Χαρτομαντεία/Ταρώ

Share

image

Η χαρτομαντεία είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος μέσα από τα χαρτιά και είναι από τις αρχαιότερες μορφές μαντείας. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι συμβουλεύονταν τα χαρτιά και ζητούσαν μέσω αυτών τις απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούσαν. Μέχρι και τον μεσαίωνα, γίνονταν αποδεκτά από το Κράτος και την Εκκλησία σαν χρησμοί σοφίας. Τον 17ο αιώνα, έγιναν ακόμα πιο δημοφιλή αλλά με την μορφή παιχνιδιού. Στα παιχνίδια αυτά προστέθηκε και ο παράγοντας χρήμα, με αποτέλεσμα να γίνουν διασκεδαστικά και απολαυστικά στους παίκτες και να περάσει στο περιθώριο ο πραγματικός τους σκοπός, η μαντεία. Ακόμα όμως και έτσι, η μυστικιστική τους παράδοση δεν έσβησε ποτέ, γιατί την κράτησαν ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων οι  μυστικιστές και οι τσιγγάνες! Στις μέρες μας η χαρτομαντεία είναι αποδεκτή σχεδόν από όλους. Με λίγη εξάσκηση, όλοι μπορούν να δεχθούν και να καταλάβουν τα συμβολικά τους μηνύματα που αποκαλύπτουν το μέλλον.

Η χαρτομαντεία είναι μια μαντική τέχνη, η οποία χρησιμοποιεί κάρτες με παραστάσεις, πρόσωπα και αριθμούς, για να ερμηνεύσει το παρόν και το μέλλον. Οι δημοφιλέστερες κάρτες (εκτός από την απλή τράπουλα) που χρησιμοποιούνται στην χαρτομαντεία είναι οι κάρτες Ταρώ. Το Ταρώ είναι μια τράπουλα που αποτελείται από 78 μυστηριακές κάρτες, οι οποίες χωρίζονται στην Μεγάλη Αρκάνα (22 κάρτες) και στην Μικρή Αρκάνα (56 κάρτες).

Η Ταρώ είναι μια πολύ διαφορετική τράπουλα από όλες τις υπόλοιπες που έχουν υπάρξει ποτέ. Αποτελείται από 78 Μυστικιστικές Κάρτες, 22 που αποτελούν την Μεγάλη Αρκάνα και 56 που αποτελούν τη Μικρή Αρκάνα. Σίγουρα έχετε διαβάσει πολλές εκδοχές για την ετυμολογία και την σημασιολογία της Ταρώ, οι περισσότεροι πιστεύουν πως προέρχεται από την εβραϊκή λέξη ROTA που σημαίνει Τροχός ή από την Λατινική λέξη ΤORA που σημαίνει Νόμος ή Δίκαιο. Το Ταρώ χάνεται μέσα στο χρόνο και οι απόψεις ποικίλουν για την προέλευση της ή το ποιος την ανακάλυψε. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Γνωστό, όμως, είναι ότι στην Αρχαία Ινδία και στην Άπω Ανατολή υπήρχαν αριθμημένα χαρτιά μυστικιστικού χαρακτήρα και πως έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Αίγυπτο και Ινδία, η διάδοση της Ταρώ στην Ευρώπη έγινε στις αρχές του 14ου αιώνα κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών από τους Ναΐτες Ιππότες και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, πιστεύετε ότι στην Αρχαία Αίγυπτο το Ταρώ αποτελούσε μέρος του Βιβλίου του Τωτ, ενός Αιγύπτιου Θεού των μυστηρίων και της μαγείας.

Κατά τον 19ο αιώνα το Ταρώ προκάλεσε την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον μυστικισμό, τον αποκρυφισμό και την μαγεία. Την ίδια περίοδο, το Ταρώ εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, στην Βόρεια Αμερική και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Σήμερα, είναι πολύ διαδεδομένο και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η πιο δημοφιλής Τράπουλα Ταρώ είναι η τράπουλα που δημιούργησε ο Arthur Edward Waite τον 19ο αιώνα και εικονογράφησε η ζωγράφος Pamela Coleman Smith. Η Ταρώ δεν είναι μια απλή τράπουλα γι' αυτό και απαγορεύεται να λέμε τις Κάρτες της Ταρώ ''χαρτιά'', όταν αναφερόμαστε σε Αυτή πρέπει να τις λέμε Κάρτες ! Δεν είναι απλά σχέδια και χρώματα, η σημασία των χρωμάτων, των συμβόλων, των παραστάσεων και των αριθμών είναι πολύ μεγάλη ! Κάθε Κάρτα αντιπροσωπεύει ένα Αρχέτυπο και μια παράσταση ζωής. Μέσω της Ταρώ μπορούμε να δούμε τα μονοπάτια του Μέλλοντος και να προβλέψουμε το αύριο αφού η Ταρώ δεν έχει τα πλαίσια του χωροχρόνου, λέω μέσω γιατί οι Κάρτες Ταρώ ναι μεν έχουν κάποια συγκεκριμένη έννοια και ερμηνεία, όμως είναι και μία Ατραπό που μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή και να διευρύνουμε τη διαίσθηση μας. Η Ταρώ δεν μοιάζει με καμία άλλη μέθοδο πρόβλεψης είναι κάτι τελείως διαφορετικό, μπορεί να μας δείξει πως είναι πραγματικά η κατάσταση ενός θέματος και πώς πρέπει να κινηθούμε για να οδηγηθούμε στο μέλλον που εμείς θέλουμε. Η Ταρώ πάντα δείχνει την έκβαση ενός θέματος καθαρά. Η Ταρώ είναι όμως και μια δίοδος που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε μια βαθιά ενδοσκόπηση μέσα μας και να δούμε πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν, να δούμε τις καταστάσεις όπως πραγματικά είναι και όχι όπως νομίζουμε και σίγουρα κάθε Κάρτα ξεχωριστά έχει να μας διδάξει πολλά όταν αντιληφθούμε το πραγματικό της νόημα.

Η κύρια χρήση του Ταρώ είναι να μας καθοδηγεί και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά θέλουμε. Αποτελεί ένα συμβολικό μονοπάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να βαδίσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας. Οι κάρτες Ταρώ έχουν την δυνατότητα να προβλέψουν για το μέλλον, να συμβουλεύσουν για το παρόν και να περιπλανηθούν στο παρελθόν. Το Ταρώ είναι ανεκτίμητο στοιχείο για την τέχνη της χαρτομαντείας. Επίσης, είναι ανεκτίμητο στοιχείο και για εμάς τους ίδιους, διότι εκτός από τις προβλέψεις, μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να κάνουμε αυτοκριτική και τέλος να οδηγηθούμε στην αυτοβελτίωση. Αφεθείτε, λοιπόν, στην μαγεία του Ταρώ και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ!
 
Στο «Κέντρο Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής», γίνονται συνεδρίες:
 
Ταρώ

Χαρτομαντείας
 
 
Σας προσφέρει επίσης, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Τράπουλας Ταρώ και της Χαρτομαντείας.

ΤΑΡΩ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι το ελάχιστο 48 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι το ελάχιστο 96 ώρες.

Υποχρεωτικά μαθήματα:

 •        Η Ιστορία των Καρτών Ταρώ
 •        Η Σημασιολογία των Καρτών Ταρώ
 •        Βασικοί Κανόνες & Ιδεολογία
 •        Βασικές Αρχές των Ταρώ
 •        Ερμηνεία των Καρτών Ταρώ
 •        Συνδυαστική ανάλυση των Καρτών
 •        Τρόποι ριξίματος των Καρτών


Μετεκπαίδευση:

 •          Αρχετυπική Ταρώ
 •          Πυθαγόρεια ΤαρώΣτοιχειακή Ταρώ
 •          Αστρολογική Ταρώ
 •          Μεταφυσική Ταρώ

 

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης (σε κάθε τομέα) είναι 48 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος (σε κάθε τομέα) είναι 96 ώρες.

Επιλογή Τομέα:

 •        Απλή Τράπουλα
 •        Τράπουλα Λένορμαν (Μικρή Λένορμαν)
 •        Τράπουλα Σφίγγα
 •        Τράπουλα Χαλ
 •        Τράπουλα των Κρυστάλλων
 •        Τράπουλα των Ρούνων

Συνδεθείτε μαζί μας

FacebookTwitterGoogleYoutube
Arabic Bulgarian English French Greek Italian Russian Spanish

Αλλάξτε διάθεση!


Μηνιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις

Τοξότης 23/11 - 21/12

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014
 

ΤΟΞΟΤΗΣ       

 

Όταν εστιάζετε σε κάτι, μπορείτε να το τελειοποιήσετε, και δεν θα σταματήσετε μέχρι να νιώσετε ότι τα καταφέρατε. Είσαι ανοιχτοί σε ιδέες που είναι καινοτόμες και είστε πρόθυμοι να σκεφτείτε το μέλλον σας σωστά. Η Αφροδίτη στον Παρθένο, σας ωθεί να ορίσετε εσείς τη ζωή σας, χωρίς να ακούσετε κανέναν άλλον. Μπορείτε να απολαύσετε τον καθορισμό των στόχων σας, αλλά ίσως χρειάζεστε μια μικρή ώθηση για τα βάλετε σε δράση. Μπορείτε να κάνετε μια καλή πρώτη εντύπωση σε κάποιον, ειδικά επαγγελματικά, και να αξιοποιήσετε καλές ευκαιρίες που θα σας δοθούν. Δώστε προσοχή λίγο στη βιασύνη και στα ατυχήματα που είστε επιρρεπείς αυτό το μήνα, προσέξτε στις μετακινήσεις σας ή τα ταξίδια που μπορεί να κάνετε. Η Πανσέληνος στις 9 του μήνα, στους Ιχθύες, κάτι που αφορά το σπίτι σας, την οικογένεια ή μια αγοραπωλησία, θα ολοκληρωθεί οριστικά. Μπορεί να έχετε κάποιες διαφορές μέσα στο σπίτι ή στο οικογενειακό περιβάλλον και τώρα σας δίνετε η ευκαιρία να το ξεκαθαρίστε ή αν σας ενδιαφέρει μια αγοραπωλησία αυτή είναι η περίοδος που θα οριστικοποιηθεί.

Ευνοϊκότερες Μέρες για Αισθηματικά: 10, 11, 12

Ευνοϊκότερες Μέρες για Οικονομικά:  4, 5
 
 
 
 
 
       
 

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ιχθείς 20/2- 20/3

ΙΧΘΕΙΣ
 
15/09/2014 - 21/09/2014
 
 
 
 
 
Ευνοείται η επαγγελματική σας εξέλιξη, ιδιαίτερα αν είστε ελεύθερος επαγγελματίας. Η αντοχή σας, αν συνδυαστεί με τη μεθοδικότητα, θα φέρει την επιτυχία. Αθλητές και στρατιωτικοί ευνοούνται, όπως και θέματα που έχουν σχέση με αυτά τα επαγγέλματα.
Η οργάνωση, η μεθοδικότητα στο χώρο της δουλειάς σας, σας υπόσχονται επαγγελματική επιτυχία και αναγνώριση. Πιθανή κάποια προαγωγή και εξέλιξη πάνω στο αντικείμενο σας. Προσέξτε την διατροφή σας και φροντίστε τον εαυτό σας αυτή την εβδομάδα, το έχετε ανάγκη.
Μακρινά ταξίδια, ανώτερη εκπαίδευση, συναντούν εμπόδια ή νομικά προβλήματα. Ξεφύγετε από τα στερεότυπα, διευρύνετε την οπτική σας γωνία, δείτε τα πράγματα πιο θετικά, αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε τις λύσεις που ζητάτε.
 
 
 
 
 
 
 
 

Ενεργειακά Κέντρα- Chakras

1ο ΤΣΑΚΡΑ- ΙΕΡΟ ΠΛΕΓΜΑ

Το πρώτο τσάκρα κόκκινου χρώματος βρίσκεται στην ουρά της σπονδυλικής στήλης, έχει τη βάση του προς τα κάτω και την κορυφή του προς τη συνδέσμωση ιερού οστού και κόκκυγα. Συνδέεται με τις αισθήσεις, τις φυσικές λειτουργίες και το ένστικτο και από αυτό εξαρτώνται η κίνηση, η αφή, η λειτουργία των νεφρών και των επινεφριδίων. Διακυβερνά την εκδήλωση της ζωτικής δύναμης του ατόμου στον φυσικό κόσμο και αντιπροσωπεύει τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την επαφή με τη γη.
Όταν το 1ο τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Ζωτική ενέργεια, σωματική δύναμη, αποδοχή του σώματος και της ζωής, αποδοχή της αγάπης, αναγέννηση, σταθερότητα, ασφάλεια, βασικές αξίες, ισορροπημένες δράσεις, πρωτοβουλία, ισοσκελισμένη δομή, υλοποίηση και πραγματοποίηση ιδεών.

Όταν το 1ο τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Μη αποδοχή του σώματος, ανασφάλεια, μη αποδοχή της σεξουαλικότητας ή υπερβολική σεξουαλικότητα, ενδόμυχη απογοήτευση, αποκαρδίωση, φυσική επιθετικότητα, παραίτηση, αδράνεια- παθητικότητα, σωματικό και διανοητικό λήθαργο, αναβολή των στόχων.
 
 
ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Muladhara
ΕΝΝΟΙΑ: Ρίζα
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Γη
ΣΥΜΒΟΛΟ: Κίτρινο Τετράγωνο, Χρυσοκίτρινο Ορθογώνιο
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται στη βάση της σπονδυλικής στήλης στο κόκκυγα
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Όσφρηση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Σπονδυλική στήλη, Oστά, Δόντια, Νύχια, Πρωκτός, Παχύ Έντερο, Προστάτης, Αίμα
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΙ ΑΔΕΝΕΣ: Επινεφρίδια
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: Τα Σεξουαλικά όργανα, τα Οστά, το Δέρμα, τα Μαλλιά, τα Νύχια, το Αίμα.
Eίναι υπεύθυνο για τη γείωση που έχει το άτομο.
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Κόκκινο
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: στο chakra αυτό οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι κόκκινοι και οι μαύροι. Ίασπις, Γρανάτης, Ρουμπίνι, Κόκκινο Κοράλλι, Καπνώδης Χαλαζίας, Μαύρη Τουρμαλίνη, Όνυχας, Αιματίτης.
ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ: Τζίντζερ, Αγγελική, Κυπαρίσσι, θυμάρι
ΔΟΝΗΣΗ: 700 Hz
ΗΧΟΣ: Lum, Lam
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: Do
 
 
 

Σαμανισμός

 
Ο Σαμανισμός είναι βαθιά συνδεδεμένος με τη φύση, τη γη και το σεβασμό προς όλα τα ζωντανά πλάσματα. Για έναν Σαμάνο τα ζώα, τα φυτά, τα άστρα και όλη η πλάση είναι άρρητα συνδεδεμένη και αντιλαμβάνεται την αλληλουχία αλλά και τη σύνδεση μεταξύ τους. Η λέξη “Σαμάνος” προέρχεται τη σανσκριτική λέξη «Shramana» και σημαίνει ασκητική. Ο Σαμανισμός υπάρχει εδώ και χιλιάδες χρόνια, ιστορικά στοιχεία δείχνουν πως οι ρίζες του είναι τουλάχιστον 30.000 χιλιάδες χρόνια πίσω στο χρόνο. Υπήρξε η κύρια μορφή λατρείας αλλά και θεραπείας κατά την Παλαιολιθική Εποχή. Από τα αρχαία κείμενα της Αιγύπτου, της Μεσοποταμίας, και της Ελλάδας, τεκμηριώνεται ότι οι πρώτοι ιατροί ήταν Σαμάνοι.
 


Ταρώ με 4 κάρτες

Καλάθι αγορών

VirtueMart
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Μουσικά Χαλαρωτικά Προγράμματα
 

Προγράμματα

Η Γη & Η Σελήνη σε Πραγματικό Χρόνο

CURRENT MOON

Επισκέπτες

Έχουμε 56 επισκέπτες συνδεδεμένους
ΚλείστεραντεβούΕπικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το προσωπικό σας ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6814266.
Στοιχεία Επικοινωνίας Για ραντεβού στη Αθήνα:
Τηλ.: +30 210 6814266                                                                       Για ραντεβού στη Σπάρτη:                                        Τηλ.: +30 27310-26118                                       
 
 
Διεύθυνση Τυμφρηστού 17
Χαλάνδρι Αττικής
15234, Αθήνα
Ελλάδα

Συνδεθείτε μαζί μας!

FacebookTwitterGoogleYoutube