Προσωπικότητες Ανοιχτού Πορτοκαλί Χρώματος

[fblike]

anoikto_portokaliΝΟΥΣ/ ΣΩΜΑ

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα είναι αναλυτικές, προσανατολισμένες στη λεπτομέρεια και δημιουργικές. Σκέφτονται σταδιακά και προβαίνουν προσεκτικά σε κάθε καινούριο βήμα. Η βασική τους ανάγκη είναι να κατανοήσουν και να αναλύσουν κάθε μεμονωμένο βήμα, πριν συνεχίσουν στο επόμενο επίπεδο.

Τα δυνατότερα χαρίσματα των προσωπικοτήτων με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα είναι οι καθαρά πνευματικές και αναλυτικές τους ιδιότητες. Τους αρέσει να δημιουργούν μία γερή βάση η οποία τους προσφέρει ασφάλεια, κι έπειτα να χτίζουν καθετί μέχρι τελικά να επιτύχουν τους στόχους τους. Σχεδόν ό,τι και να κάνουν χαρακτηρίζεται από λογική και μεθοδικότητα. Διαρκώς κάνουν σχέδια, προσπαθώντας να βρουν πώς θα αποκτήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για το στόχο τους.

Βασικό κίνητρο για αυτούς είναι να κατανοήσουν αναλυτικά και διανοητικά τη ζωή, ενώ αλληλεπιδρούν με άλλους ανθρώπους. Συχνά βλέπουν τη ζωή σαν ηλεκτρονικό υπολογιστή: σου παρέχει αυτά για τα οποία τον έχεις προγραμματίσει.

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα πορεύονται στη ζωή τους κυρίως μέσα από το νου τους. Δεν χρησιμοποιούν το σώμα και τα συναισθήματά τους όσο οι περισσότερες προσωπικότητες άλλων χρωμάτων. Αντιλαμβάνονται τη φύση και τη φυσική πραγματικότητα πρώτα μέσα από τον αναλυτικό τους νου κι έπειτα πράττουν.

Οι σωματικές δραστηριότητες δεν έχουν σημασία για αυτούς. Μπορεί να κινήσουν το σώμα τους μόνο, εφόσον θα βρουν κάποιο λόγο και πειστούν ότι θα τους ωφελήσει.

Εάν οι προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα είναι σε κατάσταση αρμονίας, εκπέμπουν σταθερότητα, ασφάλεια και υπευθυνότητα στα όντα που τους συντροφεύουν.Είναι οι πιο αξιόπιστοι άνθρωποι στον κόσμο και εκτελούν όλες τις αποστολές μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια με εξαιρετικά αποτελεσματικό τρόπο. Μέσα από τις λογικές και πρακτικές τους δυνατότητες μπορούν να υλοποιήσουν τους οραματισμούς προσωπικοτήτων άλλων τύπων. Οι προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα επιδρούν καταπραϋντικά και σταθεροποιητικά σε άλλους ανθρώπους και είναι αξιόπιστοι και συνεπείς. Επίσης είναι προσγειωμένοι και θεωρούνται ρεαλιστές.

Οι προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα εξετάζουν λεπτομερώς ό,τι κάνουν. Όταν ασχολούνται με ένα έργο, έχουν ανάγκη να αντιληφθούν και να κατανοήσουν όλους τους συντελεστές του, πριν αισθανθούν αρκετά σίγουροι και ασφαλείς για να συμμετάσχουν. Μερικές φορές οι προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα δεν είναι σε θέση να αντιληφθούν το γενικότερο σχέδιο, επειδή ασχολούνται πολύ με τις λεπτομέρειες. Για εκείνους όμως, αυτό δεν έχει σημασία. Η απίστευτη υπομονή και ανεκτικότητά τους, τους επιτρέπει να ασχολούνται πολλές ώρες με την ίδια ιδέα ή το ίδιο έργο.

Στις προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα αρέσει να παίζουν και να ασχολούνται με ηλεκτρονικές συσκευές, αυτοκίνητα, μοτοσικλέτες κτλ. Όταν συμμετέχουν σε ένα έργο, εξετάζουν κάθε του λεπτομέρεια και συνήθως γίνονται ειδικοί στον τομέα τους. Μέσω της υπομονής, της επιμονής και της αγάπης για τη λεπτομέρεια, οι προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα έχουν σχεδιάσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ραδιόφωνα ή άλλες τεχνικές συσκευές.

Τόσο στην έκφραση όσο και στην επικοινωνία, οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα είναι μεθοδικές και μετρημένες. Θα διαιρέσουν και θα περιγράψουν κάθε κατάσταση στην πιο μικρή της λεπτομέρεια. Επίσης προσέχουν σε ποιους θα εκφράσουν τα βαθύτερα αισθήματα και συναισθήματά τους. Ανοίγονται και μοιράζονται τα εσώτατα αισθήματά τους μόνο με λίγους εκλεκτούς, αφού πειστούν ότι δεν θα τους πληγώσουν και δεν θα χρησιμοποιήσουν τις πληροφορίες εναντίον τους.

Στις προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα αρέσει να σπουδάζουν και να μαθαίνουν. Είναι ο ιδανικός τύπος φοιτητή, επειδή είναι πρόθυμοι να ξοδέψουν χρόνο, προσπάθεια και ενέργεια για να κατανοήσουν κάθε λεπτομέρεια, κάθε διάσταση και κάθε συντελεστή του αντικειμένου που μελετούν. Δυσκολεύονται να υπερβούν την τακτοποιημένη, δομημένη και άκαμπτη ύπαρξή τους, ώστε να είναι ανοικτοί όσο απαιτείται, προκειμένου να διευρύνουν τους εαυτούς τους εξερευνώντας την περιοχή της καρδιάς τους και της διαίσθησής τους.

Στις προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα μπορεί να μην αρέσουν πράγματα τα οποία είναι ασυνήθιστα, αφύσικα ή αντίκεινται στους κανόνες. Εύκολα συνηθίζουν παλιά και επαναλαμβανόμενα μοτίβα οικογένειας και ζωής. Η συνηθισμένη τους μέρα είναι γεμάτη ρουτίνα με συνηθισμένα μοτίβα και καταστάσεις.

Συχνά τους είναι δύσκολο να χαράξουν καινούρια πορεία, να αποδεχτούν καινούριες ιδέες ή σχέδια ή να αντιμετωπίσουν το απροσδόκητο. Ο ασφαλής τρόπος ζωής τους είναι ελκυστικός και οι σταθερές τους αξίες και χαρακτηριστικά εκτιμώνται και ζητούνται τόσο στον κόσμο των επιχειρήσεων όσο και στην κοινωνία.

Όταν αισθάνονται ανίσχυροι, μπορεί να είναι ισχυρογνώμονες, μπλοκαρισμένοι, στενόμυαλοι και εξαιρετικά σκεπτικιστές. Μπορεί να είναι υπερβολικά αναλυτικοί και να έχουν ανάγκη να κατανοούν τα πάντα και να έχουν διανοητικά τον έλεγχο. Ό,τι δεν μπορούν να αποδείξουν ή δεν γνωρίζουν, μπορεί να αντιπροσωπεύει την ανασφάλεια και την αστάθεια και να είναι δύσκολο να το χειριστούν. Ο σκεπτικισμός τους μπορεί να μη δέχεται διαφορετικές γνώμες ή απόψεις. Μερικές φορές, ακόμη και όταν οι αποδείξεις είναι οφθαλμοφανείς, μπορεί να επιμένουν πεισματικά και να μην είναι πρόθυμοι να αλλάξουν ή να τροποποιήσουν τη θέση ή τα πιστεύω τους.

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα που είναι ανισόρροπες, σκέφτονται και μιλούν κυρίως για τα αισθήματά τους. Εν τούτοις, σπάνια τα αισθάνονται με την κυριολεκτική έννοια. Ακόμη και εκπαιδευμένοι επαγγελματίες, όπως οι ψυχολόγοι ή οι ψυχοθεραπευτές που κατανοούν διανοητικά τις συναισθηματικές αντιλήψεις, δυσκολεύονται να βιώσουν ολοκληρωτικά τα δικά τους αισθήματα και συναισθήματα. Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα σε καταστάσεις άγχους αποσύρονται συναισθηματικά και προσπαθούν έπειτα να αναλύσουν διανοητικά την κατάσταση.

Η βασική τους δυσκολία είναι να έρθουν σε επαφή με τα αισθήματα και τα συναισθήματά τους. Πρέπει να μάθουν να αισθάνονται κάτι το οποίο δεν είναι δυνατό να αναλυθεί και να προσδιοριστεί. Μερικές προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα δεν θέλουν να έλθουν αντιμέτωπες με τα αισθήματα και τα συναισθήματά τους, επειδή νομίζουν ότι όλα πρέπει να περιοριστούν στο νου, στη λογική και τη διάνοια. Για το λόγο αυτό μπορεί να επιλύουν τις περισσότερες από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν με γνωστές, ασφαλείς και δοκιμασμένες μεθόδους. Αισθάνονται ασφάλεια με τις καθιερωμένες αυτές λύσεις.

Επειδή μπορεί να μην ξέρουν να χειρίζονται τα συναισθήματά τους, οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα συχνά τα καταπιέζουν, σα να μην υπήρχαν. Μπορεί μάλιστα να προσπαθούν να βρουν τρόπους να εξαλείψουν το συναίσθημα από τις ζωές τους, όντας αμέτοχοι, εσωστρεφείς και ψυχροί απέναντι στους άλλους. Εάν οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα δεν εκδηλώνουν την οργή, το θυμό ή τη λύπη τους, αποθαρρύνονται και γίνονται καταθλιπτικοί. Το να εκφράσουν τα αισθήματά τους αποτελεί για αυτούς δοκιμασία.

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό κίτρινο χρώμα πρέπει να μάθουν να χαλαρώνουν. Για αυτούς, το να αφεθούν και να βγάλουν τις σκέψεις από το μυαλό αποτελεί πρόκληση. Αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους ως μυαλό και ως σκέψη και φοβούνται ότι εάν το μυαλό παύσει να λειτουργεί, δεν θα υπάρχουν πια.

Όταν οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα καταλάβουν ότι τα αισθήματα και τα συναισθήματα είναι σημαντικά μέρη του ανθρώπινου συστήματος, θα μεταβούν σε ένα καινούριο κέντρο δύναμης. Χωρίς τα συναισθήματα, τα αισθήματα, τη διαίσθηση, τα πιστεύω και τις πνευματικές ιδέες οι άνθρωποι θα ήταν μόνο ύλη — ή, στην καλύτερη περίπτωση, ένας υπολογιστής. Το να υιοθετήσουν μία πνευματική στάση η οποία ενσωματώνει το συναίσθημα και τη διαίσθηση, είναι για τις προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα το πρώτο βήμα για την ανάπτυξη και διεύρυνση των δυνατοτήτων τους.

Η πνευματικότητα για αυτούς σημαίνει να συλλάβουν και να κατανοήσουν τους υψηλότερους νόμους και ιδέες της ζωής. Έχουν τη δυνατότητα να κατανοήσουν την πνευματική γνώση και τη σοφία λόγω τους εκπαιδευμένου, αναλυτικού και σχολαστικού τους νου. Για τις προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα το σύμπαν λειτουργεί με ορισμένους νόμους και κανόνες, οι οποίοι μπορούν στο σύνολό τους να ερμηνευτούν και να κατανοηθούν λογικά. Θα αποδεχτούν ιδέες σχετικές με τη μαγεία και τον μυστικισμό ή ψυχικά και πνευματικά φαινόμενα, μόνο αφότου τα εξετάσουν προσεκτικά και πειστούν για την εγκυρότητά τους. Για αυτούς, τα πιστεύω βασίζονται σε απτές αποδείξεις και στην αρχή «πιστεύω ό,τι βλέπω».

Οι προσωπικότητες με ανοικτό πορτοκαλί χρώμα προτιμούν πνευματικές πρακτικές που τους προσφέρουν συγκεκριμένους νόμους και κανόνες και κανονισμούς που φέρουν την αίσθηση της σιγουριάς και της βεβαιότητας. Για αυτούς, η πνευματικότητα σχετίζεται με υψηλές ηθικές αξίες, τη δικαιοσύνη, με αρχές και την τελειότητα. Ο Θεός παραμένει μία διανοητική αρχή – η απόλυτη σκέψη. Μπορούν να κατανοήσουν τι πραγματικά είναι ο Θεός ή η πνευματικότητα, όμως δυσκολεύονται να το αισθανθούν. Η ύψιστη δοκιμασία για τις προσωπικότητες με ανοιχτό κίτρινο χρώμα είναι να αφήσουν τον εαυτό τους να αισθανθεί τα συναισθήματα τους και τη διαίσθησή τους να ενταχθεί στη διανοητική τους άποψη για τη ζωή.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Η σημερινή κοινωνία δείχνει μεγάλο σεβασμό και εκτίμηση στις προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα. Είναι συνεπείς, αξιόπιστοι, πάντα στην ώρα τους και μοιράζονται κοινές αντιλήψεις με την κοινωνία και την ανθρωπότητα. Η συμπεριφορά και τα πιστεύω τους εντάσσονται σε αυτά που θεωρούνται φυσιολογικά κι έχουν γενικά μία συντηρητική προσέγγιση. Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα είναι κοινωνικές γιατί απολαμβάνουν την παρέα των φίλων ή ενδιαφερόντων ανθρώπων. Συχνά, έχουν ανάγκη να βρουν μία συγκεκριμένη αιτία πίσω από τις διάφορες κοινωνικές δραστηριότητες ή συνευρέσεις.

Σε κοινωνικές ομάδες, σε επαγγελματικές ομάδες ή συναντήσεις μπορεί να βρουν φίλους ή συνομιλητές με τους οποίους μπορούν να συζητήσουν και να αντιληφθούν διανοητικά την εργασία και / ή τις ιδέες τους. Εν τούτοις, οι ομάδες αυτές δύσκολα επικεντρώνονται σε οικείο, συναισθηματικό ή προσωπικό επίπεδο. Για το λόγο αυτό, ίσως παρέχουν στον εαυτό τους ένα ασφαλές περιβάλλον, εφόσον δεν έχουν επιλέξει να αντιμετωπίσουν τα συναισθήματά τους.

Όποτε οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα αισθανθούν την ανάγκη να έλθουν αντιμέτωποι με μία εσωτερική, προσωπική κατάσταση, συνήθως προτιμούν να αποσυρθούν στην σιωπή.

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα είναι κοινωνικές υπό την έννοια ότι τους αρέσει να μοιράζονται και στηρίζουν την κοινότητα ή άλλες ομάδες. Νιώθουν την ανάγκη να επιστρέψουν κάτι, επειδή αισθάνονται ένα είδος ασφάλειας και ηρεμίας μέσα στα όρια και τη δομή της κοινωνίας. Συχνά συναντά κανείς τους ανθρώπους με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα σε θέσεις διευθυντών, αξιωματούχων ή οικονομικών διαχειριστών διαφόρων οργανώσεων.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα δένονται με τον σύντροφό τους, ενώ αναλαμβάνουν πλήρως την ευθύνη για τη δική τους καθημερινή ζωή. Δεσμεύονται σε μία σχέση κυρίως με σκοπό τη δημιουργία ενός σίγουρου και ασφαλούς σπιτικού, όπου μπορούν να φροντίσουν την οικογένειά τους και οι σύντροφοί τους να φροντίζουν αυτούς. Αντιλαμβάνονται την αγάπη ως την ανάγκη να βοηθάς και να στηρίζεις και όχι ως μία συναισθηματική πράξη ή ως μία πράξη πάθους.

Πολλοί νιώθουν να έλκονται από προσωπικότητες ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος. Η σταθερότητα και η αξιοπιστία τους αποτελούν τα θεμέλια για μακροχρόνιες, στενές και ασφαλείς σχέσεις, τις οποίες πολλοί αναζητούν. Το πάθος, ο ρομαντισμός και η έξαψη ίσως να μην είναι βασικής σημασίας για τις προσωπικότητες ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος.

Αν και η αίσθηση της ανάμιξης και προσωπικής ευθύνης είναι για αυτούς βασική προϋπόθεση, τους είναι δύσκολο να εμπλακούν συναισθηματικά ή πνευματικά. Προτιμούν τις ήσυχες στιγμές, κατά τις οποίες μπορούν να διαβάσουν, να μάθουν κάτι, να σκεφτούν ή να επικεντρωθούν στις ιδέες ή στα έργα τους. Όταν είναι ανίσχυρες, οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα συχνά αισθάνονται παραμελημένες, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια συζητήσεων στις οποίες νιώθουν ότι δεν τους δίνουν την προσοχή που τους αξίζει. Μπορεί και να αποφεύγουν να συμμετάσχουν σε μια συζήτηση, επειδή φοβούνται ότι ίσως να μην είναι σε θέση να συμβάλλουν στο βαθμό που πρέπει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην έχουν μάθει να εξωτερικεύουν τις ιδέες τους ή να τις μοιράζονται μόνο με ανθρώπους που διαθέτουν το ίδιο νοητικό επίπεδο κατανόησης.

Εκείνοι που αναζητούν τις πνευματικές συζητήσεις, τη λογική σκέψη και σχέσεις που βασίζονται στη σταθερότητα και την οικονομική ασφάλεια, θα νιώσουν πολύ άνετα με τα άτομα με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα.

Στις προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα συνήθως αρέσει να συναναστρέφονται ανθρώπους βαθυκόκκινου και βαθυπράσινου χρώματος. Έχουν πολλά κοινά και προσεγγίζουν τη ζωή με συντηρητικό και διανοητικό τρόπο. Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα κατανοούν σίγουρα και σχετίζονται με ευκολία με τον τύπο προσωπικότητας του ίδιου τύπου. Εν τούτοις, στη περίπτωση αυτή ίσως να είναι ανάγκη να μη δημιουργούν σχέσεις οι οποίες τελικά να αποδειχθούν ότι τους περιορίζουν πάρα πολύ, εμποδίζοντας τους έτσι να ασχοληθούν με τις άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στη ζωή τους.

Οι προσωπικότητες ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος έλκονται συχνά από τη χαρά και τη φωτεινότητα που εκπέμπουν οι προσωπικότητες κίτρινου χρώματος και από την περιπετειώδη και δυνατή έκφραση των κόκκινων και των πορτοκαλί προσωπικοτήτων. Οι προσωπικότητες κυανού και ιώδους χρώματος ίσως να είναι πολύ συναισθηματικές, ώστε να ταιριάζουν με τις προσωπικότητες ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος. Όμως επειδή αλληλοσυμπληρώνονται ενεργειακά, μπορούν να μάθουν πολλά ο ένας από τον άλλο. Εφόσον οι προσωπικότητες ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος μένουν ανοιχτές για καινούριες και καινοτόμες ιδέες, ταιριάζουν πολύ με τις προσωπικότητες βιολετί χρώματος.

Οι προσωπικότητες ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος πρέπει να κατανοήσουν και να αποδεχτούν τον πνευματικό τρόπο ζωής τον οποίο οι προσωπικότητες μωβ και λευκού χρώματος ακολουθούν άνετα. Εάν είναι πραγματικά ανοιχτοί, η σχέση αυτή μπορεί να μεταφέρει τον κάθε ένα από αυτούς σε ένα καινούριο επίπεδο επίγνωσης και κατανόησης.

 

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Οι προσωπικότητες ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος προτιμούν δουλειές που τους προσφέρουν ασφάλεια και σιγουριά. Δεν θέλουν να ανησυχούν για το μηνιαίο ή εβδομαδιαίο τους εισόδημα. Εάν δεν έχουν αυτή την αίσθηση ασφάλειας, θα νιώθουν άβολα και δυσάρεστα. Είναι πολύ συνηθισμένο για αυτούς να επιδιώκουν την άσκηση επαγγελμάτων ή την ανάληψη θέσεων σε μεγάλες, εδραιωμένες εταιρείες ή οργανισμούς, οι οποίοι μπορούν να τους παρέχουν αυτού του είδους την ασφάλεια με πολλές παροχές και ένα αξιόλογο εισόδημα.

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα αποτελούν τη σωστή επιλογή, όπου απαιτείται η ακριβής, λεπτομερής και αναλυτική σκέψη. Είναι εξαιρετικά επιτυχημένοι, όταν χρησιμοποιούν όλες τους τις δυνατότητες.

Συνεργάζονται καλά με άλλους, επειδή είναι ανοιχτοί και πρόθυμοι να συζητήσουν και να αναλύσουν τα θέματα της δουλειάς τους. Διακρίνονται με την επάρκειά τους, την ικανότητα που διαθέτουν να ακούν και να ενοποιούν και την εφευρετικότητα που τους διακρίνει στην ανεύρεση της καλύτερης λύσης σε κάθε σχεδόν περίπτωση.

Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα αντιμετωπίζουν τις δυσκολίες με λογικές και αναλυτικές διαδικασίες. Εν τούτοις, όταν πρόκειται να αναπτύξουν καινοτομίες, καινούριες ιδέες ή ευρύτερα σχέδια και στρατηγικές, οι οποίες ενσωματώνουν σύνθετες ή ενορατικές ιδέες και σκέψεις, θα ευθυγραμμιστούν με τα κατάλληλα μέλη της ομάδας. Τότε θα μπορέσουν να συνεργαστούν αποτελεσματικά και πρακτικά με τον αποτελεσματικό και αναλυτικό και λεπτομερή τρόπο που διαθέτουν.

Ορισμένα επαγγέλματα των προσωπικοτήτων ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος είναι τα εξής: Αρχιτέκτονες, λογιστές, ειδικοί ηλεκτρονικών υπολογιστών, προγραμματιστές λογισμικού, τραπεζικοί, τεχνικοί, ερευνητές, επιστήμονες, γιατροί, υπάλληλοι γραφείων, βιβλιοθηκονόμοι, αξιωματούχοι, ηλεκτρολόγοι και μηχανικοί.

 

ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ

Ένα από τα πρώτα βήματα που πρέπει να κάνουν οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα προκειμένου να επιτύχουν την ισορροπία στη ζωή τους είναι να ανοίξουν συναισθηματικά – να συντονιστούν τόσο με τα δικά τους συναισθήματα όσο και με αυτά των άλλων. Απαιτεί πολύ τόλμη να ψάξει κανείς βαθειά μέσα του και να επιτρέψει να αναδυθούν τα συναισθήματα αυτά. Αυτό το συναισθηματικό άνοιγμα και η ευαισθησία θα τους επιτρέψει να αξιοποιήσουν την αληθινή τους δύναμη.

Εφόσον οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα κατανοήσουν την πρωταρχική ανάγκη επαφής με τα συναισθήματα και τα αισθήματά τους, θα αρχίσουν να αντιλαμβάνονται ότι η διαίσθηση είναι μία βασική πτυχή της ζωής. Διαίσθηση σημαίνει να λαμβάνουν τις περισσότερες αποφάσεις με βάση τον «ενστικτώδη αυθορμητισμό» και να ζουν με ανοικτό μυαλό, βλέποντας τις καινούριες, καινοτόμες ιδέες χωρίς σκεπτικισμό. Επίσης απαιτεί τη θέληση για εξερεύνηση του δυναμικού τους. Για να καταφέρουν να ζήσουν αρμονικά, οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι ο σκεπτικισμός τους πηγάζει από την ανασφάλεια και το φόβο των αλλαγών. Πρέπει να μάθουν να προχωρούν σε καινούριες περιοχές και να είναι ανοιχτοί σε αλλαγές, χωρίς να διαθέτουν οπωσδήποτε πάντα δεδομένα, στατιστικές και γεγονότα. Επίσης πρέπει να παραμένουν ευέλικτοι και πρόθυμοι να ρισκάρουν.

Σχεδόν όλες οι εφευρέσεις και οι καινοτομίες έχουν δημιουργηθεί και αναπτυχθεί από ανθρώπους με ανοιχτό νου και ενορατικές ικανότητες. Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα μπορούν να γίνουν εξαιρετικά επιτυχημένοι και να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στην κοινωνία, εφόσον παραμένουν ανοιχτοί ως προς τα συναισθήματά τους και τη διαίσθησή τους. Θα ξεπεράσουν το φόβο της ανασφάλειας, εάν καταλάβουν ότι ο νους τους είναι μόνο ένα κομμάτι του εαυτού τους. Τους είναι δύσκολο να αντιληφθούν καθαρά ότι το μυαλό τους δεν έχει τον έλεγχο. Αντίθετα, αυτοί ελέγχουν το μυαλό τους. Όταν αποκτήσουν αυτό το είδος αντίληψης, θα αρχίσουν να είναι αρκετά χαλαροί διανοητικά, ώστε να εξερευνήσουν πιο βαθειά τον εαυτό τους μέσα από τα αισθήματά τους.

Το πρώτο βήμα για την αύξηση και διεύρυνση της δύναμής τους είναι να είναι ανοιχτούν σε αργές όμως βαθειές αλλαγές στη ζωή τους. Πρέπει να κατανοήσουν ότι το μόνο σταθερό στο σύμπαν είναι η αλλαγή. Το να προβαίνει κανείς σε αλλαγές δε σημαίνει ότι δεν έχει τον έλεγχο. Μπορεί απλά να δηλώνει την ανάγκη αποδοχής της πραγματικής ευθύνης. Όταν οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα ξεπεράσουν το φόβο τους και ενωθούν με την εσωτερική τους καθοδήγηση, τη διαίσθηση και τα αληθινά τους αισθήματα, θα διευρύνουν τη ζωτική τους ενέργεια, θα ενσωματώσουν την καρδιά τους και θα γίνουν τα ισχυρά πνευματικά όντα που είναι στην πραγματικότητα.

Η αποστολή μιας προσωπικότητας ανοιχτού πορτοκαλί χρώματος είναι να αποκτήσει επίγνωση της ζωτικής της ενέργειας. Πρέπει να καταλάβουν ότι ως ανθρώπινα όντα διαθέτουμε διάφορα εσωτερικά συστήματα τα οποία είναι όλα σημαντικά στον ίδιο βαθμό. Τα συστήματα αυτά περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων τα εξής: Σωματικό, ηλεκτροενεργειακό, συναισθηματικό, διανοητικό-αναλυτικό, διασθητικό-συναισθηματικό και πνευματικό. Οι προσωπικότητες με ανοιχτό πορτοκαλί χρώμα συχνά δεν εκδηλώνουν το μεγαλύτερο μέρος της πραγματικής εσωτερικής τους δύναμης, λόγω φόβου και ανασφάλειας. Επαναφορτίζουν καλύτερα τις μπαταρίες τους, όταν παραμένουν διανοητικά και συναισθηματικά ανοιχτοί. Η σαφής και ελεύθερη έκφραση των αισθημάτων και συναισθημάτων τους θα αποδεσμεύσει πολύ μεγάλες δυνάμεις από μέσα τους.

Οι καλλιτεχνικές και δημιουργικές δραστηριότητες, όπως είναι η ζωγραφική ή το τραγούδι είναι θαυμάσιες τεχνικές με τις οποίες μπορούν να απελευθερωθούν οι συναισθηματικές και πνευματικές τους ενέργειες. Η αυτοσυγκέντρωση με σκοπό την ηρεμία και τα μάντρα που επικεντρώνονται στο νου μπορούν να τους βοηθήσουν να εισέλθουν πέραν της σκέψης σε ένα σύμπαν απεριορίστων δυνατοτήτων.

 

Οι ακόλουθες είναι λέξεις για τα χαρακτηριστικά που σχετίζονται με προσωπικότητες ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ χρώματος:

Περιοχή Περιγραφή

Σώμα Προσγειωμένοι, επικεντρωμένοι στη δική τους πραγματικότητα, φυσική αντοχή,
αποφασιστικότητα, υπομονή, διαμόρφωση της φυσικής πραγματικότητας, δημιουργικοί.

Συναισθήματα Δύναμη, σταθερότητα, υπομονή, διανοητικά έξυπνοι, καταπίεση συναισθημάτων,
συντηρητικοί, ελέγχουν τους άλλους, εσωστρεφείς.

Διάνοια Λογικοί, αναλυτικοί, διανοούμενοι, προσανατολισμός στη λεπτομέρεια, διάρθρωση,
τάξη, δομή, σταθερότητα, ισχυρογνωμοσύνη, προσηλωμένοι σε ένα σκοπό.

Πνευματικότητα Μελέτη της ανώτερης σοφίας, πνευματικοί νόμοι και τάξη, ο Θεός είναι σκέψη.

Κίνητρα Διανοητική διέγερση και δημιουργικότητα, λεπτομερής εργασία και προσανατολισμένοι στο αποτέλεσμα.

Αποστολή/ Όραμα Βιώνουν τις λεπτομέρειες της ζωής, συναισθηματικά ανοικτοί, ευαισθησία, συμμετοχή της καρδιάς.

Πρόοδος Λεπτομερής, βήμα προς βήμα, ακριβής, αργή.

Άσκηση Τζόγκινγκ, ποδηλασία, κολύμβηση.

Επαναφόρτιση μπαταριών Διανοητική χαλάρωση, προσήλωση, ένωση με τη διαίσθησή τους,
εμπιστοσύνη στα εσωτερικά αισθήματα και καθοδήγηση.

Επικοινωνία Μιλούν καθαρά, διανοούμενοι, λεπτομερής επικοινωνία, πρώτα σκέφτονται, μετά ομιλούν

Αλληλεπίδραση Προσεκτικοί, προτιμούν ένα ασφαλές περιβάλλον και ζωή, τους αρέσουν οι πνευματικές συζητήσεις.Σχέσεις Ρίζες, σπίτι, ασφάλεια της οικογένειας, συντροφικότητα, φροντίδα.

Κοινωνικότητα, Φίλοι Υπηρετούν την κοινότητα, βρίσκονται κοντά στην οικογένειά τους, φίλοι, καθήκον.

Σεξ, Οικειότητα Πιστοί, αξιόπιστοι, σταθεροί σύντροφοι, μονογαμικοί, συντηρητικοί.

Χρήματα Συνείδηση της ασφάλειας, εκτενής σχεδιασμός, αίσθηση του ελέγχου.

Επιτυχία Ακριβείς, λεπτομερείς, τελειομανείς, αποδίδουν με έξυπνο τρόπο.

Επάγγελμα Ακριβείς στην εργασία και στην έκφραση, συντηρητικοί, συμβατικοί, επιστημονικοί.

Καριέρα Υλοποιούν οράματα, διαχείριση μεσαίου επιπέδου, επιλύουν τα προβλήματα με ακρίβεια.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση