μια μέρα όπου υπάρχει πολλή επικοινωνία, εξερεύνηση, γοητεία, κοινωνική ανταλλαγή, κουτσομπολιό. Δεν είναι μια ιδιαίτερα συναισθηματική μέρα, περισσότερο επιφανειακά πράγματα ευνοούνται, όπως και συζητήσεις, ξεκαθαρίσματα και η διασκέδαση.

 

 

moonΣελήνη στον Καρκίνο

Κάτω απ’ την επιρροή αυτής της Σελήνης υπάρχει πολύ ευαισθησία, συμπάθεια, συναίσθημα, υπερπροστασία, κοινωνικότητα αλλά και αρκετή νωχελικότητα σωματική, ψυχική ή ηθική. Η θέση αυτή δίνει επίσης αγάπη για την οικογένεια, το σπίτι και τη φροντίδα των παιδιών. Ευνοεί πολύ τα θέματα που έχουν να κάνουν με την υγεία και ιδιαίτερα την ενδυνάμωση. Προσέξτε όμως γιατί υπάρχει η τάση για αρκετή σπατάλη και μπορεί να κάνετε έξοδα που δεν τα είχατε υπολογίσει ιδιαίτερα για ανθρώπους που αγαπάτε.

Ο Καρκίνος είναι ο κυβερνήτης της Σελήνης, και ως εκ τούτου αυτή η θέση της Σελήνης είναι πολύ ευνοϊκή και φέρνει πολλές θετικές αλλαγές σε όλους τους τομείς αλλά και ευμετάβλητη διάθεση.

Ο Καρκίνος κυβερνά το στομάχι, το διάφραγμα, τον οισοφάγο, το πάγκρεας, τους άνω λοβούς του ήπατος και τους θωρακικούς πόρους, ως εκ τούτου, μπορεί να υπάρξουν προβλήματα όπως δυσπεψία, αέρια στο στομάχι, βήχας, λόξιγκας, μελαγχολία.

 

 

leoΣελήνη στον Λέοντα

Δίνει μια ισχυρή, αυτοδύναμη και επιθετική διάθεση με την ικανότητα για οργάνωση και εξέλιξη. Καλή θέση για οικονομικά, δημιουργικά και κοινωνικά θέματα. Υπάρχει ένα πολύ δημιουργικό πνεύμα και καλή διάθεση προσφέροντας ζεστασιά, φιλία και αυτοέκφραση. Το λιοντάρι είναι ο βασιλιάς των ζώων, ακόμη και σε συνθήκες αιχμαλωσίας είναι μια ενσάρκωση της μεγαλοπρέπειας και υπερηφάνειας. Οι Λέοντες του ζωδιακού κύκλου εκφράζουν επίσης την υπερηφάνεια σε κάθε κίνηση και μια αρχοντιά που δεν θα διαφεύγει της προσοχής. Στόχος τους είναι να είναι ηγέτες και όχι οπαδοί.

Το ζώδιο του Λέοντα κυβερνάει την καρδιά, την σπονδυλική στήλη, τον νωτιαίο μυελό, ως εκ τούτου προβλήματα μπορεί να υπάρξουν όπως πόνοι στην σπονδυλική στήλη, υπέρταση και ταχυπαλμία.

 

Virgo

Σελήνη στον Παρθένο

Όταν το φεγγάρι είναι στον Παρθένο είναι μια καλή στιγμή για να ασχοληθείτε με θέματα που αφορούν την σταθερότητα, την προσοχή στη λεπτομέρεια, την εκπαίδευση, τον εθελοντισμό και την υγεία. Τα πράγματα που αρχίζουν όταν η Σελήνη είναι στον Παρθένο τείνουν να αποκτούν μια οργανωτική, ομαλή και τέλεια μορφή.

Αυξάνει τις ψυχικές ιδιότητες, δίνει μια συνεκτική μνήμη, φροντίδα για τους άλλους, μεγάλη παρατηρητικότητα και ανάλυση, πρακτικότητα, καθαριότητα, υπευθυνότητα και αγάπη για τη μελέτη και τις επιστήμες.

Ο Παρθένος κυβερνά τη κοιλιακή περιοχή, τα έντερα, τους κατώτερους λοβούς του ήπατος, και του σπλήνα, συνεπώς κατάθλιψη, προβλήματα και ευαισθησία των εντέρων όπως και μικροβιοφοβία μπορεί να εμφανιστούν.

 

 

libraΣελήνη στο Ζυγό

Η Σελήνη σε αυτή τη θέση απεχθάνεται την μοναχικότητα και έχει ανάγκη από συντροφικότητα. Δίνει πολύ δημοτικότητα, φιλίες, συντροφικότητα, αισιοδοξία και απόλαυση της ζωής. Η θέση αυτή δίνει επίσης καλή δύναμη της λογικής και τη δυνατότητα να σχηματίσει κάποιος σωστή κρίση, αγάπη για την τέχνη και τη μουσική. Ο Ζυγός κυβερνάται από την Αφροδίτη και είναι το έβδομο ζώδιο, που κυβερνάει τον έβδομο οίκο με αποτέλεσμα να επικεντρώνεται στις σχέσεις και να υπάρχει ισχυρή συζυγική ή συντροφική αγάπη και πίστη.

Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά, την οσφυϊκή περιοχή της σπονδυλικής στήλης, το αγγειοκινητικό σύστημα και το δέρμα, επομένως μπορεί να υπάρξει πολυουρία, ή καταστολή των ούρων, λουμπάγκο, έκζεμα και άλλες ασθένειες του δέρματος.

 

 

scorpioΣελήνη στο Σκορπιό

Η Σελήνη στο Σκορπιό είναι παθιασμένη, δίνει έντονα συναισθήματα και δυνατές εξαρτήσεις που μπορεί να αφορούν ανθρώπους, καταστάσεις ή ουσίες. Κάνει πολλές φορές το άτομο να έχει μια έντονη μυστικοπάθεια και επιφυλακτικότητα απέναντι σε ότι θελήσει να πραγματοποιήσει. Δεν θα δεχτεί εύκολα την δυνατότητα μιας αποτυχίας, ούτε θα αφήσει να χαλάσουν εύκολα τα σχέδια που έχει κάποιος στο μυαλό του. Μπορεί να υλοποιήσει αυτό που επιθυμεί ακόμα και αν αυτό φέρει την αυτοκαταστροφή του. Η επιχειρηματικότητα, η δόξα, η πολιτική, το πάθος και τα κέρδη ευνοούνται πολύ σε αυτή τη θέση και το άτομο τα επιζητά. Ακόμα το άτομο μπορεί να έλκεται από τις απόκρυφες επιστήμες, το μυστικισμό και τα μυστήρια της ζωής. Αν όμως είναι σε δύσκολη όψη, μπορεί να δείχνει εξαρτήσεις, υπερβολή και ψυχολογικά θέματα.

Ο Σκορπιός κυβερνά την ουροδόχο κύστη, τα γεννητικά όργανα, το παχύ έντερο, τον προστάτη αδένα. Παθήσεις που μπορεί να είναι επιρρεπής ο Σκορπιός ή όταν η Σελήνη βρίσκεται στο ζώδιο αυτό, είναι ασθένειες της μήτρας και των ωοθηκών, ανωμαλίες των εμμήνων, διάφορα αφροδίσια νοσήματα, στένωση, και η διεύρυνση του προστάτη αδένα, νεφρικές πέτρες και χαλίκια.

 

Sagittarius

Σελήνη στον Τοξότη

Δίνει εγρήγορση και ενεργή προσωπικότητα, αγάπη για την ιππασία ή οποιαδήποτε άλλη μορφή σωματικής άσκησης, τα ταξίδια, αγάπη για τα ζώα, ιδιαίτερα τα άλογα και τα σκυλιά και μια κλίση για τη μελέτη της θρησκείας, της φιλοσοφίας του νόμου ή της επιστήμης του αποκρυφισμού. Υπάρχει πολύ αισιοδοξία, καλή διάθεση, χαρά και αγάπη για την ελευθερία και την ανεξαρτησία.

Ο κυβερνήτης του ζωδίου είναι ο Δίας και το σύμβολό του ο Κένταυρος.

Το σύμβολο αυτού του ζωδίου δείχνει ότι υπάρχουν δύο πολύ διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων που γεννήθηκαν κάτω από την επήρεια του ζωδίου. Ένα, που ορίζεται από τον Κένταυρου και συμβολίζει τα αθλήματα, τους λάτρης των παιχνιδιών, την ταχύτητα και την διακινδύνευση για την αλλαγή. Η άλλη κατηγορία είναι το άκρως αντίθετο, που συμβολίζεται από το ανθρώπινο μέρος. Εδώ είναι ο άνθρωπος που υψώνεται πάνω από τη φύση των ζώων, που σηματοδοτεί την λαχτάρα του για την αθάνατη σπίθα της αρχόμενης θεότητας που ονομάζουμε ψυχή. Αυτή η κατηγορία ανθρώπων είναι νομοταγής και έχουν τα υψηλότερα ήθη, ακεραιότητα, καλοσύνη και δικαιοσύνη.

Ο Τοξότης κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς, το μηριαίο οστό, το λαγόνιο οστό, το κόκκυγα και τη λεκάνη και τα ισχιακά νεύρα, συνεπώς ισχιαλγία, ρευματισμοί, παθήσεις του ισχίου, πνευμονικά προβλήματα και ευαισθησία στα οστά μπορεί να συμβούν, κατά τη παραμονή της Σελήνης σε αυτό το ζώδιο.

 

moonΣελήνη στον Αιγόκερω

Στο ζώδιο αυτό η Σελήνη προσφέρει αφθονία και βοήθεια από υψηλά ιστάμενα πρόσωπα που μπορούν να βοηθήσουν στην εκπλήρωση των στόχων σας. Μπορείτε να καταφέρετε πολλά και να αναδειχθείτε σήμερα ιδιαίτερα σε θέματα εργασίας και συμφωνιών.

Ο νους γεμίζει με μια ελαφριά μελαγχολία και σας κάνει ιδιαίτερα ευαίσθητους, γι’ αυτό καλό θα είναι να προσέξετε την επικοινωνία σας με τους άλλους και να μην αφήσετε την διάθεσή σας να χαλάσει. Οτιδήποτε αρνητικό και αν ακούσετε σήμερα σκεφτείτε καλά πριν αντιδράσετε, φερθείτε διπλωματικά! Είστε σοβαροί και υπεύθυνοί, σπάνια αφήνετε τους άλλους να αντιλαμβάνονται ότι χρειάζεστε βοήθεια και υποστήριξη, όταν η Σελήνη βρίσκεται σε αυτό το ζώδιο. Μπορεί να αρνηθείτε ή να αγνοήσετε τις δικές σας συναισθηματικές ανάγκες σήμερα. Θα πρέπει να χαλαρώσετε, να απολαύσετε τον εαυτό σας, και να τον φροντίσετε.

Η Σελήνη σε αυτό το Ζώδιο συχνά δημιουργεί προβλήματα με το στομάχι, τη πέψη και τα οστά γι’ αυτό φροντίστε τον εαυτό σας όσο μπορείτε περισσότερο.

 

 

MoonΣελήνη στον Υδροχόο

Μια μέρα με πολύ ζωηρή φαντασία, δημιουργικότητα και δύναμη του νου. Υπάρχει καλή επικοινωνία ωστόσο μπορείτε να βασιστείτε στην διαίσθησή σας που είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη σήμερα. Η κοινωνικότητά σας και η ευγένεια μπορούν να σας ανοίξουν το δρόμο για να προσελκύσετε και τους πιο δύσκολους και απόμακρους ανθρώπους γύρω σας, είτε για προσωπικό είτε για επαγγελματικό λόγο.

Ο Υδροχόος κυβερνά τους αστραγάλους, τα άκρα από τα γόνατα μέχρι τους αστραγάλους, και έχει επίσης μια αντανακλαστική δράση από το Ζώδιο του Λέοντα που είναι απέναντί του, ως εκ τούτου, φλεβίτιδα, διάστρεμμα των αστραγάλων και αρρυθμίες στην καρδία μπορεί να προκύψουν γι’αυτό να είστε προσεκτικοί και να μην βιάζεστε σήμερα.

 

moonΣελήνη στους Ιχθύες

Η ημέρα είναι ευνοϊκή για αποσαφήνιση καταστάσεων, συμβιβασμό και συμφιλίωση.

Η Σελήνη στους Ιχθείς δίνει ένα δεκτικό μυαλό και μια γόνιμη φαντασία όμως και μια τάση μελαγχολίας και αυτολύπησης, αντί να υπάρχει ενεργητικότητα, υπάρχει θλίψη, προβλήματα και αυτο-αναίρεση που ταλανίζουν την πορεία της ζωής . Η θέση αυτή είναι εξαιρετική για πνευματικές και ψυχικές ασχολίες.

Όταν η Σελήνη βρίσκεται στους Ιχθείς ευνοεί εργασίες που αφορούν τη διόραση, τη μαγεία και τις δημιουργικές τέχνες. Ο κόσμος είναι ένας ιερός τόπος για σας, και έχετε την απόλυτη δέσμευση για τις πνευματικές ιδέες. Η διαίσθηση είναι ένα γεγονός, είστε πολύ ευαίσθητοι, διαισθητικοί και ευγενικοί. Υπάρχει πολύ Ρομαντισμός, φαντασία και τρυφερότητα. Έχετε ανάγκη να νοιώθετε προφυλαγμένοι, να σας αγαπούν γι’ αυτό συνήθως δεν καυγαδίζετε μέσα σε μια σχέση, αντίθετα προσπαθείτε πάση θυσία να υπάρχει αρμονία.

Το ζώδιο των Ιχθύων κυβερνά τα πόδια και τα δάχτυλα των ποδιών. Επίσης, έχει μια αντανακλαστική επίδραση στην κοιλιακή περιοχή, μία τάση που προέρχεται από το ζώδιο που βρίσκεται απέναντί του τον Παρθένο, ως εκ τούτου, καταθλίψεις σε αυτό το ζώδιο, προβλήματα των ποδιών και εντερικές ασθένειες μπορεί να συμβούν. Παράγει, επίσης, την επιθυμία για ποτό και παραισθησιογόνες ουσίες σε μεγάλο βαθμό.

 

 

 

mb

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail