Προσωπικότητες Πράσινου Χρώματος

[fblike]

 

prasinoΝΟΥΣ/ ΣΩΜΑ

Οι πράσινες προσωπικότητες είναι αρμονικές και ειρηνικές. Επιθυμούν η ζωή τους να κυλάει ανεμπόδιστα και προτιμούν να ζουν σε φυσικό περιβάλλον. Είναι οι πιο ισορροπημένοι άνθρωποι του χρωματικού φάσματος. Επίσης, έχουν πολύ ισχυρούς δεσμούς με τη φύση. Η ζωή στην εξοχή, κοντά σε ένα δάσος, μία λίμνη ή τη θάλασσα είναι πολύ σημαντική για εγκάρδιες αυτές προσωπικότητες. Οι πράσινες προσωπικότητες είναι ανοιχτές, φιλικές και επικοινωνιακές. Αγωνίζονται για την ισορροπία σώματος, νου και πνεύματος και συχνά βρίσκονται σε αυτή την κατάσταση προσωπικής ανάπτυξης.

Οι πράσινες προσωπικότητες αντιλαμβάνονται τη ζωή μέσω της καρδιάς τους. Τα βασικά τους κίνητρα είναι η ευχαρίστηση και η αρμονία. Κρίνουν την ευτυχία τους από το πόσο κοντά είναι στους φίλους τους ή τη φύση. Οι πράσινες προσωπικότητες είναι βασικά ικανοποιημένες. Όταν είναι ισχυρές, μπορεί να έχουν ανάγκη από πολύ λίγα πράγματα υλικά για να είναι πραγματικά ευτυχισμένοι. Η εσωτερική τους ευτυχία είναι πολύ σημαντική για αυτούς και εκπληρώνεται χωρίς μεγάλες προσδοκίες. Μερικές πράσινες προσωπικότητες μπορεί να μην έχουν ανάγκη αν είναι πρώτοι σε διαγωνισμούς, να φορούν τα ακριβότερα ή ομορφότερα ρούχα ή να έχουν μία καριέρα, ενώ σε άλλες αρέσουν οι απολαύσεις και τα πλεονεκτήματα της πολυτέλειας που αποτελεί το άμεσο αποτέλεσμα της επιτυχίας.

Οι πράσινες προσωπικότητες ποθούν την ευτυχία και την ευχαρίστηση στη ζωή τους. Κατανοούν πολύ καλά ότι όσο πιο ψηλά θέσουν τους στόχους τους, τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τους πετύχουν. Διαθέτουν μία εσωτερική γνώση των κύκλων της φύσης και των νόμων της ζωής. Πιστεύουν ότι η ύπαρξη ως ανθρώπινο ον, είναι το πιο θαυμάσιο δώρο της ζωής.

Οι πράσινες προσωπικότητες είναι πολύ ομιλητικές και επικοινωνιακές. Συνήθως εκφράζουν με ακρίβεια ό,τι σκέφτονται ή αισθάνονται. Μπορούν να μιλούν για ώρες σχεδόν για οποιοδήποτε θέμα, συχνά χωρίς να λένε πολλά πράγματα. Μία καλή «κουβεντούλα» είναι θεραπευτική και τους αφήνει να απελευθερώσουν και να εκφράσουν τα βαθειά αισθήματα και τις ανησυχίες τους.

Οι πράσινες προσωπικότητες νιώθουν την ανάγκη να μιλούν για τον εαυτό τους και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, ώστε να τις αντιληφθούν σαφέστερα και με τον τρόπο αυτό να αισθανθούν καλύτερα. Όταν είναι δυστυχισμένοι, αποφορτίζουν την ταραχή τους μέσω του λόγου. Είναι δύσκολο για τις πράσινες προσωπικότητες να συγκρατηθούν ή να καταπιέσουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους, τα οποία μοιάζει να εκφράζονται με πολύ φυσικό τρόπο. Οι άλλοι μπορεί να νιώσουν ενοχλημένοι ή έκπληκτοι με την ευθύτητα των πράσινων προσωπικοτήτων ή μπορεί να μερικές φορές να αναρωτιούνται αν θα σταματήσουν ποτέ να μιλάνε.

Οι πράσινες προσωπικότητες είναι κιναισθητικές και έχουν πολύ δυνατή επαφή με το φυσικό τους σώμα. Για αυτούς, ο νους και το σώμα αποτελούν πράγματι μία μονάδα. Για το λόγο αυτό, οι σκέψεις και τα συναισθήματα μπορούν να εκφράζονται με απόλυτα φυσικό τρόπο. Η έκφραση για αυτούς είναι το κλειδί. Εάν δεν νιώσουν την ελευθερία να εκφράσουν τα συναισθήματά τους, θα αισθανθούν δυσαρέσκεια, δυσφορία και σε μερικές περιπτώσεις ίσως αρρωστήσουν.

Διαθέτουν φυσικούς τρόπους έκφρασης των συναισθημάτων και των αισθημάτων τους. Όπως και τα ζώα, βρίσκονται σε επαφή με τη φύση και όλες οι συναισθηματικές ενέργειες εκφράζονται χωρίς επιφύλαξη ή συγκράτηση. Όταν οι πράσινες προσωπικότητες είναι θυμωμένες, το διαλαλούν. Όταν είναι θλιμμένες, ίσως δακρύσουν. Όταν ζηλεύουν, η αντίδρασή τους φαίνεται αμέσως. Οι περισσότερες πράσινες προσωπικότητες δεν σκέφτονται για τα συναισθήματά τους, απλά τα ζουν.

Οι πράσινες προσωπικότητες μας διδάσκουν, ότι εάν εκφράσουμε τα αισθήματα και τα συναισθήματά μας με φυσικό τρόπο, θα κατακτήσουμε την αρμονία και την ισορροπία. Εάν καταπιέσουμε ένα συναίσθημα, θα μετατραπεί σε μη εκπεφρασμένη συναισθηματική ενέργεια η οποία παραμένει στα σώματά μας και μειώνει τη ζωτική μας ενέργεια.

Η αίσθηση έλλειψης δυνάμεων ή λιγοστής ενέργειας μπορεί να προέρχεται από το φόβο της φυσικής έκφρασης των συναισθημάτων. Επικοινωνούμε με το περιβάλλον μας μέσω των αισθημάτων και των συναισθημάτων μας. Οι πράσινες προσωπικότητες το κατανοούν αυτό και ζουν σε κατάσταση φυσικής αρμονίας με το νου και το σώμα τους.
Έχουν ισχυρούς δεσμούς τόσο με τη φύση όσο και με το φυσικό τους σώμα. Έχουν ανάγκη να εκφράσουν τον εαυτό τους και να είναι σωματικά δραστήριοι. Νιώθουν να συνδέονται με τη γη, όταν περνούν το χρόνο τους στη φύση, ασχολούνται με την κηπουρική ή με ζώα. Τα ζώα, ειδικά τα άλογα, οι γάτες και τα σκυλιά αισθάνονται ότι οι πράσινες προσωπικότητες είναι ανοικτές και διαθέτουν το φυσικό αυτό τρόπο αντίληψης και έλκονται από αυτές.

Οι πράσινες προσωπικότητες έχουν μία ισορροπημένη στάση απέναντι στον υλικό κόσμο, την πολυτέλεια και την ευημερία. Νιώθουν συχνά ότι κάθε ανθρώπινο ον θα έπρεπε να ζει σε ένα περιβάλλον με αφθονία. Δεν υπάρχει ανάγκη να υποφέρει κανείς ή να ζει στην ανέχεια. Συνήθως είναι ικανοί στη διαχείριση της δικής τους υλικής περιουσίας.

Επειδή οι πράσινες προσωπικότητες έχουν στενή επαφή με τη μητέρα γη, μεταβάλλονται συχνά, προσαρμόζοντας τους εαυτούς τους στα διάφορα περιβάλλοντα. Κατανοούν πολύ καλά την αρχή της ευελιξίας και την ανάγκη για διαρκή αλλαγή στον κόσμο μας – μία διαδικασία που απαντάται αβίαστα στη φύση κάθε μέρα. Οι πράσινες προσωπικότητες έχουν την τάση να μην παίρνουν τη ζωή πολύ σοβαρά και έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν τη ζωή στις περισσότερες περιπτώσεις. Όμως πρέπει να αισθάνονται σίγουροι και ασφαλείς τόσο στο περιβάλλον τους όσο και μέσα τους.

Οι πράσινες προσωπικότητες σκέφτονται γρήγορα, με αφηρημένο και αναλυτικό τρόπο και περνούν από το ένα βήμα στο άλλο χωρίς να ανησυχούν για τα ενδιάμεσα βήματα. Έχουν την ικανότητα να αντιλαμβάνονται το γενικότερο σχέδιο. Προτιμούν να αναπτύσσουν και να εκφράζουν τις ιδέες τους κι έπειτα να οργανώνουν και να αναθέτουν τις εργασίες. Σχεδιάζουν με αποτελεσματικό τρόπο και έχουν την ανάγκη να καταλαβαίνουν ό,τι κάνουν. Επεξεργάζονται γρήγορα τα δεδομένα στο μυαλό τους με έλεγχο της καρδιάς και συνήθως χρησιμοποιούν την ικανότητα αυτή στο έπακρο σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής.

Οι πράσινες προσωπικότητες μπορούν εύκολα να αναγνωρίσουν τη διάρθρωση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν και τις λύσεις τους. Τους αρέσει να θέτουν στόχους, τους οποίους θέλουν να υλοποιούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Εν τούτοις, μερικές φορές δεν έχουν αρκετές δυνάμεις ή δεν είναι αρκετά φιλόδοξοι ώστε να δουν τους στόχους αυτούς να καρποφορούν. Συχνά προτιμούν την οργάνωση, τη δόμηση, το σχεδιασμό και την παρουσίαση των έργων τους περισσότερο, παρά την πραγματική εκτέλεσή τους.

Οι πράσινες προσωπικότητες έχουν μεγάλες προσδοκίες και συγκεκριμένα πιστεύω για τη ζωή. Αυτό κυριαρχεί ιδιαίτερα στις σχέσεις τους με άλλους ανθρώπους και στην οικονομική τους κατάσταση. Περιμένουν από τη ζωή να κυλήσει με τον τρόπο που εκείνοι θέλουν. Συνήθως προτιμούν μία φυσική και εύκολη ζωή, παρά μία έντονη ζωή γεμάτη άγχος που βασίζεται κυρίως στην απόκτηση χρημάτων και την επίτευξη στόχων.

Έχουν ανάγκη να είναι ανεξάρτητοι, υπό την έννοια ότι έχουν το δικό τους πλάνο και τρόπο ζωής. Οι πράσινες προσωπικότητες πρέπει να νιώσουν ότι είναι κύριοι του εαυτού τους και έχουν την ελευθερία να εκφράζουν, να εξερευνούν και να τροποποιούν οποιαδήποτε κατάσταση.

Όταν είναι ανίσχυρες, μπορεί να είναι ληθαργικοί, ανεύθυνοι, μπλοκαρισμένοοι και να αντιστέκονται στις αλλαγές. Η πρόοδος και η προσωπική εξέλιξη τις οποίες ποθούν ενδόμυχα, μπορεί να απαιτούν πολύ δραστηριότητα και κόπο. Εάν υιοθετήσουν αυτή τη στάση, ίσως να μην είναι σε θέση να ανακαλύψουν την αληθινή εκπλήρωση και μπορεί να ζήσουν τη ζωή τους χωρίς αληθινή κατεύθυνση ή στόχους. Και συνεπώς, η ζωή θα είναι για αυτούς δίχως νόημα. Ίσως τελικά προσαρμοστούν στην κατάσταση των πραγμάτων και το περιβάλλον τους. Η εύρεση στόχων στην περίπτωση αυτή, θα είναι δύσκολη, επειδή δεν έχουν μεγάλες φιλοδοξίες. Τελικά μπορεί να καταλήξουν να αμφισβητήσουν το σκοπό της ζωής, καθώς δεν θα βρίσκουν απαντήσεις ή λύσεις.

Όταν δεν είναι σε κατάσταση ισορροπίας, οι πράσινες προσωπικότητες προβάλλουν συχνά σε υπερβολικό βαθμό τις ανάγκες τους για επικοινωνία και αγάπη στη φύση και στα ζώα. Προτιμούν να είναι με τα ζώα τους ή μόνοι τους στη φύση, προκειμένου να βιώσουν την ισορροπία και την επικοινωνία. Συχνά συμπεριφέρονται με τον τρόπο αυτό, επειδή φοβούνται να αντιμετωπίσουν μία ακόμη μεγαλύτερη περιπέτεια: να αγαπήσουν, να επικοινωνήσουν και να αλληλεπιδράσουν με άλλα ανθρώπινα όντα με όλες τις θετικές και τις αρνητικές τους τάσεις. Οι πράσινες προσωπικότητες που είναι ανίσχυρες δύσκολα αντιλαμβάνονται την προσωπική πρόοδο, την εξέλιξη και την φυσική αλλαγή.

Οι πράσινες προσωπικότητες μερικές φορές μπορεί να γίνουν παθητικές και αποπροσανατολισμένες. Μοιάζουν με τις γάτες, καθώς απολαμβάνουν το να μην κάνουν τίποτα για μεγάλα χρονικά διαστήματα. Απλά απλώνονται και χαλαρώνουν και με τον τρόπο αυτό κατακτούν την αρμονία και την ισορροπία και επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους.

Οι μη ισορροπημένες πράσινες προσωπικότητες μπορεί να φοβούνται να αντιμετωπίσουν καταστάσεις ή δυσκολίες και να προτιμούν να μην εμπλακούν. Αυτό τους κάνει να φαίνονται επιπόλαιοι ή ρηχοί. Έτσι, φοβούνται να ανοίξουν την καρδιά τους και να ζήσουν πραγματικά τη δύναμη της αγάπης και της στοργής. Τους είναι δύσκολο να καταλάβουν πως μαθαίνει κανείς, όταν αντιμετωπίζει τις καταστάσεις και τις δυσκολίες της ζωής. Εάν φοβούνται να εγκαταλείψουν το χώρο στον οποίο έχουν βολευτεί ή να ριψοκινδυνεύσουν στη ζωή τους, η πρόοδος και η αλλαγή δεν θα είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν.

Οι πράσινες προσωπικότητες πρέπει να αντιμετωπίζουν τη ζωή με υπερβολική άνευ όρων αγάπη. Όταν το πράξουν, θα ανακαλύψουν στόχους για τους εαυτούς τους, για τους οποίους αξίζει κανείς να ζει. Επίσης, όταν συμβεί αυτό, θα προβούν στις απαραίτητες πράξεις, προκειμένου να υλοποιήσουν τις δικές τους αλλαγές ή να επιτρέψουν στις φυσικές αλλαγές να συμβούν.

Όταν είναι ισχυρές, οι πράσινες προσωπικότητες γνωρίζουν ότι η ζωή από μόνη της είναι αρκετή. Συνεχώς προοδεύουν, εξελίσσοντας και ενοποιώντας το σώμα, το νου και το πνεύμα. Η πνευματικότητα για τις πράσινες προσωπικότητες σημαίνει ισορροπία και αρμονία. Το να βρίσκεται κανείς σε επαφή με τα άλλα ανθρώπινα όντα και τη φύση σημαίνει να βρίσκεται σε επαφή με το Θεό. Η φιλία, η αγάπη και η κατανόηση είναι σημαντικοί παράγοντες για την πράσινη προσωπικότητα. Η ένωση είναι μία αρχή που αποτελεί τη δεύτερη φύση τους.

 

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΖΩΗ

Οι πράσινες προσωπικότητες είναι κοινωνικές και τους αρέσει να βρίσκονται με την οικογένεια και τους φίλους τους. Αυτό είναι το είδος της δικής τους ασφάλειας. Είναι πολύ σημαντικό να νιώθουν ότι τους καταλαβαίνουν και τους αποδέχονται.

Έχουν ανάγκη την αρμονία και προτιμούν ένα χαλαρό, ισορροπημένο και γαλήνιο περιβάλλον. Όταν βρίσκονται κοντά σε ανθρώπους τους προσφέρεται η ευκαιρία να επικοινωνούν και να εκφράζουν τα βαθύτερα συναισθήματά τους. Και φυσικά, η επαφή με τα ζώα και τη φύση κάνει αυτές τις τρυφερές προσωπικότητες να νιώθουν πληρότητα.
Οι πράσινες προσωπικότητες μπορεί να μιλούν για ώρες. Για αυτές δρα θεραπευτικά. Έχουν την τάση να μιλούν περισσότερο για τις εμπειρίες τους παρά για άλλα θέματα. Τις βοηθάει να μοιράζονται τις εμπειρίες τους κατά την αναζήτηση της ισορροπίας του σώματος, του νου, της καρδιάς και της ψυχής.

Συχνά δεν φοβούνται να επικοινωνήσουν με ξένους και κάνουν πολύ εύκολα φίλους. Συναντά κανείς αυτές τις εκδηλωτικές προσωπικότητες συχνά σε κοινωνικές ομάδες ή οργανισμούς. Νιώθουν να ανταμείβονται, όταν εργάζονται για την κοινότητα και μοιράζονται τη ζωή τους με την οικογένεια και τους στενούς τους φίλους.

Η αλληλεπίδραση αυτή τους κάνει να νιώθουν ζωντανοί και τους προσφέρει την αίσθηση ότι τους χρειάζονται και ότι αποτελούν κομμάτι του συνόλου. Λόγω της ικανότητας που διαθέτουν να μοιράζονται, να θεραπεύουν και να επικοινωνούν, συναντά κανείς τις πράσινες προσωπικότητες συχνά σε επαγγέλματα που σχετίζονται με τη διδασκαλία ή τη θεραπεία, όπως είναι αυτά του γιατρού, του χειροπρακτικού, του θεραπευτικού μασέρ, του ολιστικού θεραπευτή ή του πνευματιστή ψυχολόγου. Όλοι οι τομείς στους οποίους μπορούν να εκφράσουν την έμφυτη αντίληψή τους της αληθινής αγάπης, της αδελφοσύνης και της ενδυνάμωσης του εαυτού αποτελούν ευπρόσδεκτους δρόμους έκφρασης των αφοσιωμένων αυτών πλασμάτων.

 

ΣΧΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙΚΕΙΟΤΗΤΑ

Το να είναι κανείς πράσινη προσωπικότητα σημαίνει να έχει σχέσεις και να αλληλεπιδρά με ανθρώπους, ζώα και τη φύση. Οι σχέσεις αυτές αποτελούν το βασικό τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη ζωή. Βλέπουν τον κόσμο τους ως ένα κόσμο επικοινωνίας και προσωπικής αλληλεπίδρασης. Τους αρέσει να σχετίζονται με τον κόσμο που τους περιβάλλει. Έχουν ανάγκη από ανθρώπους με τους οποίους μιλάνε και μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Οι πράσινες προσωπικότητες αλληλεπιδρούν με φυσικότητα με τους άλλους.

Μιλούν σχεδόν με οποιονδήποτε χωρίς να αποκρύψουν τις πιο μύχιες σκέψεις και τα συναισθήματά τους. Είναι ανοιχτοί και εξυπηρετικοί σε βαθμό που μερικοί τους θεωρούν αναίσθητους, κουραστικούς ή φορτικούς.

Μερικές φορές ίσως τους είναι δύσκολο να δημιουργήσουν στενές σχέσεις. Η χαλαρή συζήτηση και μία γενικότερα ανοιχτή στάση δεν εγγυώνται απαραίτητα τη βαθειά διαπροσωπική ένωση ή την πραγματική φιλία. Η συναισθηματική οικειότητα για μερικούς μπορεί να είναι ριψοκίνδυνη, όμως τους προσφέρει πληρότητα και όταν τη βιώσουν, θα την ποθούν σε κάθε μακροχρόνια σχέση. Λόγω του ανοιχτού τους νου και της ανοιχτής καρδιάς τους μπορούν να σχετιστούν σχεδόν με οποιονδήποτε τύπο προσωπικότητας. Στις πράσινες προσωπικότητες αρέσει να είναι μαζί με την οικογένειά τους ή τους στενούς τους φίλους.

Τους αρέσει να είναι σεξουαλικά δραστήριοι. Για αυτού το σεξ σημαίνει ότι κάνουν έρωτα. Τους προσφέρει την αίσθηση ότι είναι ζωντανοί. Είναι τρυφερά πλάσματα και τους αρέσει να αγγίζουν. Όταν είναι ισχυρές, οι πράσινες προσωπικότητες έχουν μία φυσική στάση απέναντι στο σεξ, επειδή κατανοούν τις αρχές της αγάπης άνευ όρων και των υγειών σχέσεων. Ταιριάζουν πολύ με τις βαθυπράσινες, τις ενορατικές βιολετί και όλες τις προσωπικότητες με φυσικά χρώματα. Ταιριάζουν επίσης με την ασφαλή και προσγειωμένη βαθυκόκκινη προσωπικότητα και η δύναμη της κόκκινης προσωπικότητας συμπληρώνει τις διανοητικές και εκφραστικές ικανότητες της πράσινης προσωπικότητας. Οι πράσινες προσωπικότητες αγαπούν τη φωτεινότητα που εκπέμπουν οι κίτρινες προσωπικότητες.

Για τις πράσινες προσωπικότητες είναι δύσκολο να κατανοήσουν τον τρυφερό και συναισθηματικό τρόπο των κυανών προσωπικοτήτων. Οι μωβ και οι πράσινες προσωπικότητες μπορούν να μιλάνε για ώρες σχεδόν για οποιοδήποτε θέμα. Εφόσον οι πράσινες προσωπικότητες μπορούν να επικοινωνούν με τους συντρόφους τους, να εκφράζονται και να νιώθουν ότι τους αποδέχονται και τους εκτιμούν, είναι εύκολο να δημιουργήσουν αρμονικές σχέσεις.

 

ΚΑΡΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

Οι πράσινες προσωπικότητες έχουν παρόμοια χαρακτηριστικά με τις βαθυπράσινες. Η οικονομική τους επιδίωξη δεν είναι να αποκτήσουν χρήματα ή να επιτύχουν στόχους, όμως να έχουν χρήματα και να ζουν πλουσιοπάροχα. Στις πράσινες προσωπικότητες δεν αρέσει η σκληρή εργασία, ούτε σωματικά ούτε διανοητικά. Όταν πρόκειται να κερδίσουν χρήματα για τον εαυτό τους, ίσως να μην είναι απολύτως υπεύθυνοι. Συχνά προτιμούν να τους στηρίζει κάποιος άλλος ή αποφασίζουν απλά να μειώσουν την προσπάθεια και να αποκτήσουν όσα χρήματα απαιτούνται για τις βασικές τους ανάγκες. Από την άλλη μεριά, μερικές πράσινες προσωπικότητες συνειδητοποιούν την ανάγκη της ασφάλειας. Έχουν ανάγκη να ζουν σε ένα ασφαλές και ισορροπημένο περιβάλλον στο οποίο δεν υπάρχουν οικονομικές δυσκολίες. Η μάχη για την επιβίωση δημιουργεί εντάσεις – κάτι το οποίο ενοχλεί πάρα πολύ τις πράσινες προσωπικότητες.

Οι πράσινες προσωπικότητες είναι φιλικές και εξυπηρετικές. Επειδή ξέρουν πώς να εκφράζουν στους άλλους τι θέλουν ή τι χρειάζονται, διαρκώς λαμβάνουν βοήθεια από τους άλλους. Φαίνεται να κατανοούν την ιδέα του υποστηρικτικού συστήματος της φύσης. Ζήτα και θα σου δοθεί. Δυσκολεύονται να αναγνωρίσουν πότε πρέπει να αρχίσουν τη δραστηριοποίηση προκειμένου να πραγματοποιηθεί κάτι.

Οι πράσινες προσωπικότητες επιλύουν τα προβλήματά τους όχι μόνο επειδή έχουν φίλους ή επειδή γνωρίζουν τους κατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις, αλλά και επειδή έχουν πολύ καλές αναλυτικές και οργανωτικές ικανότητες. Η ισχυρή τους επαφή νου και σώματος και η θέληση για δράση τους επιτρέπει να χειρίζονται γρήγορα και αποτελεσματικά τις δυσκολίες.

Οι πράσινες προσωπικότητες έχουν αναλυτικές και έξυπνες ιδέες. Διαθέτουν μία φυσική διαίσθηση, η οποία τους καθιστά έξυπνους και καινοτόμους. Μερικές πράσινες προσωπικότητες όμως, δεν χρησιμοποιούν τις ιδέες τους για τον εαυτό τους και προτιμούν να αφιερώσουν την απίστευτη ενέργειά τους στη στήριξη των άλλων. Συχνά αποδέχονται τα οράματα των άλλων και τους στηρίζουν στην υλοποίησή τους. Στις περιπτώσεις αυτές δεν έχουν τη φιλοδοξία ή την αντοχή να αναπτύξουν και να ολοκληρώσουν τα δικά τους έργα, επειδή δεν εκτιμούν αρκετά τον εαυτό τους ή δεν πιστεύουν ότι οι ιδέες τους είναι σημαντικές. Το να αναλάβουν δράση και να υλοποιήσουν τις δικές τους ιδέες και τα δικά τους σχέδια – για τους εαυτούς τους – αποτελεί πρόκληση για τις πράσινες προσωπικότητες.

Στις πράσινες προσωπικότητες αρέσει να εργάζονται με τη φύση, τα ζώα ή με άλλους ανθρώπους. Έχουν την εσωτερική ανάγκη της οποιασδήποτε μορφής επικοινωνίας με το περιβάλλον τους. Επίσης έχουν ανάγκη από ένα φιλικό και ισορροπημένο περιβάλλον εργασίας. Επειδή δεν κινητοποιούνται ιδιαίτερα από συγκεκριμένους στόχους, τα ενδιαφέροντά τους επικεντρώνονται περισσότερο στη φύση και σε ανθρωπιστικά, διαπροσωπικά θέματα.

Μερικά από επαγγέλματα των πράσινων προσωπικοτήτων περιλαμβάνονται στα εξής: Κηπουρός, ερευνητής περιβάλλοντος, γεωργός, κοινωνικός λειτουργός, κτηνίατρος, μητέρα, δάσκαλος, θεραπευτής, σύμβουλος, γραμματέας.

 

ΥΓΕΙΑ, ΕΥΕΞΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΔΟΣ

Ο τρόπος με τον οποίο οι πράσινες προσωπικότητες θα κατακτήσουν την αρμονία είναι να αποδεχτούν την απόλυτη υπευθυνότητα για τον εαυτό τους και ζουν τη ζωή τους δίνοντας τον καλύτερό τους εαυτό. Έχουν ανάγκη να έλθουν σε επαφή με το σώμα, το μυαλό, την καρδιά και το πνεύμα τους, νιώθοντας μέσα τους τη φυσική ροή της ανάπτυξης και της αγάπης. Όταν ξέρουν τι θέλουν και έχουν προσδιορίσει με σαφήνεια τους στόχους τους, η φύση θα τους συντρέξει με απεριόριστη ενέργεια.

Οι πράσινες προσωπικότητες είναι φυσικοί θεραπευτές και επικοινωνούν άνετα, ενώ νιώθουν την ανάγκη να κατανοήσουν το σκοπό τους στη ζωή και αναπτύσσονται διαρκώς συναισθηματικά και πνευματικά. Είναι σε θέση να ενοποιήσουν το σώμα, το νου και τη ψυχή, δείχνοντας στην ανθρωπότητα ότι η φιλία, η συμπάθεια, η ευθύτητα, η επικοινωνία και μία δυνατή αίσθηση της σημασίας της καρδιάς είναι σημαντικές πτυχές και ποιότητες της ανθρώπινης ζωής. Όταν οι πράσινες προσωπικότητες εκφράζονται με φυσικό τρόπο, επαναφορτίζουν αυτομάτως τις μπαταρίες τους. Όταν είναι ισχυρές, είναι υγιή πλάσματα. Η ένωση σώματος/νου/καρδιάς τους καθοδηγεί σε όλες τις καταστάσεις.

Το να ζουν σε ένα ισορροπημένο και αρμονικό περιβάλλον κοντά στη φύση είναι για αυτούς θεραπευτικό. Για να είναι καλά και ισορροπημένοι, έχουν ανάγκη να μιλούν, να εκφράζουν τα συναισθήματα και τις σκέψεις τους, ενώ αντιμετωπίζουν τις πολλές δυσκολίες στο δρόμο της προσωπικής ανάπτυξής τους. Εάν καταπιέσουν τα αισθήματα και τα συναισθήματά τους, θα είναι δυσαρεστημένοι. Το να είναι φυσικά, αγνά και απλά ανθρώπινα όντα, είναι το μεγαλύτερο δώρο που μπορούν να κάνουν οι πράσινες προσωπικότητες στον εαυτό τους. Είναι και το πιο σημαντικό δίδαγμα που μπορούν να προσφέρουν στην ανθρωπότητα.

Οι πράσινες προσωπικότητες χρειάζονται πολύ χρόνο για τον εαυτό τους. Η χαλάρωση δίπλα σε μία ήρεμη λίμνη, σε έναν υπέροχο κήπο ή στο σπίτι τους είναι για αυτούς πολύ αναζωογονητική. Τους αρέσει να βρίσκονται με τους στενούς τους φίλους, να μιλούν για τους παλιούς καιρούς, να χαλαρώνουν και να απολαμβάνουν τη ζωή.

Συνήθως τους αρέσει να είναι δραστήριοι σωματικά. Προτιμούν το σκι, την κολύμβηση, το τζόγκινγκ με το σκύλο τους, το χορό και άλλες δραστηριότητες οι οποίες τους φέρουν με φυσικό τρόπο σε επαφή με τον εαυτό τους.

Όσο οι πράσινες προσωπικότητες δεν φοβούνται την αλλαγή, η Μητέρα Φύση θα τους στηρίζει απεριόριστα. Για την πράσινη προσωπικότητα, η προσωπική μεταμόρφωση είναι το κλειδί – να ενώσουν το σώμα, το νου, την καρδιά και τη ψυχή. Η ανάπτυξη είναι το πιο φυσικό πράγμα στον κόσμο και για να την πετύχουν, απλά πρέπει να εξελιχθούν στα δυνατά, θαυμάσια πλάσματα που είναι στην πραγματικότητα.

 

Οι ακόλουθες είναι λέξεις για τα χαρακτηριστικά και τις πράξεις που σχετίζονται με τις προσωπικότητες ΠΡΑΣΙΝΟΥ χρώματος:

Περιοχή Περιγραφή

Σώμα Ισορροπία νου/σώματος/πνεύματος, επίγνωση, ανάγκη για κίνηση του σώματος, υγεία,
σωματικά δραστήρια όντα.

Συναισθήματα Ευχαρίστηση, αρμονία, ισορροπία, ανοιχτοί, φιλικοί, φυσική
έκφραση της καρδιάς, δυνατές ρίζες, συνείδηση ασφάλειας.

Διάνοια Γρήγοροι, προσανατολισμένοι στη λεπτομέρεια, υψηλά ιδανικά & προσδοκίες,
έκφραση των σκέψεων, πλήττουν εύκολα, συντηρητικοί.

Πνευματικότητα Η φύση είναι Θεός, αρμονία και ισορροπία.

Κίνητρα Η δημιουργία ισορροπίας, γαλήνη, αρμονία, ανάγκη να διδάσκουν και να επικοινωνούν.

Αποστολή/ Όραμα Να απολαύσουν τη ζωή με αρμονία και ισορροπία, η έκφραση του εαυτού.

Πρόοδος Φυσική διαδικασία προόδου, προσωπική εξέλιξη, εύρεση στόχων και αποστολής.

Άσκηση Κολύμβηση, χορός, γιόγκα, να πηγαίνουν βόλτα το σκύλο, ιππασία.

Επαναφόρτιση μπαταριών Χρειάζονται τη φύση για την επαναφόρτιση, βόλτα στο πάρκο ή στο δάσος,
παιχνίδι με ζώα, χορός, νωχελικότητα, μιλούν πολύ.

Επικοινωνία Γρήγοροι, φιλικοί, δάσκαλοι, τους αρέσει να μοιράζονται τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους.

Αλληλεπίδραση Φιλικοί, ανοιχτοί, ανάλαφροι και προληπτικοί.

Σχέσεις Προσανατολισμένοι στην οικογένεια, χρειάζονται λίγους όμως στενούς φίλους.

Κοινωνικότητα, Φίλοι Πολύ κοινωνικοί, έχουν ανάγκη από επικοινωνία, αλληλεπίδραση.

Σεξ, Οικειότητα Φυσική έκφραση, νιώθουν ζωντανοί, έκφραση αγάπης, στοργή.

Χρήματα Πολυτέλεια, ρούχα, δώρα, διακοπές, ξοδεύουν χρήματα απερίσκεπτα, ασφάλεια.

Επιτυχία Αρμονία, η έκφραση και η αλληλεπίδραση είναι πιο σημαντικές από τη φιλοδοξία.

Επάγγελμα Έχουν ανάγκη από την αλληλεπίδραση με άλλους ανθρώπους, γεννημένοι δάσκαλοι, επικοινωνιακοί.

Καριέρα Δάσκαλος, σύμβουλος, γιατρός, ψυχολόγος, όσα επαγγέλματα σχετίζονται με ζώα & φύση.

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Αφήστε μια απάντηση