Η 5η Διάσταση

Τον τελευταίο καιρό, συναντώ όλο και συχνότερα, πληροφορίες και παραπληροφορίες για την 5η διάσταση. Έχω μελετήσει διάφορες προσεγγίσεις, όμως δεν γνωρίζω αν αυτές είναι θεόπνευστες ή κατασκευάσματα νοσηρής φαντασίας. Ερευνώντας για χρόνια την ανθρώπινη φύση και το ενεργειακό της κομμάτι, θα προσπαθήσω με απλά λόγια, να παραθέσω την άποψή μου για την 5η διάσταση. Η προσέγγισή μου, δεν θα είναι ένα σενάριο επιστημονικής φαντασίας, θα είναι κατανοητή και επιστημονικά τεκμηριωμένη. Πριν αρχίσουμε το ταξίδι προς την 5η διάσταση, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η 5η διάσταση δεν σχετίζεται με την απτή ύλη, αλλά με την ενέργεια και τη συνειδητότητα.

Με τον όρο «ενέργεια», εννοώ την ανθρώπινη ενέργεια, που είναι γνωστή και ως αύρα. Ξεκινώντας, λοιπόν, το ταξίδι μας, πρέπει να περάσουμε από δυο ενδιάμεσους σταθμούς. Ο πρώτος σταθμός είναι η αύρα. Η αύρα είναι το αποτύπωμα της βιοενέργειας, το άθροισμα των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων των κυττάρων, οποιουδήποτε ζώντος οργανισμού. Η αύρα, δηλαδή, απεικονίζει τη ζωτική μας δύναμη, τα ενεργειακά μας αποθέματα και κάποιες από τις πολύ ιδιαίτερες ικανότητες της συνειδητότητάς μας. Η αύρα έχει παλμική κίνηση άρα είναι δόνηση, και για να είναι κατανοητή στον άνθρωπο, απεικονίζεται (μέσω των ειδικών μηχανημάτων) με χρώματα, τα οποία ξεκινούν από το κόκκινο και καταλήγουν στο άσπρο, με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Όσο πιο κοντά στο άσπρο είναι η αύρα του ανθρώπου, τόσο πιο ανεπτυγμένη είναι η συνειδητότητά του και τόσο πιο εκλεπτυσμένη και αραιή η ενέργειά του.

Ο δεύτερος σταθμός του ταξιδιού μας, είναι η συνειδητότητα. Η συνειδητότητα είναι η νοητική μας δυνατότητα, η οποία μας επιτρέπει να γνωρίζουμε τον εαυτό μας, το περιβάλλον και τη θέση μας στον κόσμο, είναι, δηλαδή, η προέκταση των αισθήσεών μας. Ο όρος συνειδητότητα περιέχει βαθύτερες έννοιες όπως η αφύπνιση, η πνευματικότητα και η διαίσθηση. Σύμφωνα με τη φυσική (κβαντομηχανική) προσέγγιση, η ίδια συνειδητότητα ορίζει αυτό που αντιλαμβανόμαστε σαν πραγματικότητα ή ακόμα και δημιουργεί μια πραγματικότητα. Τελικός προορισμός του ταξιδιού μας, η 5η διάσταση. Για να φτάσει κάποιος στην 5η διάσταση, χρειάζεται να έχει δουλέψει σκληρά στους δυο προηγούμενους σταθμούς. Χρειάζεται να έχει αποκτήσει ενεργειακή ισορροπία, αρμονία και σταθερότητα. Επίσης, είναι απαραίτητο να έχει αναπτύξει τη συνειδητότητά του, να έχει αφυπνιστεί, να έχει κατανοήσει πλήρως την έννοια της ανθρώπινης φύσης και να έχει κατακτήσει την βαθύτερη γνώση.

Η 5η διάσταση σχετίζεται με την τελείωση του ανθρώπου. Είναι η διάσταση στην οποία η ανθρώπινη φύση εκπληρώνει το καθ’ εικόνα και το καθ’ ομοίωση με το θείο. Είναι η διάσταση στην οποία η ανθρώπινη φύση αποκτά μια ανώτερη πνευματική υπόσταση. Από όλα τα παραπάνω, καταλαβαίνει κανείς ότι το ταξίδι είναι μεγάλο, δύσβατο και δύσκολο, αξίζει όμως και η παραμικρή προσπάθεια που θα κάνουμε. Κλείνοντας, θα ήθελα να ρίξουμε μια ματιά γύρω μας, στην κοινωνία που ζούμε, στις ανθρώπινες υπάρξεις που μας περιβάλλουν, στη ροπή των ανθρώπων προς τον υλισμό και την υπερκατανάλωση κλπ. Αφού το κάνουμε αυτό, ας αναρωτηθούμε «τελικά η ανθρωπότητα μπορεί να μεταβεί στην 5η διάσταση»…;

 

* Το άρθρο του Κωνσταντίνου Πάππα, PhD, «Η 5 Διάσταση» έχει δημοσιευτεί στο περιοδικό «Emeis».

 

 

 

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmailFacebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail
Close Menu