Χαρτομαντεία/Ταρώ

Share

image

Η χαρτομαντεία είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος μέσα από τα χαρτιά και είναι από τις αρχαιότερες μορφές μαντείας. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι συμβουλεύονταν τα χαρτιά και ζητούσαν μέσω αυτών τις απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούσαν. Μέχρι και τον μεσαίωνα, γίνονταν αποδεκτά από το Κράτος και την Εκκλησία σαν χρησμοί σοφίας. Τον 17ο αιώνα, έγιναν ακόμα πιο δημοφιλή αλλά με την μορφή παιχνιδιού. Στα παιχνίδια αυτά προστέθηκε και ο παράγοντας χρήμα, με αποτέλεσμα να γίνουν διασκεδαστικά και απολαυστικά στους παίκτες και να περάσει στο περιθώριο ο πραγματικός τους σκοπός, η μαντεία. Ακόμα όμως και έτσι, η μυστικιστική τους παράδοση δεν έσβησε ποτέ, γιατί την κράτησαν ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων οι  μυστικιστές και οι τσιγγάνες! Στις μέρες μας η χαρτομαντεία είναι αποδεκτή σχεδόν από όλους. Με λίγη εξάσκηση, όλοι μπορούν να δεχθούν και να καταλάβουν τα συμβολικά τους μηνύματα που αποκαλύπτουν το μέλλον.

Η χαρτομαντεία είναι μια μαντική τέχνη, η οποία χρησιμοποιεί κάρτες με παραστάσεις, πρόσωπα και αριθμούς, για να ερμηνεύσει το παρόν και το μέλλον. Οι δημοφιλέστερες κάρτες (εκτός από την απλή τράπουλα) που χρησιμοποιούνται στην χαρτομαντεία είναι οι κάρτες Ταρώ. Το Ταρώ είναι μια τράπουλα που αποτελείται από 78 μυστηριακές κάρτες, οι οποίες χωρίζονται στην Μεγάλη Αρκάνα (22 κάρτες) και στην Μικρή Αρκάνα (56 κάρτες).

Η Ταρώ είναι μια πολύ διαφορετική τράπουλα από όλες τις υπόλοιπες που έχουν υπάρξει ποτέ. Αποτελείται από 78 Μυστικιστικές Κάρτες, 22 που αποτελούν την Μεγάλη Αρκάνα και 56 που αποτελούν τη Μικρή Αρκάνα. Σίγουρα έχετε διαβάσει πολλές εκδοχές για την ετυμολογία και την σημασιολογία της Ταρώ, οι περισσότεροι πιστεύουν πως προέρχεται από την εβραϊκή λέξη ROTA που σημαίνει Τροχός ή από την Λατινική λέξη ΤORA που σημαίνει Νόμος ή Δίκαιο. Το Ταρώ χάνεται μέσα στο χρόνο και οι απόψεις ποικίλουν για την προέλευση της ή το ποιος την ανακάλυψε. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Γνωστό, όμως, είναι ότι στην Αρχαία Ινδία και στην Άπω Ανατολή υπήρχαν αριθμημένα χαρτιά μυστικιστικού χαρακτήρα και πως έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Αίγυπτο και Ινδία, η διάδοση της Ταρώ στην Ευρώπη έγινε στις αρχές του 14ου αιώνα κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών από τους Ναΐτες Ιππότες και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, πιστεύετε ότι στην Αρχαία Αίγυπτο το Ταρώ αποτελούσε μέρος του Βιβλίου του Τωτ, ενός Αιγύπτιου Θεού των μυστηρίων και της μαγείας.

Κατά τον 19ο αιώνα το Ταρώ προκάλεσε την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον μυστικισμό, τον αποκρυφισμό και την μαγεία. Την ίδια περίοδο, το Ταρώ εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, στην Βόρεια Αμερική και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Σήμερα, είναι πολύ διαδεδομένο και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η πιο δημοφιλής Τράπουλα Ταρώ είναι η τράπουλα που δημιούργησε ο Arthur Edward Waite τον 19ο αιώνα και εικονογράφησε η ζωγράφος Pamela Coleman Smith. Η Ταρώ δεν είναι μια απλή τράπουλα γι' αυτό και απαγορεύεται να λέμε τις Κάρτες της Ταρώ ''χαρτιά'', όταν αναφερόμαστε σε Αυτή πρέπει να τις λέμε Κάρτες ! Δεν είναι απλά σχέδια και χρώματα, η σημασία των χρωμάτων, των συμβόλων, των παραστάσεων και των αριθμών είναι πολύ μεγάλη ! Κάθε Κάρτα αντιπροσωπεύει ένα Αρχέτυπο και μια παράσταση ζωής. Μέσω της Ταρώ μπορούμε να δούμε τα μονοπάτια του Μέλλοντος και να προβλέψουμε το αύριο αφού η Ταρώ δεν έχει τα πλαίσια του χωροχρόνου, λέω μέσω γιατί οι Κάρτες Ταρώ ναι μεν έχουν κάποια συγκεκριμένη έννοια και ερμηνεία, όμως είναι και μία Ατραπό που μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή και να διευρύνουμε τη διαίσθηση μας. Η Ταρώ δεν μοιάζει με καμία άλλη μέθοδο πρόβλεψης είναι κάτι τελείως διαφορετικό, μπορεί να μας δείξει πως είναι πραγματικά η κατάσταση ενός θέματος και πώς πρέπει να κινηθούμε για να οδηγηθούμε στο μέλλον που εμείς θέλουμε. Η Ταρώ πάντα δείχνει την έκβαση ενός θέματος καθαρά. Η Ταρώ είναι όμως και μια δίοδος που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε μια βαθιά ενδοσκόπηση μέσα μας και να δούμε πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν, να δούμε τις καταστάσεις όπως πραγματικά είναι και όχι όπως νομίζουμε και σίγουρα κάθε Κάρτα ξεχωριστά έχει να μας διδάξει πολλά όταν αντιληφθούμε το πραγματικό της νόημα.

Η κύρια χρήση του Ταρώ είναι να μας καθοδηγεί και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά θέλουμε. Αποτελεί ένα συμβολικό μονοπάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να βαδίσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας. Οι κάρτες Ταρώ έχουν την δυνατότητα να προβλέψουν για το μέλλον, να συμβουλεύσουν για το παρόν και να περιπλανηθούν στο παρελθόν. Το Ταρώ είναι ανεκτίμητο στοιχείο για την τέχνη της χαρτομαντείας. Επίσης, είναι ανεκτίμητο στοιχείο και για εμάς τους ίδιους, διότι εκτός από τις προβλέψεις, μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να κάνουμε αυτοκριτική και τέλος να οδηγηθούμε στην αυτοβελτίωση. Αφεθείτε, λοιπόν, στην μαγεία του Ταρώ και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ!
 
Στο «Κέντρο Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής», γίνονται συνεδρίες:
 
Ταρώ

Χαρτομαντείας
 
 
Σας προσφέρει επίσης, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Τράπουλας Ταρώ και της Χαρτομαντείας.

ΤΑΡΩ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι το ελάχιστο 48 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι το ελάχιστο 96 ώρες.

Υποχρεωτικά μαθήματα:

 •        Η Ιστορία των Καρτών Ταρώ
 •        Η Σημασιολογία των Καρτών Ταρώ
 •        Βασικοί Κανόνες & Ιδεολογία
 •        Βασικές Αρχές των Ταρώ
 •        Ερμηνεία των Καρτών Ταρώ
 •        Συνδυαστική ανάλυση των Καρτών
 •        Τρόποι ριξίματος των Καρτών


Μετεκπαίδευση:

 •          Αρχετυπική Ταρώ
 •          Πυθαγόρεια ΤαρώΣτοιχειακή Ταρώ
 •          Αστρολογική Ταρώ
 •          Μεταφυσική Ταρώ

 

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης (σε κάθε τομέα) είναι 48 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος (σε κάθε τομέα) είναι 96 ώρες.

Επιλογή Τομέα:

 •        Απλή Τράπουλα
 •        Τράπουλα Λένορμαν (Μικρή Λένορμαν)
 •        Τράπουλα Σφίγγα
 •        Τράπουλα Χαλ
 •        Τράπουλα των Κρυστάλλων
 •        Τράπουλα των Ρούνων

Συνδεθείτε μαζί μας

FacebookTwitterGoogleYoutube
Arabic Bulgarian English French Greek Italian Russian Spanish

Αλλάξτε διάθεση!


Μηνιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις

Ιχθείς 20/2- 20/3

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014
 

ΙΧΘΥΕΣ

Μπορείτε να επικεντρωθείτε σε σοβαρά θέματα και ζητήματα, προσέξτε μόνο να μην σας γίνει εμμονή κάποιο σοβαρό σας πρόβλημα. Αφήστε το χρόνο να σας δείξει τη λύση και να σας δώσει τις απαντήσεις. Μπορεί να είναι λίγο σκοτεινή και απαισιόδοξη η στάση σας στη ζωή, και πρέπει να ηρεμήσετε και να δείτε τα πράγματα πιο θετικά, η στάση σας δεν βοηθάει. Η Αφροδίτη μπαίνει στο ζώδιο του Παρθένου, ευνοεί αρκετά την συναισθηματική σας ζωή και σας βοηθά να έρθετε πιο κοντά με το σύντροφό σας. Ο Άρης σας δίνει την απαραίτητη ενεργητικότητα, μπορείτε να κυνηγήσετε  τους στόχους σας, με ενθουσιασμό και ζήλο. Οι συμβουλές μεγαλύτερων ατόμων που υπάρχουν στη ζωή σας,  όπως ένας γονέας ή κάποιος σύμβουλος, μπορούν να σας φανούν τώρα πολύ χρήσιμες. Η Πανσέληνος στις 9 του μήνα, πραγματοποιείται στο ζώδιό σας, όλα παίρνουν μορφή και μπαίνουν σε τάξη. Εάν έχετε εργαστεί σκληρά και έξυπνα, ενεργώντας υπεύθυνα, δεν έχετε να φοβηθείτε τίποτα, θα ανταμειφτείτε. Κάποια λάθη ή λάθος προσεγγίσεις όμως, δυστυχώς θα έρθουν στο προσκήνιο ώστε να λυθούν.  

Ευνοϊκότερες Μέρες για Αισθηματικά:  16, 17, 18

Ευνοϊκότερες Μέρες για Οικονομικά: 10, 11
 
 
 
 
 
 

Εβδομαδιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις

Δίδυμοι 21/5 - 21/6

ΔΙΔΥΜΟΣ
 
22/09/2014 - 28/09/2014
 
 
 
 
Στα οικονομικά σας θέματα θα λειτουργήσετε πιο συναισθηματικά, δίνοντας προσοχή και στη γνώμη των κοντινών σας ατόμων, αλλά θα προσπαθήσετε να βάλετε τάξη σε ότι δεν υπήρχε μέχρι σήμερα. Η Σελήνη με τον Πλούτωνα σε τρίγωνο συνεργάζεται αρμονικά, δίνοντάς σας δύναμη για νέα ξεκινήματα. Το πέρασμα του Ερμή από τον 5ο οίκο σας, σας  γεμίζει με   αισιοδοξία  και  ευχάριστη  διάθεση.  Καιρός  λοιπόν να διασκεδάσετε, να φλερτάρετε και γενικά να  το ρίξετε  έξω. Προσοχή  όμως μην το παρακάνετε, γιατί θα έχετε την τάση να παραμελείτε και τις σοβαρές υποθέσεις.  Πάντως  αν έχετε  καλλιτεχνική  φλέβα,  αν είστε παιδαγωγός ή αθλητής, αν ασχολείστε με τη ζωγραφική ή τη διακόσμηση, η περίοδος αυτή θα είναι αρκετά παραγωγική. Η μεγάλη σας αισιοδοξία, αλλά και η οργανωτική ικανότητα μπορούν να σας καθιερώσουν αυτή την εβδομάδα και να σας φέρουν πιο κοντά στην επιτυχία.
Θετικά επηρεάζονται οι τομείς της εκπαίδευσης, πτυχίων, μεγάλων ταξιδιών, της προσωπικότητας, του εγώ, ενώ παρουσιάζονται δυσκολίες στους τομείς των κληρονομιών, ασφαλειών, του σεξ, των οικονομικών, των αγαθών και της τύχης. Η Νέα Σελήνη στις 24-09-2014 επηρεάζει τον τομέα των αισθηματικών, αλλά και των παιδιών.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ενεργειακά Κέντρα- Chakras

6ο ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΜΑΤΙΟΥ- ΜΕΤΩΠΟ

 

Το έκτο λουλακί ή βιολετί τσάκρα βρίσκεται στην κεφαλή, το ανώτερο μέρος του είναι στο μέτωπο και το κατώτερο στον αυχένα με τη ρίζα στο κέντρο της κεφαλής. Η ανώτερη όψη συνδέεται με τη διερμήνευση εννοιών και η κατώτερη με την πρακτικότητα. Δίνει ενέργεια στην υπόφυση, στην παρεγκεφαλίδα, στο νευρικό σύστημα,, στα μάτια και διακυβερνά την όραση. Αποκαλούμενο «τρίτο μάτι», είναι έδρα των διαισθήσεων, των αισθήσεων και των διοράσεων. Αντιπροσωπεύει την ψυχική ικανότητα, την εξωαισθητήρια αντίληψη και συνδέεται με την θεϊκή αγάπη, μια αγάπη που βλέπει κάθε μορφή ζωής ως εκδήλωση του Θεού.

Όταν το 6ο τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Πνευματική διαύγεια, δημιουργικότητα, διαίσθηση, ευαισθησία, τηλεπάθεια, αντιληπτικότητα, αυτογνωσία, ενόραση, συμπόνια, ικανότητα να «βλέπουμε» το καλύτερο για την αυτοπραγμάτωσή μας, ικανότητα να προβλέπουμε, εξισορροπημένη φαντασία, ισορροπία των δυο ημισφαιρίων, φαντασία στον έρωτα.

Όταν το 6ο τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Αναποφασιστικότητα, διανοητική σύγχυση, μη κατανόηση του εγώ, υπερευαισθησία που προκαλεί άγχος, εσφαλμένη θεώρηση της ζωής, υπερβολική φαντασία ή έλλειψη αυτής, δεισιδαιμονία, διχασμό του εγώ, φθόνο για τις ικανότητες των άλλων, υπερβολική ανησυχία και φοβίες.
 
ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Ajna
ΕΝΝΟΙΑ: Εντολή
ΣΥΜΒΟΛΟ: Κύκλος στο Γαλάζιο του Ουρανού
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Εσωτερική Όραση και Ακοή
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται ανάμεσα στα φρίδια, στο κέντρο
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Πρόσωπο, Mάτια, Aυτιά, Mύτη, Παρεγκεφαλίδα, Ρινικοί Κόλποι, Κεντρικό Νευρικό Σύστημα, Υπόφυση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Όλες οι αισθήσεις, Ενόραση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΑΔΕΝΑΣ: Βλεννογόνος
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: την υπόφυση, τις σκέψεις, μεταφυσικές δυνάμεις του ανθρώπου.
Είναι υπεύθυνο για τη διόραση που έχει το άτομο
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ:  Μωβ, Λουλακι
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι μοβ και λουλακί. Αμέθυστος, Μοβ Φθορίτης, Αζουρίτης, Σοδάλιθος
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ: Δεντρολίβανο, Λεβάντα, Λιβάνι, Γιασεμί
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: Σελήνη, Ποσειδώνας
ΔΟΝΗΣΗ: 414.25 Hz
ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Sham, Om
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: La
 
 
 
 

Πνεύματα Οδηγοί

Κάθε άνθρωπος από τη στιγμή που γεννιέται έχει τα πνεύματα που τον καθοδηγούν στη ζωή του, αυτό που ονομάζουμε «Πνεύματα Οδηγοί». Τα πνεύματα αυτά είναι άϋλες οντότητες και υπάρχουν σε ένα ανώτερο επίπεδο δόνησης. Για να συνδεθούμε μαζί τους, πρέπει να ανέβουμε πνευματικά στη δική τους δόνηση, για να αποκτήσουμε επαφή και να παίρνουμε ευκολότερα τη καθοδήγηση που μας δίνουν απλόχερα. Για να υπάρξει πρόσβαση σε αυτή τη ανώτερη δόνηση, υπάρχουν πολλές και διαφορετικές μέθοδοι. Η πιο γρήγορη και άμεση είναι ένα άτομο να εισέλθει σε κατάσταση τράνς (Trance). Η κατάσταση αυτή επιτυγχάνεται μέσω Διαλογισμού, Ύπνωσης και βαθιάς χαλάρωσης. Πέρα από τα πνεύματα που ακολουθούν ένα άτομο από τη γέννησή του, κατά τη διάρκεια της ζωής του μπορεί να συναντήσει ή να προσελκύσει και άλλα πνεύματα. Αυτό μπορεί να συμβεί λόγω κάποιου συγκεκριμένου γεγονότος ή απλά κάποιας εσωτερικής/ πνευματικής ανάγκης ή βοήθειας που κάποιο άτομο χρειάζεται. Τα πνεύματα αυτά λειτουργούν κατά κύριο λόγο σαν πνευματικοί οδηγοί, προστάτες και βοηθοί. Τα πνεύματα οδηγοί ποικίλουν ανάλογα με το πνευματικό και συνειδησιακό επίπεδο που έχει κάθε άνθρωπος, όπου με τη σειρά του καταλαμβάνει και αυτός τη θέση του μέσα στο σύνολο του γίγνεσθαι.  Τα πνεύματα οδηγοί προσπαθούν να μας βοηθήσουν με ποικίλους τρόπους, στέλνοντάς μας σημάδια, μέσω της διαίσθησής μας, της εσωτερικής φωνής που πολλές φορές όλοι ακούμε μέσα μας και του προαισθήματος που αισθανόμαστε. Σίγουρα τίποτα δεν είναι τυχαίο, ακόμα και άνθρωποι που μπαίνουν στη ζωή μας, πολλές φορές είναι σταλμένοι από τους πνευματικούς οδηγούς μας. Ακούστε τη διαίσθησή σας και παρατηρήστε τα σημάδια που υπάρχουν γύρω σας καθημερινά, κάτι θέλουν να σας πουν. Αν δώσετε την απαραίτητη σημασία το σίγουρο είναι πως θα βοηθηθείτε πολύ.

Σύνδεσμος Περισσότερα...  


Ταρώ με 4 κάρτες

Καλάθι αγορών

VirtueMart
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Μουσικά Χαλαρωτικά Προγράμματα
 

Προγράμματα

Η Γη & Η Σελήνη σε Πραγματικό Χρόνο

CURRENT MOON

Επισκέπτες

Έχουμε 24 επισκέπτες συνδεδεμένους
ΚλείστεραντεβούΕπικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το προσωπικό σας ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6814266.
Στοιχεία Επικοινωνίας Για ραντεβού στη Αθήνα:
Τηλ.: +30 210 6814266                                                                       Για ραντεβού στη Σπάρτη:                                        Τηλ.: +30 27310-26118                                       
 
 
Διεύθυνση Τυμφρηστού 17
Χαλάνδρι Αττικής
15234, Αθήνα
Ελλάδα

Συνδεθείτε μαζί μας!

FacebookTwitterGoogleYoutube