Χαρτομαντεία/Ταρώ

Share

image

Η χαρτομαντεία είναι η πρόβλεψη του μέλλοντος μέσα από τα χαρτιά και είναι από τις αρχαιότερες μορφές μαντείας. Στην αρχαιότητα, οι άνθρωποι συμβουλεύονταν τα χαρτιά και ζητούσαν μέσω αυτών τις απαντήσεις για θέματα που τους απασχολούσαν. Μέχρι και τον μεσαίωνα, γίνονταν αποδεκτά από το Κράτος και την Εκκλησία σαν χρησμοί σοφίας. Τον 17ο αιώνα, έγιναν ακόμα πιο δημοφιλή αλλά με την μορφή παιχνιδιού. Στα παιχνίδια αυτά προστέθηκε και ο παράγοντας χρήμα, με αποτέλεσμα να γίνουν διασκεδαστικά και απολαυστικά στους παίκτες και να περάσει στο περιθώριο ο πραγματικός τους σκοπός, η μαντεία. Ακόμα όμως και έτσι, η μυστικιστική τους παράδοση δεν έσβησε ποτέ, γιατί την κράτησαν ζωντανή στο πέρασμα των χρόνων οι  μυστικιστές και οι τσιγγάνες! Στις μέρες μας η χαρτομαντεία είναι αποδεκτή σχεδόν από όλους. Με λίγη εξάσκηση, όλοι μπορούν να δεχθούν και να καταλάβουν τα συμβολικά τους μηνύματα που αποκαλύπτουν το μέλλον.

Η χαρτομαντεία είναι μια μαντική τέχνη, η οποία χρησιμοποιεί κάρτες με παραστάσεις, πρόσωπα και αριθμούς, για να ερμηνεύσει το παρόν και το μέλλον. Οι δημοφιλέστερες κάρτες (εκτός από την απλή τράπουλα) που χρησιμοποιούνται στην χαρτομαντεία είναι οι κάρτες Ταρώ. Το Ταρώ είναι μια τράπουλα που αποτελείται από 78 μυστηριακές κάρτες, οι οποίες χωρίζονται στην Μεγάλη Αρκάνα (22 κάρτες) και στην Μικρή Αρκάνα (56 κάρτες).

Η Ταρώ είναι μια πολύ διαφορετική τράπουλα από όλες τις υπόλοιπες που έχουν υπάρξει ποτέ. Αποτελείται από 78 Μυστικιστικές Κάρτες, 22 που αποτελούν την Μεγάλη Αρκάνα και 56 που αποτελούν τη Μικρή Αρκάνα. Σίγουρα έχετε διαβάσει πολλές εκδοχές για την ετυμολογία και την σημασιολογία της Ταρώ, οι περισσότεροι πιστεύουν πως προέρχεται από την εβραϊκή λέξη ROTA που σημαίνει Τροχός ή από την Λατινική λέξη ΤORA που σημαίνει Νόμος ή Δίκαιο. Το Ταρώ χάνεται μέσα στο χρόνο και οι απόψεις ποικίλουν για την προέλευση της ή το ποιος την ανακάλυψε. Η αλήθεια είναι πως κανείς δεν ξέρει και δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά. Γνωστό, όμως, είναι ότι στην Αρχαία Ινδία και στην Άπω Ανατολή υπήρχαν αριθμημένα χαρτιά μυστικιστικού χαρακτήρα και πως έχει τις ρίζες του στην Αρχαία Αίγυπτο και Ινδία, η διάδοση της Ταρώ στην Ευρώπη έγινε στις αρχές του 14ου αιώνα κατά την διάρκεια των Σταυροφοριών από τους Ναΐτες Ιππότες και εξαπλώθηκε σε ολόκληρο τον κόσμο. Επίσης, πιστεύετε ότι στην Αρχαία Αίγυπτο το Ταρώ αποτελούσε μέρος του Βιβλίου του Τωτ, ενός Αιγύπτιου Θεού των μυστηρίων και της μαγείας.

Κατά τον 19ο αιώνα το Ταρώ προκάλεσε την αύξηση του ενδιαφέροντος για τον μυστικισμό, τον αποκρυφισμό και την μαγεία. Την ίδια περίοδο, το Ταρώ εξαπλώθηκε στην Ευρώπη, στην Βόρεια Αμερική και σε πολλά άλλα μέρη του κόσμου. Σήμερα, είναι πολύ διαδεδομένο και χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο. Η πιο δημοφιλής Τράπουλα Ταρώ είναι η τράπουλα που δημιούργησε ο Arthur Edward Waite τον 19ο αιώνα και εικονογράφησε η ζωγράφος Pamela Coleman Smith. Η Ταρώ δεν είναι μια απλή τράπουλα γι' αυτό και απαγορεύεται να λέμε τις Κάρτες της Ταρώ ''χαρτιά'', όταν αναφερόμαστε σε Αυτή πρέπει να τις λέμε Κάρτες ! Δεν είναι απλά σχέδια και χρώματα, η σημασία των χρωμάτων, των συμβόλων, των παραστάσεων και των αριθμών είναι πολύ μεγάλη ! Κάθε Κάρτα αντιπροσωπεύει ένα Αρχέτυπο και μια παράσταση ζωής. Μέσω της Ταρώ μπορούμε να δούμε τα μονοπάτια του Μέλλοντος και να προβλέψουμε το αύριο αφού η Ταρώ δεν έχει τα πλαίσια του χωροχρόνου, λέω μέσω γιατί οι Κάρτες Ταρώ ναι μεν έχουν κάποια συγκεκριμένη έννοια και ερμηνεία, όμως είναι και μία Ατραπό που μας βοηθάει να έρθουμε σε επαφή και να διευρύνουμε τη διαίσθηση μας. Η Ταρώ δεν μοιάζει με καμία άλλη μέθοδο πρόβλεψης είναι κάτι τελείως διαφορετικό, μπορεί να μας δείξει πως είναι πραγματικά η κατάσταση ενός θέματος και πώς πρέπει να κινηθούμε για να οδηγηθούμε στο μέλλον που εμείς θέλουμε. Η Ταρώ πάντα δείχνει την έκβαση ενός θέματος καθαρά. Η Ταρώ είναι όμως και μια δίοδος που μπορεί να μας βοηθήσει να κάνουμε μια βαθιά ενδοσκόπηση μέσα μας και να δούμε πτυχές του εαυτού μας που δεν γνωρίζαμε καν ότι υπάρχουν, να δούμε τις καταστάσεις όπως πραγματικά είναι και όχι όπως νομίζουμε και σίγουρα κάθε Κάρτα ξεχωριστά έχει να μας διδάξει πολλά όταν αντιληφθούμε το πραγματικό της νόημα.

Η κύρια χρήση του Ταρώ είναι να μας καθοδηγεί και να μας κάνει να συνειδητοποιήσουμε τι πραγματικά θέλουμε. Αποτελεί ένα συμβολικό μονοπάτι πάνω στο οποίο μπορούμε να βαδίσουμε οποιαδήποτε στιγμή της ζωής μας. Οι κάρτες Ταρώ έχουν την δυνατότητα να προβλέψουν για το μέλλον, να συμβουλεύσουν για το παρόν και να περιπλανηθούν στο παρελθόν. Το Ταρώ είναι ανεκτίμητο στοιχείο για την τέχνη της χαρτομαντείας. Επίσης, είναι ανεκτίμητο στοιχείο και για εμάς τους ίδιους, διότι εκτός από τις προβλέψεις, μας βοηθάει να γνωρίσουμε τον εσωτερικό μας κόσμο, να κάνουμε αυτοκριτική και τέλος να οδηγηθούμε στην αυτοβελτίωση. Αφεθείτε, λοιπόν, στην μαγεία του Ταρώ και να είστε σίγουροι ότι δεν θα σας απογοητεύσει ποτέ!
 
Στο «Κέντρο Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής», γίνονται συνεδρίες:
 
Ταρώ

Χαρτομαντείας
 
 
Σας προσφέρει επίσης, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Τράπουλας Ταρώ και της Χαρτομαντείας.

ΤΑΡΩ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι το ελάχιστο 48 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι το ελάχιστο 96 ώρες.

Υποχρεωτικά μαθήματα:

 •        Η Ιστορία των Καρτών Ταρώ
 •        Η Σημασιολογία των Καρτών Ταρώ
 •        Βασικοί Κανόνες & Ιδεολογία
 •        Βασικές Αρχές των Ταρώ
 •        Ερμηνεία των Καρτών Ταρώ
 •        Συνδυαστική ανάλυση των Καρτών
 •        Τρόποι ριξίματος των Καρτών


Μετεκπαίδευση:

 •          Αρχετυπική Ταρώ
 •          Πυθαγόρεια ΤαρώΣτοιχειακή Ταρώ
 •          Αστρολογική Ταρώ
 •          Μεταφυσική Ταρώ

 

ΧΑΡΤΟΜΑΝΤΕΙΑ
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης (σε κάθε τομέα) είναι 48 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος (σε κάθε τομέα) είναι 96 ώρες.

Επιλογή Τομέα:

 •        Απλή Τράπουλα
 •        Τράπουλα Λένορμαν (Μικρή Λένορμαν)
 •        Τράπουλα Σφίγγα
 •        Τράπουλα Χαλ
 •        Τράπουλα των Κρυστάλλων
 •        Τράπουλα των Ρούνων

Συνδεθείτε μαζί μας

FacebookTwitterGoogleYoutube
Arabic Bulgarian English French Greek Italian Russian Spanish

Αλλάξτε διάθεση!


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Μηνιαίες Αστρολογικές Προβλέψεις

Σκορπιός 23/10 - 22/11

ΜΑΡΤΙΟΣ 2015
 
 
ΣΚΟΡΠΙΟΣ

 

Είστε πρόθυμοι να κάνετε συμβιβασμούς αυτό το μήνα, και αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να μπορέσετε να δείτε πιο καθαρά τις καταστάσεις που τρέχουν γύρω σας και να οργανώσετε καλύτερα την επαγγελματική σας πορεία. Χρειάζεστε ηρεμία, βρείτε χρόνο για τον εαυτό σας, και κάντε ότι σας βοηθάει να αισθάνεστε ισορροπημένοι και ασφαλείς. Η διασκέδαση είναι κάτι που αισθάνεστε ότι σας έχει λείψει τον τελευταίο καιρό, και ότι θέλετε να κάνετε πράγματα που σας ευχαριστούν. Η δημιουργικότητά σας μπορεί να ανθίσει με αυτή την έκλειψη, έτσι είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε μια δημιουργική ασχολία ή να επιχειρήσετε κάτι νέο.


 
 
Ευνοϊκότερες Μέρες για Αισθηματικά: 18, 19, 20

Ευνοϊκότερες Μέρες για Οικονομικά: 12, 13, 16
 
 
 
 
 

Ενεργειακά Κέντρα- Chakras

7ο ΤΣΑΚΡΑ ΤΟΥ ΣΤΕΜΜΑΤΟΣ- ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ

 
Το έβδομο τσάκρα βιολετί ή άσπρου χρώματος βρίσκεται στην κορυφή του κρανίου με τη ρίζα του προς το άνω μέρος της κεφαλής. Δίνει ενέργεια στον δεξί οφθαλμό και στον εγκεφαλικό φλοιό και από αυτό εξαρτάται η συνένωση λογικής και πνευματικότητας. Αντιπροσωπεύει ένα ανώτερο νοητικό επίπεδο, δηλαδή μια ανώτερη μορφή γνώσης και εναρμόνισης της φυσικής και πνευματικής μας διάστασης.
Όταν το 7ο τσάκρα είναι αρμονικό, δίνει: Άνοιγμα στη συνείδηση του σύμπαντος, επαφή με τις καθοδηγητικές ενδείξεις του ανώτερου φωτός, γνώση των νόμων του σύμπαντος, ένωση με το «Όλων», συνείδηση μέσω των αισθήσεων, καθολική γνώση, σύστημα σοφίας, πίστη στο διαπροσωπικό εγώ, ενοποίηση μικρόκοσμου και μακρόκοσμου.

Όταν το 7ο τσάκρα είναι δυσαρμονικό, δίνει: Αλαζονεία, τμήση προσωπικότητας και ψυχής, διαχωρισμό από το όλον, μη εξισορροπημένη πνευματικότητα, εσφαλμένα πιστεύω, σκεπτικισμό για το καθολικό εγώ, μη αποδοχή της ανώτερης βούλησης, μη αποδοχή των καθοδηγητικών ενδείξεων του ανώτερου φωτός, υπερτροφικό εγώ, έλλειψη κατανόησης, απουσία τρυφερότητας, φοβίες, αίσθημα αβεβαιότητας και κενού.

 
 
ΟΝΟΜΑΣΙΑ: Sahashrara
ΕΝΝΟΙΑ: Λωτός χιλίων Πετάλων
ΣΥΜΒΟΛΟ: Λωτός Χιλίων Πετάλων
ΣΤΟΙΧΕΙΟ: Φως
ΠΕΡΙΟΧΗ: Βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ: Εγκέφαλος, επίφυση
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΗ ΑΙΣΘΗΣΗ: Συνείδηση, Εναρμόνιση με το Θείο σχέδιο
ΣΥΝΔΕΔΕΜΕΝΟΣ ΑΔΕΝΑΣ: Επίφυση
ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ: τον εγκέφαλο, τα εγκεφαλικά κύτταρα, την σύνδεση με το Θείο
ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ:  Λιλά, Βιολετί, Λευκό
ΚΡΥΣΤΑΛΛΟΣ: Οι κρύσταλλοι που αντιστοιχούν είναι οι λευκοί. Λευκός Χαλαζίας, Σεληνίτης, Αποφυλίτης
ΑΙΘΕΡΙΟ ΕΛΑΙΟ: Μύρο, Λιβάνι, Γιασεμί
ΠΛΑΝΗΤΗΣ: ---
ΔΟΝΗΣΗ: στα 357.1 Hz.
ΗΧΗΤΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ: Aum
ΜΟΥΣΙΚΗ ΝΟΤΑ: Si
 
 
 

Πνευματιστική Δέλτος/ Quija Board

Το Ouija Board ή Πνευματιστική Δέλτος άρχισε να έχει μεγάλη απήχηση και να γίνεται γνωστό στο ευρύ κοινό από το 1890, όπου διάφοροι κατασκευαστές άρχισαν τη διάδοσή του. Το 1890 ο Charles Kennard κατασκεύασε ένα πίνακα που όπως έλεγε προερχόταν από τη Αίγυπτο  και προοριζόταν για καλή τύχη. Πολλοί άλλοι μετά από αυτόν χρησιμοποίησαν αυτή την ιδέα και έτσι το Ouija Board εξαπλώθηκε παντού. Όμως η ιστορία του είναι πολύ πιο παλιά. Στον Αρχαίο κόσμο οι πίνακες αυτοί ονομάζονταν «Πίνακες που Μιλάνε». Η μέθοδος αυτή είναι αρχαία, χρησιμοποιείτο από τους Σαμάνους, Μάγους και θεραπευτές του Αρχαίου κόσμου, στην Ελλάδα, τη Ρώμη, τη Κίνα και από πολλές άλλες κουλτούρες  και χώρες. Την εποχή του Πυθαγόρα γύρω στο 540 π.χ. χρησιμοποιείτο μια δέλτος με ρόδες, που μπορούσε να δείξει σημάδια και οιωνούς, που χρησίμευαν στην επικοινωνία με το κόσμο των πνευμάτων. Στη Κίνα γύρω στο 1100 π.Χ., καταγράφεται για πρώτη φορά η χρήση της δέλτου στα ιστορικά έγγραφα της δυναστείας Σονγκ. Η μέθοδος αυτή είναι γνωστή ως fuji "δέλτος γραφής". Η δέλτος αυτή χρησιμοποιείτο ως μέσον επικοινωνίας με τους νεκρούς και τον κόσμο των πνευμάτων. Διδασκόταν από τη σχολή  Quanzhen, μέχρι που απαγορεύτηκε από τη δυναστεία Qing. Πολλοί αναφέρουν πως το όνομα της γνωστής δέλτου, μπορεί να έχει προέλθει από τη πόλη του Μαρόκου που ονομάζεται Ouija. Σύνδεσμος Περισσότερα...  


Εσωτεριστικές Σπουδές

Εσωτεριστικές Σπουδές

Καλάθι αγορών

VirtueMart
Το Καλάθι σας είναι άδειο.

Προγράμματα

Ρολόι

Η Γη & Η Σελήνη σε Πραγματικό Χρόνο

CURRENT MOON

Επισκέπτες

Έχουμε 42 επισκέπτες συνδεδεμένους
ΚλείστεραντεβούΕπικοινωνήστε μαζί μας για να κλείσετε το προσωπικό σας ραντεβού στο τηλέφωνο 210 6814266.
Στοιχεία Επικοινωνίας Για ραντεβού στη Αθήνα:
Τηλ.: +30 210 6814266                                                                       Για ραντεβού στη Σπάρτη:                                        Τηλ.: +30 27310-26118                                       
 
 
Διεύθυνση Τυμφρηστού 17
Χαλάνδρι Αττικής
15234, Αθήνα
Ελλάδα

Συνδεθείτε μαζί μας!

FacebookTwitterGoogleYoutube