Ύσσωπος

[fblike]

Λατινική Ονομασία: Hyssopus officinalis
Κοινά Ονόματα: Ύσσωπος ο Φαρμακευτικός, Θρούμπι, Τραγόχορτο
Οικογένεια: Labiatae
Χρησιμοποιούμενα μέρη του φυτού: Άνθη, φύλλα, αιθέριο έλαιο, νωπά ή ξερά.
Συλλέγεται: Ιούνιος-Ιούλιος

Θεραπευτικές Χρήσεις: Ο Ύσσωπος χρησιμοποιείται για να διεγείρει την γαστρική έκκριση, είναι ήπιο διουρητικό, σπασμολυτικό και αυξάνει την όρεξη. Είναι κατευναστικό και τονωτικό βότανο έχει αποχρεμπτική δράση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη θεραπεία της βρογχίτιδας και τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος και να βοηθήσει ώστε να μειωθεί ο πυρετός.

Έγχυμα: Σε ένα φλιτζάνι νερό που έχει ήδη βράσει, προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια αποξηραμένο βότανο. Είναι καλό για την αύξηση της όρεξης, κατά της βρογχίτιδας, του άσθματος, βοηθάει στα εντερικά προβλήματα, τους κολικούς, τη δυσπεψία και στο φούσκωμα.

Δυνάμεις: Προστασία, Καθαρισμός, Εξαγνισμός

Μαγικές Χρήσεις: Το βότανο αυτό είχε χρησιμοποιηθεί στο ναό του Σολόμωντα από τους ιερείς, σε τελετουργίες κάθαρσης και προστασίας. Ο Ύσσωπος είναι ένα βότανο, που χρησιμοποιείται για να προστατέψει και να καθαγιάσει ιερούς χώρους. Η ικανότητά του να διαλύει την αρνητικότητα είναι μεγάλη και ανεκτίμητη. Ένα κομμάτι αποξεραμένου φυτού στη πόρτα του σπιτιού ή πάνω σε κάποιο άτομο (σε μορφή πουγκιού/φυλαχτού), αποτρέπει οποιαδήποτε ανεπιθύμητη ενέργεια να εισβάλει στο σπίτι ή στο άτομο, και δημιουργεί ένα προστατευτικό φράγμα. Μπορεί ακόμα να καεί μαζί με το λιβάνι για να αντιστρέψει αρνητικές ενέργειες. Χρησιμοποιείται σε θέματα που σχετίζονται με τον πλανήτη Δία (επέκταση, ανάπτυξη, τύχη, χρήματα, ευημερία, κ.α.)

Φύλο: Αρσενικό
Στοιχείο: Φωτιά
Πλανήτης: Δίας
Κρύσταλλοι: Αμέθυστος, Λεπιδόλιθος, Τουρκουάζ
Θεότητες: Θορ, Δίας, Juno, Ίσιδα

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail