Τo Ωροσκόπιο της Ελλάδας

[fblike]

hellas

Η ίδρυση του Ελληνικού κράτους χρονολογείται στις 03-02-1830, που είναι και η έναρξη της ανεξαρτησίας του. Το ζώδιο της Ελλάδας είναι Υδροχόος με ωροσκόπο Δίδυμο, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ένας εκρηκτικός συνδυασμός που χαρακτηρίζει τη χώρα αυτή και τους ανθρώπους της. Η καλοσύνη, η μοναδική επικοινωνιακή διάθεση, η φιλανθρωπία, η ονειροπόληση, η φιλοξενία και η πρωτοτυπία, η οποία εκδηλώνεται πολλές φορές σαν εκκεντρικότητα ή με ακρότητες, δίνει έναν εκρηκτικό χαρακτήρα αλλά και μια τάση που φέρνει τους ανθρώπους κοντά.

Κοιτάζοντας το προοδευτικό ωροσκόπιο της Ελλάδας παρατηρούμε πως η άσχημη όψη που κάνει ο Ήλιος με τη Σελήνη και τον Κρόνο, δείχνει πως υπάρχει αρκετή υπεροψία σε υψηλά ιστάμενα πρόσωπα και αδυναμία υλοποίησης στόχων λόγο έλλειψης καλής διαχείρισης. Πολλές υποσχέσεις θα διαψευσθούν και η προσωπική ανεπάρκεια θα είναι πλέον εμφανέστατη, ώστε να μπορέσει να καταπολεμηθεί. Στον προοδευτικό χάρτη της Ελλάδος, φαίνεται πως μεγάλες ανακατατάξεις θα συμβούν μετά τον Απρίλιο του 2014, ιδιαίτερα πολιτικές και κοινωνικές. Βλέπουμε πως η σύνοδος που κάνει η Αφροδίτη με το Μεσουράνημα ευνοεί τις συνεργασίες με τα άλλα κράτη, χρειάζεται μεγάλη προσοχή όμως στον παρορμητισμό και στην υπεροψία που μπορεί να υπάρξει και να φέρει οπισθοδρόμηση στις θετικές αλλαγές. Ο Ερμής σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα δείχνει πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή σε αυταπάτες και υποσχέσεις που μπορεί να είναι μόνο λόγια και καθόλου πράξεις. Μεγάλες ανακατατάξεις έρχονται και η τάση για μεγάλες αλλαγές δεν θα εκλείψει με την όψη που κάνει ο Ουρανός με τον Πλούτωνα. Η Σελήνη σε πτώση, με τη συζυγία που κάνει με τον Κρόνο δείχνει πως ο Ελληνικός λαός αν και έχει τη θέληση και τις ικανότητες, θα έχει έλλειψη αυτοπεποίθησης και απογοήτευση λόγο των μεγάλων ευθυνών, γι’ αυτό και χρειάζεται συναισθηματική διαχείριση για να μην χαθεί το κουράγιο, το σθένος και η μεγάλη ικανότητα προσαρμογής που είχε πάντα αυτός ο λαός μέχρι σήμερα.

 

*Το άρθρο “Τo Ωροσκόπιο της Ελλάδας” του Κωνσταντίνου Πάππα PhD, έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό “Emeis” τεύχος Σεπτεμβρίου 2013.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση