Η Καφεμαντεία είναι μια παραδοσιακή μαντική τέχνη, που μεταδίδεται συνήθως από γενιά σε γενιά! Λίγο πολύ όλοι έχουν ακούσει για αυτή τη τέχνη, είτε από κάποιο συγγενικό πρόσωπο που «λέει το φλιτζάνι», είτε από κάποιο φιλικό πρόσωπο. Λέγεται πως η τέχνη της καφεμαντείας άρχισε το 13ο αιώνα, όταν ο καφές έγινε αρκετά δημοφιλής. Ο καφές προήλθε από τη Αιθιοπία, όπου εκεί ανακαλύφθηκε το δέντρο με το υπέροχο άρωμα! Το άρωμά του ήταν εξαίσιο, τόσο που θεωρούσαν πως είχε μαγικούς καρπούς. Έπειτα στα μέσα του 14ο αιώνα έφτασε στην Υεμένη και αξιοποιήθηκε από τους Άραβες και αργότερα από ολόκληρη την Ευρώπη.

Το 14ο αιώνα ο καφές άρχισε να αποκτά μεγάλη φήμη και να εξαπλώνεται παντού, κάτι που έκανε την καφεμαντεία να αποκτήσει μεγάλη διάδοση και σεβασμό. Η λέξη καφές έχει προέλθει από την Αραβική λέξη qahwa και την Τούρκικη λέξη kahve που οι Τούρκοι δανείστηκαν από τους Άραβες. Όποιος εξασκεί ή θέλει να εξασκήσει τη τέχνη της καφεμαντείας ,θα πρέπει να έχει την απαραίτητη γνώση των συμβόλων που εμφανίζονται στο κατακάθι, στο φλιτζάνι και στο πιατάκι του καφέ, όπως και των διαδικασιών που πρέπει να γίνονται για την προετοιμασία του καφέ αλλά και αφού τελειώσει η μαντεία. Φυσικά πέρα από αυτό, το άτομο πρέπει να διαθέτει και ισχυρή διαίσθηση. Μέσω αυτής της υπέροχης παραδοσιακής τέχνης μπορεί κανείς να προβλέψει το μέλλον ενός ατόμου, προβλέποντας σημαντικά γεγονότα και καθορίζοντας τη ροή και το αποτέλεσμα που θα έχουν γι’ αυτόν.

Όλα τα γεγονότα που αφορούν τη ζωή ενός ανθρώπου προϋπάρχουν πρώτα στο αστρικό πεδίο με τη μορφή αρχετύπων και ενεργειών. Κατ’ επέκταση, διαβάζοντας το φλιτζάνι βλέπουμε φυσικά και πνευματικά αυτό που προϋπάρχει σε μορφή αρχετυπικών παραστάσεων, οι οποίες σχηματίζονται μέσα στο φλιτζάνι. Η μαντεία μέσω του καφέ έχει επιστημονική εξήγηση.

Μέσα στη διάρκεια της ζωής συμβαίνουν πολλά γεγονότα. Σε σχέση με το συμπαντικό χρόνο αποτελεί ένα ελάχιστο κλάσμα του δευτερόλεπτου και σε αυτό το χρονικό διάστημα παρελθόν παρόν και μέλλον του ανθρώπου βρίσκονται συμπυκνωμένα μέσα στην μαγνητική σφαίρα του.

Έτσι και ο καφές υπόκειται στην επίδραση των μαγνητικών δυνάμεων και ενεργειών. Επομένως όταν κάποιος πίνει καφέ συγκεντρωμένος στις σκέψεις του ή σε ένα συγκεκριμένο θέμα, η ενέργεια που εκπέμπεται από το άτομο σχηματίζει τα διάφορα σχήματα από τα οποία μπορούμε να δούμε το παρελθόν και το παρόν και να προβλέψουμε το μέλλον.

 

Στο Κέντρο «Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής» γίνονται συνεδρίες:

 • Καφεμαντείας
 • Σμυρνέικης Καφεμαντείας

Το Κέντρο «Παραψυχολογίας & Μεταφυσικής», σας προσφέρει επίσης, ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα στο τομέα της Καφεμαντείας.

Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση της Βεβαίωσης είναι το ελάχιστο 40 ώρες.
Η διάρκεια των μαθημάτων για την απόκτηση του Διπλώματος είναι το ελάχιστο 60 ώρες.Υποχρεωτικά μαθήματα:
 • Η Ιστορία της Καφεμαντείας
 • Βασικές Αρχές της Καφεμαντείας
 • Ανάλυση του φλιτζανιού & η διαίρεσή του
 • Προετοιμασία & Κλείσιμο μιας Συνεδρίας
 • Προετοιμασία του φλιτζανιού
 • Επιλογή του σωστού φλιτζανιού
 • Ανάλυση των διάφορων φλιτζανιών (Απλό, με Αστρολογικά σύμβολα, με Αρχετυπικά σύμβολα, κ.λ.π.)
 • Ανάλυση, Αποσυμβολισμός & Ερμηνεία των Συμβόλων
 • Μέθοδος των 4 στοιχείων
 • Πρόβλεψη μελλοντικών καταστάσεων & γεγονότων με πολλαπλές μεθόδους

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail