Βασιλικός

[fblike]

Λατινική ονομασία: Ocimum basilicum
Οικογένεια: Labiatae
Χρησιμοποιούμενα μέρη: Ξερά ή νωπά φύλλα, άνθη

Θεραπευτικές Χρήσεις: Βασιλικός βοηθάει πολύ το πεπτικό σύστημα και έχει μια ελαφρά καταπραϋντική δράση. Είναι εξαιρετικό για την αντιμετώπιση του στρες, του άσθματος και των πονοκεφάλων. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για τα κρυολογήματα, τη γρίπη, το πυρετό, την επιληψία, τις εντερικές διαταραχές, τις ημικρανίες και την αρθρίτιδα.

Αφέψημα: βάζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού ξερά φύλλα βασιλικού, σε ένα φλιτζάνι νερό που έχουμε βράσει και το αφήνουμε 5 λεπτά. Είναι πολύ καλό να πίνετε το αφέψημα του βασιλικού μετά το φαγητό ή όταν υπάρχουν προβλήματα χώνεψης ή του στομάχου γενικότερα.

Αιθέριο έλαιο: 2-3 σταγόνες σε λίγο μέλι μπορούν να ανακουφίσουν από το άγχος, τις ημικρανίες και τις πεπτικές διαταραχές. Μπορεί να προστεθεί στο νερό της μπανιέρας για νευρική εξάντληση, νοητική κόπωση ή μελαγχολία.

Μαγικές χρήσεις: Ο Βασιλικός χρησιμοποιείται για να φέρνει αρμονία, συμπάθεια και επανένωση στις σχέσεις των ανθρώπων. Το άρωμά του έλκει την αγάπη αλλά και τα χρήματα. Είναι καλό να υπάρχει σε κάθε σπίτι αφού έλκει την αγάπη και την αρμονία, αλλά και σε επιχειρήσεις για την αύξηση πελατών και χρημάτων. Φέρνει μεγάλη τύχη ιδιαίτερα αν δοθεί ως δώρο. Λίγα φύλλα Βασιλικού που έχουν μαζευτεί κατά την Πανσέληνο, μπορούν να βοηθήσουν στη σπατάλη ή την κακή διαχείριση χρημάτων, αν προστεθούν στο πορτοφόλι.

Φύλο: Αρσενικό
Πλανήτης: Άρης
Στοιχείο: Φωτιά
Θεότητες: Sekhmet, Εστία, Εκάτη, Erzulie, Lakshmi, Vishnu, Krishna, Άρης
Δυνάμεις: Προστασία, Θεραπεία, Αγάπη, Πλούτος
Κρύσταλλοι: Γρανάτης, Ρουμπίνι, Πράσινη Αβεντουρίνη, Περίδοτο

 

 

 

FacebooktwitterredditpinterestlinkedinmailFacebooktwitterredditpinterestlinkedinmail